Endelig går det mot vår, og det blir grønnere, varmere og lysere her oppe i nord også. Men hvis du ligger inne med forkjølelse (slik jeg har gjort denne uka) og trenger litt underholdning – her er ukens reiseinspirasjon!

 

Ukens REISENYHET

UD: Bedre klagemuligheter ved kjøp av varer og tjenester utenlands

Har du en dårlig opplevelse på hotellet eller utflukten på Europareisen vil det nå bli enklere for oss nordmenn å nå frem klager i landet vi befinner oss i. I EØS-avtalen har det nemlig blitt innlemmet nye regler for tvisteløsninger mellom EU-landene, noe som betyr at det skal være en felleseuropeisk klageportal man kan henvende seg til hvis vi skulle ha en kjip reiseopplevelse. Hvordan dette vil foregå i praksis gjenstår å se!

 

SE DENNE

BBC Travel: A view of the Earth that’s rarely seen

Jeg har alltid vært fascinert av å se verden ovenifra. Med Google Earth har det blitt enda enklere, og kvaliteten på bildene blir bare bedre og bedre. Bare sjekk ut disse stilige bildene BBC har plukket ut derfra! Hvis du ikke har gjort det, anbefaler jeg en tur rundt i verden på Google Earth. Veldig stilig, spesielt «Jeg prøver lykken»-knappen. Plutselig sender den deg til et helt random sted på kloden.

 

LES DENNE

Matador Network: Airbnb prices across Europe

Har du lite penger og lurer på hvor det er billig å bo i sommer? Da ville jeg sjekket ut denne artikkelen som viser hvilke land i Europa det er billigst å bo på Airbnb. Kosovo, Moldova, Albania og Makedonia skal være de billigste landene med omtrent 250 kroner natta for to personer, mens Island er dyrest med over 1000 kroner natta!

 

HØR DENNE

EKKO: På jakt etter Oslo som var

Oslo altså! Det er mye spennende historie i min egen hjemby også! I denne podcasten fortelles det om hvordan arkeologene nå graver i lagene under middelalderbyen, Oslo, og finner nye oppdagelser om livet før 1624.

 

HAMACA-FLASHBACK

Kirsebærvandring i Slovenia Toscana-landskap

I vinområdet, Brda i Slovenia feires våren hvert år med en Kirsebærfestival der det flyter av dyprøde kirsebær og deilig vin. Det er likevel lagt opp til at man også må streve litt for godene med en felles kirsebærvandring, et sykkelmaraton og en parade.

For 3 år siden var jeg med på en kirsebærvandringen der vi gikk fra landsby til landsby, og fritt kunne plukke kirsebær rett fra trærne underveis. Når man fullfører en av de to rutene på 11 eller 16 km blir man også premiert med en flaske hvitvin. En veldig artig opplevelse hvor det er lett å komme i kontakt med de lokale! Neste Kirsebærvandring er om en drøy måned, den 4. juni.

God søndag i finværet!

Hvis du har forslag til reisenyheter eller inspirasjon for neste uke, send meg gjerne en mail: hamacareiseblogg@gmail.com =)

Trykk her for å lese Uke 15 Reiseinspo

Legg igjen en kommentar