Påskeværet har ikke akkurat vært superbra i år, men det gir desto større grunn til å drømme seg vekk til fjernere strøk. Her er anbefalinger til reisesaker jeg har hørt, sett og lest i det siste.

 

Ukens REISENYHET

Travel and Tourism Competitiveness Report 2017

Hvis du synes det er skummelt å reise bort fra trygge og gode Norge kan vi nå med Travel and Tourism Competitiveness Report 2017 slå fast at det faktisk er 6 land som er enda tryggere å reise i enn Norge. Det er som følger:

 1. Finland
 2. UAE
 3. Island
 4. Oman
 5. Hong Kong
 6. Singapore

 

SE DENNE

NRK: The Borneo Case

Denne dokumentaren gjorde meg virkelig trist! At korrupte politikere kan la det gå SÅ langt at nesten all regnskogen på Borneo blir ødelagt, og at folkene som bor her blir tvunget til å flytte, det er bare heeelt sykt! Se den!

 

LES DENNE

Frihet, Likhet, Island (Mímir Kristjánsson)

I påsken har jeg faktisk fått tid til å sette meg ned å lese litt i en ordentlig bok. Valget falt på en denne boken skrevet av islendinge, Mímir som vokste opp i Norge og flytter til Island i 30-års alderen. I boka veksler han mellom morsomme episoder han selv opplever, interessant historie om Island og reisetips. En litt annerledes, men underholdene reiseskildring!

 

HAMACA-FLASHBACK

Min opplevelse av en 5 dagers yoga-workshop i Ubud

For omtrent to år siden satt jeg meg alene på flyet til Indonesia. Jeg ønsket varme, nye opplevelser og ro i sjelen. Heldigvis fant jeg alle tre! En av opplevelsene som gjorde størst inntrykk var en fem dagers yoga-workshop jeg snublet over i Ubud på Bali med en veldig inspirerende yogalærer på over 70 år!

 

BONUSINSPO

Passport Index

Dette er en interessant og kul nettside der du kan sammenligne alle verdens pass. Hvor mange land kan vi nordmenn reise til enten visafritt eller med visa-on-arrival? Jo, hele 157 stykk! På nettsiden kan du sjekke hvilke land du trenger hvilke type visum til, og sammenligne det norske passet med for eksempel det kinesiske.

 

Nyt siste del av påsken!

Hvis du har forslag til reisenyheter eller inspirasjon for neste uke, send meg gjerne en mail: hamacareiseblogg@gmail.com =)

Trykk her for å lese Uke 14 Reiseinspo

4 Kommentarer

 1. Geir

  Borneo er nitrist, og utrolig vakkert. Jeg har sagt en gang at hvis jeg skal bo et annet sted, så er Borneo høyt på listen – men det må være den delen som enda ikke er berørt av avskoging. Å reise på tvers av Sabah nord på Borneo kan være en deprimerende reise – fra regnskog, King Kong-fjell (Mt. Kinabalu) og tropiske jungelelver og rett inn i milevis med palmeplantasjer og nedhogte felt er et tungt syn. Dette er en av vår tids virkelig store tragedier, og det samme skjer i Søramerika – se Patagonia, Colombia, Peru osv, virkelig en tragedie av dimensjoner. Løsningen: Nei til biodiesel og palmeolje. Det er alt for mange reisemål som ender opp med å bli triste reisemål.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Har enda ikke fått vært på Borneo, men det er kanskje lurt å reise dit før det er for sent? Ja, Sør-Amerika er jo også en case, og sikkert mange andre steder vi ikke vet om enda. Uff, vi mennesker graver vår egen grav, sakte men sikkert.. =/

   Svar
 2. Renates Reiser

  Situasjonen på Borneo gjør at jeg nesten bare vil gråte. Tenk at vi kan ødelegge jorden vi lever på til de grader, og som Geir skriver over her, er jo situasjonen mye den samme i Sør-Amerika. Fullstendig tragisk. Jeg håper bare det ikke er for sent til at endringer kan skje til det positive.

  Angående kåringen over trygge reisemål, er jeg veldig positivt overrasket over at Oman er så høyt på listen!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Uff, ja, helt enig! Denne regnskogfellingen er virkelig til å gråte av!

   Artig at Oman kom så høyt opp på lista ja! Oman står høyt på reiselista mi også, hehe!

   Svar

Legg igjen en kommentar