160 reisedager i Sør-Amerika er over. Det kjennes både litt kjipt og litt godt på samme tid å returnere til Norge. Vi har vært innom syv land og utrolig mange vakre og interessante destinasjoner. Men steike, hvordan oppsummerer jeg en slik tur?

Jo, jeg tror faktisk jeg har funnet en genial måte å gjøre nettopp det!

Reisen til Sør-Amerika har vært den første langereisen der jeg har snappet nesten hver eneste dag. Det har til tider vært litt utfordrende, men jeg synes også det har vært gøy, siden jeg kan være kreativ på helt andre måter enn på andre sosiale medier og på bloggen. Bloggingen har på en måte blitt tatt til et helt nytt live-nivå. Snapchat har virkelig også en egen evne til å frem impulsive tanker og reiseinntrykk direkte.

snapcode-hamacareise7Det har også vært utrolig hyggelig å både få tips, spørsmål og kommentarer av dere lesere underveis. Jeg føler på en måte jeg har kommet enda nærmere dere og det er jo kjempegøy!

Underveis har jeg prøvd å lagre alle snap storyene for å ha dem som minner. En av de siste dagene på reisen kikket jeg igjennom alle snappene, og det var gøy! Jeg ble minnet om både små og store øyeblikk fra reisa som jeg allerede hadde glemt. Blandingen av hverdagsøyeblikk, morsomme situasjoner og frustrasjoner gir et godt helhetsinntrykk av hvordan reisen har vært. Det blir absolutt ikke det samme å bare legge ut en haug av de glossye magasin-aktige reisebildene.

For turen har virkelig vært kontrastfylt. Det har vært mange artige høydepunkter, men dessverre har jeg også hatt en del motgang. Jeg ble så dårlig av influensa i Bolivia at jeg endte opp med en sprøyte i ræva og pencillin. Jeg slet noen dager med en hoven ankel ved Titicacasjøen. I Peru fikk jeg den utrolig triste og uventede beskjeden om at min bestemor var gått bort. Å kjøre over 10.000 km i buss på de svingete veiene i Andesfjellene med bilsyk-mage har vært en utfordring. Reisen har også satt forholdet mellom Kenneth og meg på prøve.

Likevel ville jeg aldri vært turen foruten. Sør-Amerika er virkelig et interessant kontinent og jeg er glad for at jeg endelig fikk muligheten til å utforske landene der. Her er reiseruta vår:

 

Jepp, her kommer altså en oppsummering fra hvert land gjennom en del utplukkede snaps!

(Snappene står i rekkefølge. Det er et par dager jeg ikke har fått snappet, og det var dager der jeg var på flere dagersturer uten internett. Jeg har heller ikke tatt med noen videosnaps her fordi det var litt komplisert å innlemme).

 

AVREISE

14. juli 2016

 

BRASIL

15-31. juli

 

PARAGUAY

31. juli – 10. august

 

ARGENTINA

10-17. august

 

BOLIVIA

17. august – 6. oktober

 

PERU

6. oktober – 12. november

 

ECUADOR

12-29. november

 

COLOMBIA

29. november – 18. desember

 

HJEMREISE

20. desember 2016

 

Aaah, så mange øyeblikk. Både gode og vonde, men definitivt verdt å ta være på!

Og det slutter ikke her. Selv om det ikke blir en like lang reise neste år, kan jeg love flere mange flere spennende destinasjoner på Snapchat (@Hamacareise) og her på bloggen 😉

PS: Jeg har tatt litt fri fra bloggingen denne måneden, men lover å komme sterkere tilbake fremover. 

En dag i romjula tenker jeg å ta en egen spørsmålrunde på Snapchat om hvordan det var å reise i Sør-Amerika. Er det noe som kunne vært interessant, synes du? 

 

7 Kommentarer

 1. Geir

  Skal si! Tenkte faktisk på det for noen dager siden (da jeg leste om nominasjonen for årets reiseblogg) at du burde vært på Snapchat. Hvordan har det gått meg hus forbi?
  Det mest imponerende her er jo nesten at du har klart å sette sammen denne oversikten – allerede nå, så kort tid etter hjemreise. Det er bare å bøye seg i saltlakene fra saltsøen i Bolivia.

  Svar
 2. Renates Reiser

  FOR en reise! Kjempegøy å ha fulgt med dere underveis på reisen, og ikke minst å se/lese gjennomgangen nå. Snapchat er jo genial på den måten. Du får sette sammen alle disse snap-bildene til en foto/minnebok etterhvert, nesten som en tegneserie. 😉 Dessuten veldig imponerende må jeg si at du har busset flere hundre mil til tross for at du lett blir bilsyk!

  Svar
 3. Lise-Marie

  Det har vært kjempemorsomt å følge dere på snapchat. Så mange fine destinasjoner! Håper dere får en fin jul og at dere koser dere med å være tilbake i Norge. Spent på hva 2017 bringer av opplevelser. GOD JUL!

  Svar
 4. Reiselykke

  Hei, Ingeborg
  Velkommen hjem igjen!
  Her var det jammen mange morsomme glimt fra en spennende reise 🙂
  Har vært moro å følge dere på tur. God romjul til dere!

  / Mette

  Svar
 5. Pauline

  Ingeborg, fantastisk!! Og at du har vert så konstant med Snapchaten, er jo en fryd for oss her hjemme! Har hatt så mye gøy å se på! Og ja du har gitt oss begge sider av turen både opp og ned. Det syns jeg er viktig! Fordi det å reise kan være en utfordring og det har du fått med deg på snap. Og det liker jeg, det er ikke alltid bare palmer og sol.

  Tusen takk for at vi har fått vert med på tur!
  Riktig godt nyttår og ønsker deg mange nye gode opplevelser i 2017!!

  Svar

Legg igjen en kommentar