Mursteinsblokker, halvferdige mursteinsblokker, søppel, støv, oransje taxier som suser igjennom gatene, rekke på rekke med små souvernirbutikker og masete gateselgere, er det første du møter i Hurghada. Likevel har byen sin sjarm. Jeg vil mye heller se alt dette enn å bo i den tillagde turistgata!

Hurghada var for 25-30 år siden bare en liten fiskelandsby med et eneste hotell. Men ettersom turismen for alvor har hatt sitt inntog i Hurghada, har det bare balla på seg. Byen har faktisk blitt kåret til «Verdens styggeste reisemål», men er populær pga de fine bade og dykkemulighetene rett utenfor i Rødehavet. Dessverre fikk vi ikke utforsket det nydelige turkise havet denne gangen, men det er også en del annet å oppleve i denne mursteinsbyen.

Byen byr på veldig store kontraster. Vi havnet i Down Town Hurghada, som er den eldre bydelen med et mer riktig bilde av Egypt, enn det de fleste av turistene møter. Ut fra hotellvinduet vårt i El Dahar var det ikke mange turister å få øye på, men heller de typiske slitte mursteinsbyggningene, små supermarkeder og nedlagte sjapper. Det var helt greit for meg, jeg liker ikke å dra til utlandet og se de samme butikkene, folka og maten jeg gjør hjemme. En del av reiseopplevelsen er jo nettopp det å se noe nytt, bli kjent med menneskene og kulturen der vi er!

Her er noen bilder fra vi gikk en tur rundt i området, i noen smågater og forbi moskeen og kirken.


Toppen av byggningene så gjerne slik ut, så det var lett å bygge på en etasje til.


En fin moske som lå et par gater unna hotellet.


Bønnerop kunne vi høre flere ganger daglig.


Hvilepause..


Kirken var dessverre under restaurering.


Kanskje ikke her jeg ville gått for å kjøpe klær men..


Ville du hatt denne sofaen i stua? 😉

Bare en tipundslapp unna med taxi kommer vi til et annet område av byen…


NEW HURGHADA
har blitt bygd opp for turistene og det er der fleste hotellene ligger. Der er det rent og pent med beplantning og brostein. Skulle ikke tro det var i samme by! Bare se her:

Peter jobbet som bartender på hotellet vårt, og tok oss med på en sykkeltur i turistgata en dag han hadde fri. Vi leide sykler en times tid, og syklet hele turistgata til ende. Den var utrolig lang, og med brostein hele veien.


Yes, her har de Hard Rock!


Peter og jeg fikk dessverre ikke de største syklene 😛

– Hvor ville du bodd?

Relaterte artikler

4 Kommentarer

  1. günstig kredit ablösen

    Fairs are so much fun – plus, the food? Delicious. Ours is in two months, and it’s one of our favorite things every year. Love your pictures!Katie Eure recently posted..

    Svar

Legg igjen en kommentar