Det er mange nye, uvante situasjoner å forholde seg til her i India. Her er en liste over ti dagligdagse syn man lett kan komme borti:

1. Indiske sovevaner
Dette var det første jeg la merke til da jeg ankom India. Folk lå og sov rett på mursteinskanter og på gulvet i hjørner i sammenkrøkede stillinger, gjerne med et pledd overalt. Og dette var helt normalt. Indere har tydeligvis et godt sovehjerte!

2. Veg, non-veg
Restauranter er delt inn i vegetar eller ikke-vegetar restauranter, fordi 1/3 av Indias befolkning er vegetarianere! Alle matvarer blir også merket med et firkantet merke som enten er rødt eller grønt for at folk skal vite om produktet inneholder noe fra dyr.

3. Natterstid
Med mindre man oppholder seg i et skikkelig turist-uteliv-område, forandrer stemningen seg helt natterstid. Bare klokka så vidt runder 12 har den ellers så hektiske og kaotiske byen blitt til en spøkelsesby kontrollert av gneldrende løsbikkjer. Ingen mennesker er å se, og det er heeelt stille.

4. Kråker
Alle plasser jeg har vært i India til å nå har jeg lagt merke til svære flokker av kråker. Indias svar på måker regner jeg med? De er overalt, og setter seg ned bare meter unna det for å irritere med den fæle krakinga si. Det er ikke få morgener jeg har ønsket at fattern var her med hagla!

5. Gifteringen på tåa
Gifte hindukvinner har faktisk to gifteringer, men de brukes ikke på hånda – isteden bruker de på andretåa på hver fot. Et annet tegn på at kvinnene er gift er et rødt merke i pannen.

6. Sound Horn
Trafikken i India er et kapittel i seg selv. Synes du Bangkok var ille? Da har du ikke vært i India! Og det kan til tider virke som all kommunikasjonen foregår igjennom tuten. Mange biler og lastebiler kjører rundt med pent malte «Sound Horn»-merker bakpå bilen sin. Her skal det tutes!

7. Menns forhold
Ikke sjelden ser man menn gående rundt å holde hverandre i hånda, eller holde armene rundt hverandre – uten at det er noe homoseksuelt bak.

8. Menn med bart
På dette området kan jeg snakke for hele India, men sånn det ser ut her i Pondicherry vil tørre å påstå at rundt 99% av alle menn har bart. Om det har noe med mote, religion eller et eller annet annet har jeg ikke peiling på…

9. Millioner og milliarder
Her i India og nabolandene er det ingen som skjønner hva man snakker om hvis man nevner millioner eller milliarder. Isteden bruker de «one lakh» for 100.000 og «one crore» for 10.000.000. Ganske forvirrende noen ganger!

10. Kvinne/mannsjobb?
Stryking og salg av kvinneklær i Norge blir sett på som en skikkelig kvinnejobb. Her derimot står menn i alle aldre og stryker klær rett på gata som den største selvfølge. Og i alle saributikkene jeg har vært innom har det stått menn bak disken.

Sjekk også ut de andre «typiske» innleggene:

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Kenneth

  Morsomt! Interessant, har du kopiert inderne på noen måte? Eks, sovevaner? Finner du deg selv liggende på fortauet når du er trøtt? =)

  Svar
 2. Robin

  Hadde også lagt meg til å sove langs gata om det bare hadde vært varmt og jeg ikke alltid var redd noen skulle trø på meg.

  also, skjønner godt det med barten, det er noe herk å barbere seg.

  Svar
 3. Hamaca Reiseblogg

  Kenneth: Hehe, jeg sover ikke så veldig hardt i utgangspunktet, så det holder å prøve og få sove inne i leiligheten her gitt. Sliter med å sove lenge om morgenen her pga høylytt sang fra kirka like ved her, pluss masse kråker, tuting og roping.. 😛

  Robin: Mulig du hadde blitt litt mer skeptisk om du ser alt som foregår på gata her. Folk som gjør fra seg, kuer som driter, søppel, matrester, spytt osv osv. Ikke akkurat veldig fristende spør du meg ^^ men men, hver sin lyst. Indere ser ikke ut til å bry seg om det hvert fall. =)

  Svar
 4. Kristian Skåsheim

  De lever vel et heeeelt annet liv, som vi Nordmenn ikke klarer å fatte, men som er helt normalt for dem. Merkeli hvor stor forskjell det er på folk. Men vi tilpasser vel oss de omgivelsene vi er i. Så når du kommer tilbake til oslo må du huske å ikke gjøre ifra deg på gata 😉 for da får du bot.. hehe 😉 Håper alt er bra der nede:)

  Svar
 5. Randomjenta

  Så gøy! Haha. La merke til mange av de samme tingene nord i India. Spesielt trafikken er jo et kaos uten like! Men et organisert kaos, tror alle har øyne i nakken. Helt utrolig at det ikke skjer flere ulykker 😛

  Svar
 6. Hamaca Reiseblogg

  Ja, er et helt annet liv her gitt. Har dessverre både hørt om og sett noen ulykker her, så det er nok en del, bare at vi ikke alltid får de med oss. Bilbelter og hjelmer er ofte bare til pynt har jeg sett også.. Huff, man tenker liksom ikke på slikt til hverdags når man er her, men plutselig kan det jo skje noe. =/

  Svar

Legg igjen en kommentar