På nyttårsaften i Egypt fikk vi gratis middag av Ving på Grand Palace, og ble hentet med buss på hotellet. Grand Palace lå i turistgata i Hurghada og var full av turister i feststemning. Vi ble geleidet gjennom hotellet og til en stor stemningsfylt restaurant med en svær buffet og trommemusikk.

Da vi kom bort til bordet var det dekt på til fire, og mannen som hadde ført oss inn ba noen andre på alder til foreldrene våre beskjed om å sette seg ved samme bord. Begge parter var passe misfornøyd med dette, så det eldre paret gikk heller videre.

«Bring someone younger, please», prøvde jeg meg til servitøren vår, og vi satt oss ned for å vente så lenge. Om ikke lenge var han tilbake med et yngere par.

«Better?», sa han, før han smilte og gikk. Det viste seg å være noen veldig hyggelige bergensere, og vi fant fort tonen, selv om paret fortsatt var et par år eldre enn oss.

Servitøren kom tilbake igjen fort og ville ta drikkebestillinger, og disse måtte vi ta på egen regning. Vi spurte først om øl, men dette ble fort avfeid av servitøren som mente at det passet bedre med vin siden det var nyttårsaften.

– «Red, white or rose?» spurte servitøren. Det viste seg fort at vi skulle vært litt klarere på tilbakemeldingen, for siden vi bare svarte fargen, kom han med restaurantens to dyreste flasker med rød og hvitvin. For en luring! Men men, den kostet ikke mer enn et par hundre kroner, så vi gadd ikke gjøre noe stort nummer ut av det siden det var nyttår.

Så var det tid for maten. Ute var det BBQ, mens inne var det store bord med både kjente og ukjente retter. Og dessertbordet var også her i seg selv et stykke for seg selv!

Etter maten ble det underholdning og utdeling av forundringsposer. Artige hatter, masker og blåserør høynet fort stemningen enda et hakk. Underholdningen var magedans, tromming og en underlig fyr som hadde et svært skjørt rundt livet. Han snurret rundt og rundt på samme plass i sikkert 10-15 minutter uten stopp, og gjorde forskjellige øvelser med skjørtet. Ganske så underlig spør du meg men! Jeg hadde nok gått i gulvet etter 5 runder!

Etter en stund var vi klare for å gå videre til en bar, så vi gikk ut i hovedgata for å se hva vi fant. På veien trengte jeg litt mer papir til å snyte nesa med, og gikk innom et apotek. En pakke med ti kostet 21 kr, men butikker i Egypt har sjelden veksel, så da vi sa vi bare hadde 15 var det også greit.

– «Need some viagra», spør ekspeditøren kjæresten min.

– «No thanks. I’m too young», svarer Kenneth.

«You can buy it as a gift to your father», foreslår ekspeditøren som ikke vil gi seg. Kanskje ikke akkurat det vi hadde tenkt til å ta med hjem til familien.. men men. Og ved siden av lå det et veldig passende hotell; Hor Palace. 😛

Etter å ha vært innom både Space Bar (tomt) og Hard Rock (fullt), endte vi opp på en liten bar med noen lokale og billig øl. Her begynte vi å legge planer om å leie bil. Vi hadde alle lyst til en tur til Kairo, og vi hadde ikke særlig lyst til å bruke de overfylte turistbussene. Vi avtalte å møtes til frokost neste dag og prate mer om det i edru tilstand.

En egyptisk kar som kalte seg Ali Baba og to svensker kom vi også i prat med i løpet av kvelden. Ali Baba kom stadig med gåter han ville vi skulle løse:

– «Why do everybody go to bed?» …. «Because the bed doesn’t come to us» .. og sånn holdt han på. Morsom skrue!

Jeg håpte kanskje på litt fyrverkeri i gatene, men det var ikke store greine. Bare noen stjerneskuddaktige kinaputter på gata… men den egyptiske ølen ble det nok av 😉

Så det var min nyttårsaften… hvordan var din? =)

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar