På grunn av min store reiseinteresse både hører, ser og leser jeg spennende saker, podcaster, filmer og nyheter om reise hver uke. I denne ukentlige spalten kan du se det beste reiseinnhold jeg har ramlet over den siste uken.

 

Ukens REISENYHET

Aftenposten: I dag åpnes hele nye Oslo Lufthavn

Nye Oslo Lufthavn er nå helt åpnet og klar til bruk, og det hele to måneder før tiden! Hvis du skal fly med Norwegian, Finnair, British Airways, Air Baltic eller Air Brussels skal du nå gå inn i den nye terminalen for å sjekke inn.

 

SE DENNE

SEASONS of NORWAY – A Time-Lapse Adventure av Morten Rustad.

Steike, for et fantastisk vakkert land vi lever i! Og for en utrolig bra jobb disse gutta har gjort med å fange det – både gjennom valg av vinklinger, bruk av timelapse, ekstra små lydklipp og fantastisk musikk. Min befaling er derfor: sett deg ned med et godt headset og nyt det spektakulære norske fjellandskapet sesong for sesong. Jeg fikk frysninger av dette her altså!

 

LES DETTE

National Geographic: Ten places that deserve more travelers

Denne artikkelen fra National Geographic er ikke helt ny, men den er definitivt gjeldende fortsatt. Her presenteres 10 spennende land som fortjerner flere besøkende! Jeg har bare besøkt 2 av 10, men jeg har flere av disse landene på ønskelista de neste årene nettopp fordi jeg synes det er interessant å reise til områder litt utenfor allfarvei!

 

HØR DETTE

BBC Podcast: The Muhammadan Bean

Visste du at det var sufier fra Jemen som gjorde kaffe så populært at det spredte seg til hele verden? Ikke jeg heller! I denne spennende podcast-dokumentaren fra BBC får vi høre om hvordan den sosiale kaffekulturen spredte seg fra Jemen til Istanbul og videre til London.

 

HAMACA-FLASHBACK

7 bydeler verdt å besøke i Tokyo

Et av mine favorittland og et av de landene folk leser mest om på bloggen for tiden er Japan. Derfor tenkte jeg denne uken vi kunne ta et tilbakeblikk på kaotiske og utrolig herlige Tokyo! Jeg har også nettopp oppdatert dette innlegget med flere og større bilder.

 

BONUSINSPO

Her er tre norske reisebloggere du kan følge i utlandet de neste månedene:

 • Pauline Travels – I morgen reiser Pauline vestover for tilbringe flere måneder i Sør-Amerika. Reisen starter med et par uker i Cartagena (Colombia), men ellers tas reiseruten på sparket, kan hun fortelle.
 • Mikavagrant – Mika har akkurat startet på sin 5 måneders drømmereise til Maldivene, Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Kambodsja, Vietnam, Indonesia, Japan, Sør-Korea og De forente arabiske emirater.
 • The Viking Abroad – Vibeke bor for tiden i Quito (Ecuador) og skriver blant annet om spennende destinasjoner i Ecuador.

Ha en topp søndag!

Hvis du har forslag til reisenyheter for neste uke, send meg gjerne en mail =)

Les Uke 3 Reiseinspo HER

14 Kommentarer

 1. Elisabeth

  Oj, jeg har faktisk også vært i en av landene på lista til National Georaphic, nemlig Georgia 😀 også drømmer jeg litt om en rundtur i Georgia, Armenia og Aserbajdsjan, samt innom Iran 🙂

  Svar
 2. Renates Reiser

  Oi, jeg har faktsik vær i syv av de landene National Geographic lister opp. De kan absolutt anbefales! Dessuten håper jeg å reise til Iran i høst, og Nicaragua står for tur allerede i mars! 🙂

  Svar
 3. eli gunnvor grønsdal

  Takk for god info og inspirerende lesning. Jeg skulle ønske å reise til Iran 🙂

  Svar
 4. Sekk og Sandaler

  Takk for reiseinspirasjon! Jeg kan ikke skryte av å ha besøkt mange av landene på lista jeg heller, kun Nicaragua, men det anbefales?

  Svar
 5. Marthe Trana

  Elsker reiseinspo spalten. Har selv vært i både Nicaragua og Albania (spanderte nesten 2 måneder her). Lys å dra til Georgia – spesielt etter å ha lest Renates Reiser om det. Hehe!

  Svar
 6. GlobetrotterElisa

  Den videoen var jo bare helt RÅ!!! Dette ene og alene er mer enn godt nok bevis på hvorfor jeg ELSKER å være i Norge! Supre innlegg disse reiseinspo´ene altså 🙂

  Svar
 7. Marianne - Glimt av verden

  Jeg kan krysse av Albania, Armenia, Georgia, Nicaragua og Usbekistan fra listen til National Geographic, så halvparten gjenstår. Positivt at land som ikke er typiske turistdestinasjoner blir trukket fram og gitt litt oppmerksomhet. Når hører man ellers om Øst-Timor, liksom?

  Svar
 8. Pauline

  Jeg har frysninger på hele kroppen etter å ha sett denne filmen! Norge er magisk! Etter oljen kommer turismen! Om man ikke får lyst å dra til Norge etter å se filmen, da er ikke det håp. Borte bra, men hjemme i Norge enda bedre 🙂

  Tusen takk for å ha delt Pauline Travels med dine lesere! Det var veldig hyggelig 🙂 Savner Colombia! Noen av de finest folka jeg har møtt på min reiser, så mye glede og kjærlighet i alt! Fra å danse på gata til å spise Arepa de huevo! Man kan virkelig føle at livet er tryggere i Colombia 🙂

  Svar
 9. Pauline

  Jeg har frysninger på hele kroppen etter å ha sett denne filmen! Norge er magisk! Etter oljen kommer turismen! Om man ikke får lyst å dra til Norge etter å sett denne filmen, da er ikke det håp. Borte bra, men hjemme i Norge enda bedre 🙂

  Tusen takk for å ha delt Pauline Travels med dine lesere! Det var veldig hyggelig 🙂 Savner Colombia! Noen av de finest folka jeg har møtt på min reiser, så mye glede og kjærlighet i alt! Fra å danse på gata til å spise Arepa de huevo! Man kan virkelig føle at livet er tryggere i Colombia 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar