Klar for en ny dose reiseinspirasjon? Nå er det jammen søndag igjen og jeg har samlet interessante saker jeg har hørt, sett og lest den siste uken.

 

Ukens REISENYHET

Disney: Pandora and Star Wars Land opening dates announced

Visste du at Disney driver og bygger både et Avatar-land og et Star Wars-land for besøkende? Nei, ikke jeg heller, men for noe syke greier! De lager faktisk «flytende» øyer og en lysende skog slik man ser i Avatarfilmene, og dem kan du besøke allerede i mai i år! Star Wars-land kommer i 2019.

 

SE DENNE

NRK: De hvite spøkelsene

Dette er en veldig interessant dokumentar om et stammefolk i Namibia som tidligere livnærte seg av jakt på vilt, men etter lovendringer i landet ser de seg nødt til å underholde turister for å overleve. Vi får også bli med på fire av stammefolkenes første møte med den vestlige verden når de blir sendt til Tyskland for å lære barn og unge om sin egen kultur og håndverk. Siden de aldri har reist utenfor nærområdet sitt blir det en enorm overgang, og det resulterer i mange interessante refleksjoner om livet «de hvite» lever. Anbefales!!

 

LES DETTE

Harvest: Å fly er det verste vi gjør

Dette er en sak vi reiseglade helst ikke vil lese, og hvis vi gjør det vil vi vi garantert få dårlig samvittighet. Likevel er det på høy tid å adressere våre egne flyvaner. Jeg er selv ikke noe helgen når det kommer til flying. Denne bloggen er jo en reiseblogg – og reising innebærer ofte det å fly. Men jeg tror likevel vi alle kan vurdere våre egne reisevaner og se om de kan gjøres på en mer miljøvennlig måte.

 

HØR DETTE

Attresapodden: Att resa hållbart

De svenske jentene i Att resa podden tar denne uken opp temaet «bærekraftig reise», både når det gjelder transportmidlene vi bruker og hvilke miljøvennlige valg vi kan gjøre på selve destinasjonen.

 

HAMACA-FLASHBACK

Note to self: Ikke undervurder Oslo!

Siden flere av sakene i dette innlegget handler om å reise mer miljøvennlig, tenkte jeg denne gangen å se tilbake på mitt første møte med søndagsmarkedet på Birkelunden i Oslo. Man trenger ikke å reise så langt for å få gode opplevelser!

 

BONUSINSPO

Dokumentarfilm festival Human Rights Human Wrongs

Et tips til deg som befinner deg i Oslo neste uke: Sjekk ut dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs som viser en haug spennende dokumentarer og har et par seminarer fra den 14. til 19. februar. Billetter til hver film koster 100 kroner og kjøpes hos Cinemateket.no.

Nyt søndagen!

Hvis du har forslag til reisenyheter for neste uke, send meg gjerne en mail: hamacareiseblogg@gmail.com =)

Trykk her for å lese Uke 5 #Reiseinspo

5 Kommentarer

  1. Lise-Marie

    Takk for fine tips! Jeg skal helt klart se NRK dokumentaren, den virker veldig interessant. God ny uke 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar