Nå er det allerede siste søndagen i februar – det betyr siste vinter-søndagen for i år. Godt å tenke på! Her får du denne ukens reiseinspirasjon med anbefalinger til saker jeg har hørt, sett og lest i det siste.

 

Ukens REISENYHET

Nettavisen Reisetips: Michelin Guide 2017 – vinnerne i Norden

Matopplevelser er en stor del av reisen, og noe jeg selv blir mer og mer opptatt av. Nå har Michelin-guiden lansert en liste med Nordens nye stjerne-restauranter. Maemo beholder ikke overraskende sine 3 stjerner, i tillegg finnes nå to restauranter i Oslo og to i Stavanger med en Michelin-stjerne.

 

SE DENNE

NRK: Kultur i Faresonen

NRK slår stadig til med å vise gode dokumentarer! Denne uken vil jeg anbefale Kultur i Faresonen, en svensk dokumentarserie der Khazar Fatemi drar rundt og snakker med folk som lever i fare for miste sin kultur, men som risikerer livet for å redde den. I de to første episodene blir vi blant annet med til Syria, og får se hvordan arkeologene har greid å redde mange av Syrias kulturskatter og hvordan det har gått med verdensarvstedet, Palmyra, etter IS sine herjinger.

 

LES DETTE

Huffpost: 20 Incredible Facts About the Philippines

Filippinene er et land jeg definitivt ønsker å dra tilbake til, og spesielt da jeg leste disse 20 faktaene om landet!

 

HØR DETTE

NRK: Radiomat

Denne podkasten er ikke ny, men det er en podcast jeg fikk mye glede av å høre på for å lære mer om råvarene, deres historie, smak og noen spesielle oppskrifter. Å bli kjent med blant annet hvitløk, vanilje, sjokolade, iskrem, pepper og smør byr på en reise jorda rundt som viser matens betydning både før og nå.

 

HAMACA-FLASHBACK

Et besøk på Rigas største matmarked

Hvis reisefoten rykker og du kunne tenke deg en liten helgetur i vinter kan jeg anbefale en tur til Latvias hovedstad, Riga. Ikke bare har byen en koselig gamleby, men også billig SPA, masse deilige restauranter og noen gigantiske mathaller med alle mulige slags varer.

Kos deg med fridag!

Hvis du har forslag til reisenyheter for neste uke, send meg gjerne en mail: hamacareiseblogg@gmail.com =)

Trykk her for å lese Uke 7 #Reiseinspo

Legg igjen en kommentar