spons-reisMatopplevelser er en veldig viktig del av reisingen for meg. Nye kulturer betyr nye smaker og matsammensetninger, og Marokko skuffet absolutt ikke på denne fronten! Her er mine to favorittspisesteder i Marrakech:

 

Fargerik lunsj på Dar Moha

Restauranter og bosteder i Marrakech er gjerne godt kamuflert bak store tredører og høye murvegger. Denne restauranten var intet unntak – alt vi så utenfor var en høy, brun mur med logoen til Dar Moha malt ved siden av en nokså anonym liten dør. Hvem skulle tro at denne vakre bakgården ventet oss på innsiden?

 

dar-moha-restaurant-marrakech

dar-moha-restaurant-marrakech3

 

Vi ble ført gjennom en rijad og noen pent møbelerte rom før vi endte opp i bakhagen. En liten oase omkranset av blåmalte vegger, frodige trær, et basseng og dekorerte marokkanske fliser. Kontrasten fra de trafikerte, travle gatene kunne ikke vært større!

Det tok ikke lang tid før to kelnere dukket opp med en haug små, fargerike leirfat med lokk. De ble alle spredt utover bordet til oss reisebloggeres store glede! For en nydelig, fargerik og morsom måte å servere en forrett på! Men hva slags mat fantes inni tro?

Etter at vi hadde fått utdelt hver vår lille shot med ferskpresset appelsinjuice, ble lokkene løftet av. Innholdet i de små skålene viste seg faktisk å være like fargerikt og spennende som leirskålene selv. I alle skålene lå små porsjoner med finhakkede grønnsaker tilsatt forskjellige krydder og smaker. Herlig!

 

dar-moha-restaurant-marrakech2

dar-moha-flower-garden

dar-moha-starter-tagine

 

Hovedretten bestod av grønnsaker stekt i store leirfat, samt lammekjøtt og tynne lammepølser. Ganske enkelt, men overraskende godt må jeg si! I Marokko blir leirfatene kalt tagine. De finnes i mange forskjellige størrelser og blir brukt i matlaging i store deler av Nord-Afrika. Taginene settes gjerne rett på glødende kull for å steke grønnsaker eller kjøtt.

Til slutt fikk vi en vakkert dandert fruktdessert som ga oss en god posjon energi til resten av dagens attraksjoner.

 

dar-moha-restaurant-lunch

 

Stilfull middag på Bo Zin

Bo Zin er definitivt stedet å gå i Marrakech om du ønsker en romantisk atmosfære i et moderne lokale med den hippeste musikken. Her kan du både få smakfull Asia-møter-nord-Afrika-mat og deilig vin og cocktails til langt utpå kvelden.

Vår gruppe av reisebloggere ble plassert ved to lave bord i et åpent, stemningsfullt lokale med dempet belysning. Daglig leder av restauranten var ei eldre fransk dame som hele tiden passet på at vi hadde alt vi trengte. Vi hadde også en egen servitør som alltid så til at vi hadde nok vin i glassene våre. Tviler på Bo Zin har tid til å gi alle gjestene sine denne gode servicen, men vi hadde i det minste en veldig god opplevelse av hele besøket!

 

bo-zin-restaurant-marrakech

bo-zin-food-marrakech

 

Forretten kom på en stor trefjøl. Bittesmå lakseburgere, innbakt andelever, vårruller, frityrstekt ost, salat og flere forskjellige sauser. Masse gode smaker! Jeg gjorde så klart den klassiske feilen og spise altfor mye av forretten før hovedretten kom.. Jeg glemte faktisk helt å ta bilde av hovedretten, men jeg må jo si at det uansett er forretten og desserten som gjorde størst inntrykk! (hva var det vi fikk til hovedrett igjen..?)

Desserten her var helt perfekt for en dessertelsker som meg – en tallerken med både sjokolade fondant, pavlova OG creme brulee! Mmmm!

 

bo-zin-dessert-marrakech

 

Restauranten hadde også et veldig stemningsfullt uteareale. Bambustrærne, de opplyste bassengene og de åpne teltene ga meg følelsen av å befinne meg midt i jungelen. I tillegg var store bålpanner plassert rundt slik at gjestene kunne varme seg. Dessverre var ikke kveldstemperaturen i Marokko på denne årstiden høy nok til at vi kunne sitte her hele kvelden, men jeg vil helt klart ta turen innom Bo Zin når jeg en gang i fremtiden drar tilbake til Marrakech igjen…

 

bo-zin-garden-marrakech

 

Andre innlegg fra Marokko:

 

Relaterte artikler

11 Kommentarer

 1. Cecilie

  Jeg DIGGER bildene dine og jeg blir nesten litt inspirert til å lære meg mer om foto… (Lang historie, men korthistorien er at jeg ble tvunget til å ta mine egne produktbilder uten å kunne noe som helst om foto. Det endte med at jeg ikke fikk det til og jeg ble sur og tverr… 🙂 ) Har du noen tips om nettsteder som begynner helt på scratch?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Cecilie!! Skjønner at du har fotografi litt i vrangstrupen om du startet med produktfoto – det er ikke akkurat det gøyeste og letteste her i verden! Men reisefotografering er jo no helt annet da 😉 Jeg ville startet helt med basicsa var jeg deg; sett deg litt inn i lukker, blender, ISO og hvitbalanse (søk på youtube eller på google – her kommer det masse guider). Deretter ville jeg bare søkt etter inspirasjon fra andre fotografer du liker, og sjekket ut fotografisider som fstoppers.com og picturecorrect.com. Her er det hauger av tips! Også er jo det viktigste å leke seg rundt med kameraet og bruke tid til å sette seg inn i det.. akkurat sånn som det er med alt annet =)

   Svar
 2. Lise-Marie Lia

  Nå ble jeg sulten! Maten så ekstremt god og appetittlig ut på bildene dine, det må jeg si… Fargerikt og herlig!

  Svar
 3. Mstraveltipsy

  Ser super godt ut! Jeg er så enig i at mat opplevelsen er en stor del av reisen. Jeg er utrolig glad i mat og drikke samt reiseopplevelsen. Veldig flink til å ta bilder er du også! Jeg skjønner jeg må ta meg sammen litt å lære litt mer.

  Svar
 4. Randomjenta

  Fikk vi ikke blant annet kamel til hovedrett på Bo Zin? xD

  Begge stedene var helt nydelige, og maten supergod! De fine matopplevelsene vi hadde der har du absolutt fått formidlet godt frem 😀

  Svar
 5. Lise

  Igjen SUPER FLOTTE bilder. Ser og prøver å lære fra de.
  Haha fortrengte hovedretten. Ikke noe rart når det var en kamel. Men det er skjelden i og med at det ikke er oppdrettsdyr. Så kanskje once in a life time. Smakte sikkert godt.
  Du skildrer bra reisene også.

  Svar

Legg igjen en kommentar