I dag har vi vært på storshopping på Sandvika storsenter, og jeg greide så klart ikke å komme hjem uten et par reiserelaterte ting.

Det finnes jo så utrolig mange interessante bøker om både reise og verdensproblemer. Skulle gjerne tatt med meg flere bokstabler! Men i dag endte jeg opp med disse to:

TRE KOPPER TE
(Greg Mortenson og David Oliver Relin)

Tekst på baksiden: «I 1993 vakler fjellklatreren Greg Mortenson inn i den utarmete landsbyen Korphe i Nord-Pakistan etter et mislykket forsøk på å bestige K2. Han er fullstendig utslitt, og innbyggerne tar seg av ham. Da Greg kommer seg på beina, ser han den bunnløse fattigdommen i landsbyen. Greg lover å komme tilbake for å bygge en skole til barna.

Tre kopper te er fortellingen om Gregs kamp for å holde løftet han ga menneskene i Korphe. Boken er et vitnesbyrd om mobiliseringskraften hvert menneske har i seg når utfordringen blir viktig nok. En skole blir nemlig til mange og til et livslangt bistandsprosjekt for Greg og hans følgesvenner i Pakistan og Afghanistan.»

Jeg har flere ganger hørt historier om slike mennesker, og synes de gjør en utrolig viktig jobb! Har derfor lyst til å vite litt mer om all jobben bak arbeidet dems. En slik fyr hadde vært utrolig spennende å lage en dokumentarfilm om for eksempel!


DRØMMEN OM ASIA
(Torbjørn Færøvik)

Tekst på baksiden: «Asia har alt, sier Færøvik i sitt forord, og fortsetter: I hundrevis av år har Vestens eventyrere – oppdagere, forfattere misjonærer, sjømenn, handelsmenn og våghalser – pløyet Asia på kryss og tvers med sine drømmer og forhåpninger. Denne boka er resultatet av min drøm og av nesten førti reiser i Asia. Den er en reise i både fortid, nåtid og fremtid. Underveis vil du møte mennesker som har formet verdensdelen med sine hender, handlinger og tanker – munkene i Lhasa, nomader i Changtang, Dalai Lama, brødrene på det kinesiske slettelandskapet, jappene i Shanghai, generalene i Frihetens Utpost, verdens vakreste terrorist, de kasteløse i Japan og mange flere. 

Å reise gir ro og klarhet – nye perspektiver. Men den som reiser riktig, vil alltid sitte igjen med ubesvarte spørsmål. Reisen du nå tar fatt på, byr på mange spørsmål og noen svar.»

Da jeg skulle betale denne boka sa kassafyren på Norli: «Denne boka blir jeg glad for at du kjøper! Bøkene hans er skikkelig lærerike. Både reiseskildringer, historie og roman på en gang. Torbjørn Færøvik må være Norges beste reiseskildrer!»  Og jeg tviler ikke. Har selv lest Buddhas Barn for et par år siden, og den var veldig lærerik. Jeg liker kombinasjonen av å både lese reiseskildringer og lære om landets historie!

Vi kjøpte også med oss et ReiseGeni med spørsmål fra Vår verden. Den blir fin å ha med på tur! 🙂

Har du lest noen av disse bøkene? Eller har du noen andre gode reisebøker å anbefale, så si gjerne ifra.. 

Relaterte artikler

3 Kommentarer

 1. Maria

  Det er vel et must å nevne «On the Road» av Jack Kerouac 😛 Har akkurat begynt på den selv faktisk. Den boka om Asia har jeg stått og holdt i mange ganger på Norli, du må skrive om du synes den er bra 😉

  Svar
 2. Anniken

  Jeg har leste to bøker av Torbjørn Færøvik om Thailand, Vietnam og Kambodsja. Det er ikke den samme boken du har kjøpt. Han skriver veldig levende! Nå har du mye god lesning i vente, – og du vil garantert få reiselyst!
  Kos deg med bøkene!

  Svar
 3. Hamaca Reiseblogg

  Maria: «On the Road» har jeg ikke hørt om, så du får si ifra om den er verdt å lese når du er ferdig. Jeg får prøve å få satt av litt tid til lesing jeg og, så jeg kan få gitt tilbakemelding på «Drømmen om Asia».

  Anniken: Får håpe bøkene gir meg reiselyst ja – selv om jeg har mye av det fra før 😉 Blir spennende å lese en bok til av Torbjørn Færøvik! 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar