Her har jeg samlet et par bøker om Nepal jeg kan anbefale å lese igjennom før reisen! Bøkene er en god blanding av personlige erfaringer fra reisende, praktisk informasjon og morsomme historier:

 

Little Princes Av Conor Grennan

En sann historie fortalt av amerikaneren, Conor, som bestemmer seg for å ta et friår med reising. Han starter turen sin som frivillig på et barnehjem i Nepal, men da han kommer hjem etter den lange reisa, savner han livet på barnehjemmet og reiser tilbake. Han treffer syv foreldreløse barn, og han lover å finne et hjem til dem. På grunn av landets konflikter med maoistene, må han dra fra landet før barna blir hentet av barnehjemmet han har vært i kontakt med. Da han får vite at barna har blitt borte, bestemmer han seg for å starte sin egen frivillige organisasjon. Han vil finne igjen de syv barna han lovte å redde, og dra langt inn i Himalaya for å lete etter alle barnehjemsbarnas foreldrene.

Jeg liker hvordan Conor skildrer på hvilken måte han selv utvikler seg fra uerfaren reiser til en ansvarlig og mer innsiktsfull person. Boka ga meg innblikk i Nepals hverdagsliv og korrupte system, samtidig som den ga meg en utrolig gripende fortelling om Conors kamp for å hjelpe barna som hadde blitt bortført fra foreldrene. En bok som er vanskelig å legge fra seg!

 

Great Himalaya Trail Av Gerda Pauler

Norsk-tyske Gerda Pauler krysser i denne boka hele Nepal fra øst til vest. Dette er en 1700 km lang rute kalt Great Himalaya Trail, som innholder to pass på hele 6000 meters høyde. Men hun gikk ikke turen kun for sin egen nytelse. Hun ville også skape større oppmersomhet rundt autisme i Nepal, ettersom hun jobber med barn med autisme i Norge. Turplanene hennes ble derfor til en Chairty Walk for å samle inn penger til spesialtrente lærere og en egen organisasjon.

Boken er delt inn i kapitler fra dag 1 til dag 123, og har også mange flotte bilder fra fjellheimen og lokalbefolkningen. Gerda skriver morsomt, ærlig og tilstedeværende!

 

Nepal Culture Smart

En veldig kjapp og grei innføring i Nepals historie, kultur og religion. Om du ikke har reist i Asia før, vil denne lille guiden gi deg verdifull bakgrunnsinformasjon om skikker du vil møte underveis og hvordan du selv bør oppføre deg.

Bokas første del tar for seg landet, dets befolkning, verdier, religion, skikker og tradisjoner. Deretter går boka inn på hvordan man kan skaffe seg nepalske venner og hvordan et typisk nepalsk hjem ser ut og drives. Den siste delen tar for seg nepalsk mat, helse og sikkerhet, samt nepalsk business briefing og kommunikasjon.

 

Kilder på nettet vil jeg anbefale:

Kompendium fra Norge-Nepalforeningen – Gratis 85 siders PDF-kompedium som gir en god innføring i dagens Nepal. Første del er om landet, historie og geografi. Andre del tar for seg Nepals utvikling. Tredje del gir innblikk i turistindustrien i Nepal, mens siste delen gir nyttig informasjon om du selv skal reise i Nepal. Det meste er skrevet på lettfattelig norsk.

Norge-Nepalforeningen har også samlet mange nyttige lenker og boktitler HER om du skulle være interessert.

Ellers har jeg tidligere laget et innlegg med noen vakre og informativer inspirasjonsfilmer fra Nepal HER.

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. ReiseLiv

    Internetten klikket da jeg proevde aa poste en kommentar, saa naa kan det hende du faar to kommentarer…

    Little Prince hoeres kjempefascinerende ut! Fikk skikkelig lyst aa lese den! Synes ofte det er vanskelig aa fine gode reiseboeker som ikke er guider, saa innlegg som dette er gull 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar