Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne jeg! Jeg har opplevd mye den siste uken i Egypt, og jeg kan vel si for sikkert at dette er den beste charterturen jeg har hatt! Men det er ikke reiseselskapet Ving sin fortjeneste. Heldigvis kan tilfeldigheter føre til så mangt, og gi oss uventede opplevelser.

Å reise uspesifisert var en helt ny erfaring for meg, og ga et ekstra spenningsmoment helt til vi kom fram. Etter litt forsinkelser, flytur på 5,5 t og litt kø i immigrasjonen satt vi spente på bussen til vårt uspesifiserte hotell i Hurghada. Ei skandinavisk Ving-dame ga oss et ark der det sto navnet Shedwan Garden og at området vi skulle bo i var El Dahar (downtown). Alt vi visste var at vi var garantert et rom med egen dusj og do siden vi hadde betalt 100 kr ekstra før vi dro. Vi hadde kun betalt 1700 kr hver for fly og hotell en hel uke – hva slags dritthotell blir vi sendt til nå!?

Shedwan Garden var bussens siste stopp. Det hadde akkurat begynt å mørkne da vi stoppet utenfor et svært, hvitt hotellkompleks som viste 4 stjerner på utsiden. FIRE STJERNER? Hva i…? Kan dette stemme?! Innenfor var det pyntet med julenisser, juletrær og glitter i en stor foajé med sofaer og bord spredt utover. Til høyre fikk vi øye på en kinesiske restauranten – Golden Dragon. Ellers var det en bar og en annen restaurant der og. Ikke verst! Rommet vårt lå i andre etasje og inneholdt ei diger seng, TV, kjøleskap og ellers det vi måtte trenge. Vi kunne ikke annet enn å være fornøyde!

Dessverre var det ikke noe basseng eller strand tilknyttet hotellet. Det gjorde ting litt vanskelig siden mange av strendene her ikke er offentlige. Men siden temperaturen var 20-23 grader med vind ble det ikke så mange anledningene til soling og bading likevel. Jeg hadde også greid å pådra meg influensa/forkjølelse på veien, så jeg måtte prøve å holde meg varm.

Vi prøvde likevel å ta med oss solkrem og håndkle til et annet hotell, og der kunne vi betale 30 kroner for å kunne ligge ved bassengområdet eller stranden.

Selv om Rødehavet så aldri så asurblått og deilig ut var det få som orket å bade… men om et par måneder er det nok full fart her igjen. Januar er nemlig den kaldeste måneden i Egypt, og har gjerne et par og tjue grader om dagen, mens det kan krype ned mot 10 grader om natten.

Med på kjøpet fikk vi også en nyttårsmiddag av Ving på Grand Palace, så neste innlegg blir om nyttårsfeiringen i Egypt.

Relaterte artikler

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar