Det første glimtet av disse kolossale steinhaugene er uforglemmelig. Et av de mest kjente landemerkene i verden, og det siste gjenstående av de sju opprinnelige underverkene i verden. Et øyeblikk jeg kommer til å huske for resten av livet. Gjennom Kairos morgendis ser jeg plutselig en gigantisk trekant trone over murhus, trafikk og buskass. Endelig er jeg her! 

Kheopspyramiden (146 meter) den største av pyramidene i Egypt. Bygget med over 2 mill steinblokker på mellom 2 og 5 tonn. Ble bygget av kong Kheops ca. 2625 til 2550 f.Kr.

Kenneth ble så klart lurt av en egypter med en gang vi kom fram. Egypterne har mange triks i boka for å få oss på kroken!

For et par små-sedler fikk vi komme ned i noen av gravkammerne like ved pyramidene. Vaktene var ikke akkurat som vaktene vi er vant med.. Først får vi vite at det ikke er lov å ta bilder, men bare et par minutter senere sier han det går greit og hinter diskret etter litt småpenger..

Khefrenpyramiden (136,5 meter)

På utkikkspunkt over Gizaplatået

Folk er veldig opptatt av at du skal få ferieminnene i boks, og hjelper deg mer enn gjerne med noen morsomme bilder i bytte mot noen småpenger. Vi traff ei skjønn litta jente som hadde befalte oss å stå i mange forskjellige posisjoner, også knipset hun og sto i!

Det som jeg synes er rart å tenke på, er at disse byggningene som kun er bygget av stein, er så utrolig populære, at folk fra hele jordkloden kommer for å se dem. Egentlig er det jo bare store stein stablet oppå hverandre, men for verdenshistorien er det så utrolig mye mer også. De sier noe om våre forfedre, og om hvordan vi har utviklet oss. Og tankten på at de ble satt sammen for rundt 4500 år siden er jo også ganske utrolig!

Nei, de er noen mektige byggninger som gir inntrykk, uten tvil!

Inngangsbillettene til området koster 60 Egyptiske pund (ca 60 kr), men for å gå inn i pyramidene må man betale en del mer.

Relaterte artikler

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar