baobab-tre-sør-afrika3 I 6000 år skal dette treet ha levd på jorda vår! Tenk på det! Hva om treet hadde hatt øyne, munn og ører – som vi pleier å si. Hva ville det fortalt oss? Og tenk at dette svære treet har kommet ut fra et eneste lite frø. Ganske utrolig!

Treslaget heter baobab og er veldig vanlig i Afrika. Men dette treet er ikke et hvilket som helst baobabtre – det er faktisk verdens største, påstår folk i området!

baobab-tre-sør-afrika4

De enorme grenene skygger langt utover plassen der vi sitter og spiser lunsj. Stammen virker som en eneste stor mur der den står og har stått i rundt 6000 år. Men enda er det liv i treet som nå har en omkrets på hele 46,8 meter!

Når baobabtrærne blir over tusen år gamle begynner de å bli hule inni. Det er derfor laget en liten bar på innsiden av treet. Der finner vi forskjellige gjenstander fra forskjellige deler av verden. Dessverre var ikke baren i drift da vi var der, men stilig var den hvert fall!

baobab-tre-sør-afrika5baobab-tre-sør-afrika

Etter lunsjen tok vi oss en liten klatretur opp på de gedigne greinene. De var så massive at de kunne vært et eget tre i seg selv! Hvor mange generasjoner mennesker har klatret i dette treet tro?

baobab-tre-sør-afrika2

Treet finner du 21 km fra byen, Tzaneen i Sør-Afrika på gården, Sunland.

Relaterte artikler

4 Kommentarer

  1. Randomjenta

    Wow! Så en del Baobabtrær i sommer når jeg var i Afrika, og de var svære, men dette treet er jo GIGANTISK! Utrolig spesielt og gøy at de har laget en bar inni.

    Svar

Legg igjen en kommentar