På grunn av min store reiseinteresse både hører, ser og leser jeg spennende saker, podcaster, filmer og nyheter om reise hver uke. I dag tenkte jeg derfor å prøve ut en ny spalte jeg vil kalle Ukens reiseinspo, der jeg gir anbefalinger til interessant reiseinnhold funnet den siste tiden.

 

Ukens REISENYHET

Norges Beste Reiseblogg 2017 ble kåret på Reiselivsmessen i Oslo lørdag 14. januar.

 1. plass – Reiselykke: www.reiselykke.com
 2. plass – Hamaca Reiseblogg: www.hamacareise.com
 3. plass – Alltid Reiseklar: www.alltidreiseklar.no

Foto: Thomas Marthinsen

 

SE DETTE

Team Bachstad er tilbake på NRK, og denne gangen har de lagt ut på biltur i Indokina (Thailand, Myanmar, Kambodsja).

Se episoden på nrk.no HER.

 

LES DETTE

Ethical Traveler kårer årlig de ti mest etiske destinasjonene å reise til. Nå er listen ute for 2017. Etter å ha gått igjennom offentlige data om utviklingslands prinsipper og praksiser, ser de hvilke land som gjør den beste jobben med å følge menneskerettighetene, bevare miljøet, forbedre allmenn velferd og utvikle turistnæring til det beste for lokalsamfunnet.

By “voting with our wings”—choosing our destinations well and cultivating our roles as citizen diplomats—we can help to change the world for the better.

Se listen over de ti beste etiske destinasjonene og les mer om kåringen HER.

HØR DETTE

Hvordan er det å starte hostel i Kambodsja? Jo, det får vi høre om i en podcast på P3 Dokumentar der to BI-gutter på 28 år forteller om oppstarten og utfordringer underveis.

Hør episoden og les mer HER.

 

HAMACA-FLASHBACK

Det er allerede fem år siden jeg for første gang satt mine bein i India. Jeg skulle ta et semester med Kulturstudier, men før skolestart besøkte jeg min tidligere kollega, Hans Petter, i huset hans i Madikeri.

La oss ta et tilbakeblikk på de første dagene i India HER.

 

BONUSINSPO

Virke Reise tar pulsen på reiselivet i Norge i en rapport sluppet 10. jan 2017. Det viser seg at stadig flere nordmenn forfølger personlige interesser når de reiser. Og det som er styrende for hvilken destinasjon folk reiser til er politisk stabilitet og trygghet på destinasjonen. Veldig mange finner inspirasjon gjennom anmeldelser fra reisende på nett og reisereportasjer – det er gledelig å høre!

Les hele rapporten HER.

Har du noen reisenyheter du ønsker å dele?

Kom gjerne med dem =)

8 Kommentarer

 1. Geir

  Dette liker jeg. Dette er hva reiseblogger bør handle om.
  Jeg er ikke så begeistret for konseptet til Team Bachstad, av flere grunner:
  1. Misunnelse: Hvorfor får de betalt for å reise og ikke jeg?
  2. Vikarierende motiver: Å bruke reisen som en måte å bruke midlene våre på.
  3. Programmet er ikke veldig opplysende, det blir mest en reise inn i livene til Team Bachstad, og ikke inn i Sørøst-Asia.
  4. Å bruke Norsk Folkehjelp som «garantist» for opplegget er litt dobbelt. De kunne brukt pengene på å kjøpe en bil hos en lokal leverandør og bidratt til økonomien i Kambodsja.

  Men dette er norsk snusfornuft fra min side, og mest sannsynlig argumenter dere bare kan legge til side.

  Jeg likte spesielt godt linken til Ethical Traveller. Det er noe vi kunne skrevet mere om, både reiseetikk og fotoetikk.

  I det hele veldig bra og gleder meg til mer. Og lurer på om du også kunne lagt inn en ukens app der?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så hyggelig å høre at en slik spalte kan funke! Det gjenstår å se om jeg faktisk får tid til å lage den hver eneste uke, men vi får ta det som et prøveprosjekt først.

   Angående Team Bachstad – Skjønner hva du mener med nummer 1, Geir! Hadde vært topp å tjene noe på å reise rundt på den måten. Men det er klart det er mye jobb også! Jeg vet selv hvor stressende det kan være at alt skal dokumenteres hele tiden 😉

   Hva mente du egentlig med nr 2, skjønte ikke helt..?

   3. Jeg er enig i at det kunne vært litt mer lærerikt innhold. Grunnen til at de slår an er nok fordi de er to likanes karer. Etter å ha sett en episode av denne sesongen synes jeg nok dette ikke er den beste de har laget da. Rickshaw-run-sesongen i India er nok min favoritt. Men jeg liker hvordan de får frem at det er fullt mulig å reise på denne måten rundt i verden, og at folk er veldig vennlige hvorenn de kommer =)

   4. Enig at det virker litt merkelig å shippe en vanlig bil helt fra Norge. Før har de jo hatt mye mer spesielle biler. Dette med Norsk Folkehjelp skjønner jeg heller ikke helt..

   Godt du likte saken om Ethical Traveler – jeg synes også sånne saker er interessante og viktige å få frem, så det blir nok mer av disse! Angående ditt forslag om «Ukens App» hadde det vært kult, men jeg tror ikke jeg får testet nok apper til å kunne anbefale en hver måned altså! Jeg tenker å fortsette den egne spalten om ReiseApper og altså, men det blir ikke så ofte som hver uke, hehe 😉

   Takk for innspill, Geir! Det setter jeg pris på!

   Svar
   • Geir

    Ej, ja: Ser at det er kryptisk, de punktene du ikke forsto:
    Punkt 2: At Team Bachstad egentlig lager dette programmet for å kunne reise gratis. De bruker tv-lisensen vår til å finansiere egne prosjekter som egentlig ikke holder vann, og som innholdsmessig bare er fjas og tøv uten større kvaliter. (Ja, vet, jeg slår hardt der, men innerst inne mener jeg det).
    Punkt 4: Norsk Folkehjelp: De bruker programmet til å støtte Norsk Folkehjelps arbeid. Jeg syns det smaker av å bruke Norsk Folkehjelp som en måte å gi seg selv god samvittighet til å finansiere sin egen tur. Det er ikke veldig opplysende om Norsk Folkehjelp.

    Det jeg egentlig sier: Team Bachstad handler om Bachstad, ikke om Sørøstasia eller Norsk Folkehjelp eller noe som helst annet enn enda et eksempel på å få verden til å handle om oss selv.

    Jeg liker mye bedre programmer blogger og programmer som sier det rett ut: Dette handler om meg.

    Ja, dette var harde ord, og innerst inne mener jeg det. Men jeg vet at det høres fælt ut, det er derfor jeg bare sier det til deg direkte og ikke publiserer dette offentlig 😛

 2. eli gunnvor grønsdal

  Veldig bra! Jeg har ikke sett Team Backstad enda, men blir litt i stuss når de bruker Norsk Folkehjelp (Takk Geir) som «garantist»…. hva betyr det i praksis?

  Svar
 3. Renates Reiser

  For en spennende spalte, Ingeborg! Her er den en del jeg skal sette meg ned og lese. Team Bachstad har jeg faktisk aldri sett. Kanskje det er på tide?

  Svar
 4. Happy Landing.no

  Dette var spennende lesing, kjempegod ide! Liker veldig godt at du gir litt info så plukker man det som er mest interessant.

  Svar

Legg igjen en kommentar