KARIO
– afrikas største by, og hjemmet til 16 millioner egyptere. En kaotisk, rotete og støvete by, som aldri sover. Stressnivået stiger et par nivåer ettersom du risikerer livet hver gang du krysser gata, og trafikken oppfører seg som i en amerikansk actionfilm. Gatene yrer av liv og det er en opplevelse i seg selv og bare sitte og kikke inn i egypternes hverdagsvaner. Noen reiser så fort de har kommet og vil aldri tilbake, mens andre suger inn inntrykkene og er nysgjerrig på byens mange ansikter.

Like før vi kjørte inn i byen, så vi de eviggråe mursteinsbyggningene i horisonten.

Bønnetårn finnes overalt i byen, og bønnerop høres flere ganger daglig.

Stakkars pusekatter som blir holdt i fuglebur på gata.

Tomme, uferdige mursteinsbyggningen som minner om den siste verdnen i Inception…

På veibroa over Nilen tidlig om morgnen. Forurensning gjør så vi ikke kan se lengre enn et par hundre meter.

Vi var i Kairo i to dager, og følte det holdt i massevis. Kairo er en stressende by, der det er vanskelig å slappe ordentlig av, men er absolutt verdt å få med seg. Det typiske som går igjen er alle mursteinsbyggningene, tøyvask som blir tørket utenfor vinduene i blokkene, den evige trafikken, kvinner leiende på små barn og små gatecafeer der egyptiske menn røyker vannpipe.

Relaterte artikler

3 Kommentarer

  1. Moskebesøk i Kairo |

    […] seg selv at det finnes en del moskeer her. Sjåføren vår, Aiman tok oss med i en svær moske i Kairo. Jeg vet ikke hva den heter, men fin var den hvert […]

    Svar

Legg igjen en kommentar