Her kommer reiseinspirasjon fra uka som har gått med anbefalte saker og tips til deg som liker å reise. Reiseinspo-spalten har vært litt sporadisk i det siste, og det beklager jeg, men det er fordi det er mye reising om dagen.

 

Ukens REISENYHET

Bored Panda: Giant hands rise from a canal in Venice

Hvis du har tenkt deg til Venezia i nærmeste fremtid kan du nå se nytt, interessant og tankevekkende kunstverk av den italienske kunstneren, Lorenzo Quinn. To gigantiske hender stikker nå opp av kanalen for å «holde oppe» et hotell i byen – det hele for å illustrere hvordan global oppvarming truer byen og verden vi bor i.

 

SE DENNE

Al Jazeera: Saving China’s Pandas

Pandaen er et sjelden og utrydningstruet dyr som er elsket av både lokalbefolkning og turister i Kina. Kina har i årtier prøvd å avle opp flere pandaer i håp om å øke bestanden i det fri, men uten særlig hell. Dette har imidlertid ført til at flere og flere pandaer lever i inngjerdede parker der turistene strømmer til for å få et glimt av disse vakre skapningene. I denne Al Jazeera-dokumentaren stilles spørsmålet; blir pandaene nå avlet frem for å tjene penger?

Selv valgte jeg å droppe og besøke pandaparken i Chengdu i pandaens hjemprovins, Sichuan, da jeg besøkte Kina i november 2015. Det er jeg spesielt glad for at jeg gjorde etter å ha sett denne dokumentaren. Vi som turister har absolutt et ansvar her. Besøker vi dyreparker bidrar vi direkte til at dyr forsetter å være i fangenskap.

 

LES DENNE

Huffpost: 12 Incredible tree houses you can spend the night in

Det er rart hvorfor det høres utrolig fristende ut å bo i en trehytte. Jeg er selv oppvokst med en trehytte ute i skogen bak gården, og vet hvor gøy og spennende det var å overnatte der. Så når Huffpost kommer med et innlegg med lekre trehytter rundt i verden må det være lov å drømme seg bort litt!

 

HAMACA-FLASHBACK

Haiking, strandluksus og blåmalte tredører på Skopelos

Nå som det nærmer seg sommerferien har jeg lyst til å anbefale en sommerdestinasjon i Hellas som jeg likte veldig godt. Skopelos er øya der flere scener i Mamma Mia-filmen ble spilt inn, hvor du kan finne småkoselige greske landsbyer med billig og fersk mat, og hvor du kan nyte dagen på en folketom strand med krystallklart hav. Jeg kom meg dit ved å hoppe på en billig chartertur til naboøya, Skiathos, og ta ferje derfra til Skopelos.

 

BONUSINSPIRASJON

Som du kanskje har fått med deg jobber jeg som selger på Scandinavian Photo. Jeg vet hvor vanskelig det kan være å finne frem i kamerajungelen, derfor vil jeg her anbefale tre relativt nye speilløse kameraer til reisende som ønsker noe litt mer avansert enn et kompaktkamera:

Panasonic GX800 – For deg som vil ha kameraet minst mulig men med mulighet til å bytte optikk. Veier bare 269g, passer i lomma, filmer i 4K og har en vippbar selfie-skjerm. Koster ca 5500 kr med kit-objektiv.

Canon M6 – For deg som vil ha et enkelt og godt kamera til både bilder og film. Veldig god autofokus ved filming, godt grep, mikrofoninngang, trykkfølsom vippbar selfie-skjerm, god stabilisering i kamerahuset og veier 343g. Koster ca 8500 kr med kit-objektiv.

Fujifilm X-T20 – For deg som vil drive med en del manuell fotografering og er opptatt av ekstra god bildekvalitet. Mange hjul og knapper, filmer i 4K, god søker, kjapt autofokussystem og veier 383g. Koster ca 10.000 kr med kit-objektiv.

Alle disse modellene har Wifi for trådløs overføring og fjernstyring fra mobilen.

 

God søndag!

Hvis du har forslag til reisenyheter eller inspirasjon for neste uke, send meg gjerne en mail: hamacareiseblogg@gmail.com =)

Trykk her for å lese Uke 17 Reiseinspo

6 Kommentarer

 1. LailaMA

  Mange gode reisetips her. Likte også kameratipsene dine. Er på jakt etter et nytt kamera og tenker at GX800 kan være et godt tips for meg 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så bra, Laila! GX800 er ikke dum! Og hvis du vil ta litt detaljbilder eller portretter finnes det også fine, små objektiver som gir mer uskarp bakgrunn, som f.eks 25mm f1,7 (gate og miljøportrett) eller 42,5mm f/1,7 (nære portrett). =)

   Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, du har et litt stort speilrefleks, har du ikke? Det Canon M6 vil gi like bra kvalitet som et Canon speilrefleks, og mest sannsynlig bedre enn det du har hvis det er noen år gammelt. Hvis du fortsatt ønsker søker (den du kikker inn i) finnes også M5 som er akkurat samme kamera bare med søker på toppen 😉

   Svar
 2. Anne Bente

  Takk for tipsene. Minte meg om at jeg må finne ut av mitt systemkamera så jeg kan bruke det når mobilen ikke holder mål….

  Svar

Legg igjen en kommentar