Vandring langs Filosofenes Sti, fotojakt på to kimonokledde jenter og skolejenteselfie ved solnedgang er opplevelser vi hadde i del to av tempeldagen vår i Kyoto. Fikk du ikke med deg del 1 med bomtur til keiserhagen og møtet med Sølvpaviljongen, bør den leses først! 

 

Philosophers-path-kyoto7

Utenfor Sølvpaviljongen kjente vi kaffetørsten stige etter bomturen og vårt første tempelbesøk.

På noen boder like ved stod noen naturgrønne drikker med isbiter. Thomas gikk freidig bort til den nærmeste og kjøpte et plastbeger med grønn gusje. Drikken minnet meg om pulvershakene med Supermaten som folk drikker i Norge. Hva inneholdt de tro? Kanskje gress? Salatblader? Eller barnåler?

Da Thomas tok seg en slurk, skjønte jeg fort fra ansiktsuttrykket å dømme at dette ikke ble hans nye favorittdrikk. Det var en grønn te-drikk som definitivt ikke falt i smak. Resten av den grønne gusjen forsvant ned i neste søppelkasse.

Produkter av grønn te er stor business i Japan! Vi så dem overtalt. Både godteri, is og helsedrikker lages av grønn te. Men for vår del ble det heller iskaffe med masse sukker heretter!

 

Philosopher’s Path

Fra Sølvpaviljongen fulgte vi en sti langs elva ned til vårt neste tempel på lista. Philosopher’s Path ble stien kalt, men vi endte opp med å kalle den Philosopher’s Stone isteden, siden vi ikke greide å tenke på noe annet enn Harry Potters første bok da vi hørte navnet.

På veien møtte vi de tre små bjørnene som til vår store overraskelse satt og fisket. Vi synes begge det var godt å se at karakterene fra folkeeventyrene også tar til fornuft og legger om til et sunnere kosthold! Grøt med smør og sukker kan ikke være sunt å spise hver eneste dag!

 

Philosophers-path-kyoto Philosophers-path-kyoto3

 

Philosopher’s Stone, nei Path mener jeg, slynget seg først gjennom et boligområde med spredte lokale, småbutikker og caféer på høyre side, og elveleiet på venstre. Over elva strakk grønnkledde grener seg, slik at de nesten dannet en løvtunnel. Idylliske steinbruer førte stien over til andre siden av elva her og der.

Dette skulle være et av de vakreste stedene i Kyoto å se kirsebærtreblomstringen om våren, fikk vi høre. Vi var bare noen måneder for sent ute…

 

Philosophers-path-kyoto2

Philosophers-path-kyoto4

 

Lengre nedover elva oppdaget vi veier innover i skogen med skilt til forskjellige shrines. Vi valgte ut et tilfeldig navn og fulgte veien opp gjennom de typiske japanske tori-portene. Midt inne i bushen lå noen små rødmalte bygninger voktet av steinfigurer av mus og rever.

 

Philosophers-path-kyoto6

Philosophers-path-kyoto5 Philosophers-path-kyoto7

 

En annen typisk japansk ting vi snublet over på stien var en gjeng med katter. Ei snill japansk dame stod og åpnet boks etter boks med kattemat og satt ned til dem. Det viste seg at verken hun eller noen andre eide kattene. De var villkatter, men alle sammen så overraskende friske og fine ut.

I Japan oppdaget vi mange steder en stor kjærlighet for katter. Vi besøkte både egne kattebutikker med kun kattesouvenirer, og dyrebutikker med søte pusekatter i glassbur som ble solgt for flere hundretusen yen. Den lille pusejenta, Hallo Kitty, er også umulig komme utenom i Japan!

 

Philosophers-path-kyoto8

 

Heian-Jingu Shrine

Har du sett Lost in Translation? Da har du også fått noen glimt av Heian-Jingu shrine, der Charlotte vandrer rundt alene, binder papirlapper til busker og hopper fra stein til stein over en dam i hagen. Jeg så filmen før jeg reiste til Japan, men det var ikke før på fredag, at jeg oppdaget Charlottes besøk i Heian-Jingu tempelet i Kyoto! Jeg kom tilfeldigvis over slutten av filmen mens jeg satt og switchet på TV’n. Plutselig opplevde jeg filmen på nytt, fordi jeg la merke til alle de små detaljene vi hadde observert i den japanske kulturen. Som for eksempel taxier med blondeseter og taxisjåfører med hvite hansker.

Uansett, dette shrinet bestod av en stor, åpen plass omkranset av rødmalte, tradisjonelle bygninger med buede tak. På tavler med spiker hang trefjøler med lykkeønskninger fra besøkende, mens det var knyttet hvite papirlapper til buskene ved hovedbygningen.

 

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto2

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto3

 

Heian-Jingu er et forholdsvis nytt shrine i Kyoto med sin litt over hundre år lange historie. Hovedbygningen på området er imidlertid en kopi av the originale keiserpalasset fra Heian-perioden som startet sent på 700-tallet, bare i litt mindre skala. Kyoto ble på den tiden kalt Heian, og var Japans hovedstad de neste tusen årene.

 

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto

 

Vi fikk snart øye på flere par med kimonokledde jenter trippende rundt i tradisjonelle sandaler. De fargerike kimonoene var ekstra artig å jakte på med kameraene, men vi var også nysgjerrige på hvorfor jentene hadde pyntet seg og hva de gjorde her. De var ikke kledd opp som tradisjonelle geishaer med hvitmalt ansikt og overdådig hårpynt.

Noen av de kimonokledde jentene tok turen inn i den japanske hagen på området. Vi bestemte oss derfor også for å betale de ekstra 600 yenene i inngangspenger for å veie opp for den tidligere bomturen til keiserhagen. Fotojakten hadde startet.

 

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto7

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto5

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto9

 

En sti tok oss igjennom et lite skogsområde, før vi kom frem til en dam med vannliljeblader. To kimonokledde jenter i rosa og beige trippet foran oss, og stoppet her og der for å fotografere hverandre.

På et flott brokompleks dristet jeg meg til å spørre om et bilde. Da fikk jeg vite at den ene jenta var turist fra Taiwan, og at hun ønsket hele opplevelsen av Japan med sin japanske venninne. Kimonoene hadde de derfor leid for 3000 yen (180 kr) pr stykk for å kunne gå rundt i dem og dokumentere det hele med telefonkameraene sine!

 

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto8 Heian-Jingu-Shrine-Kyoto6

 

Dette ble min favorittplass i hagen; en sti laget av runde, mosegrodde stein som var plassert litt fra hverandre i vannet. Perfekt for en beinselfie!

 

2015-01-11_0001

Heian-Jingu-Shrine-Kyoto4

Solnedgang på Kiyomizudera

En av våre uvaner i Japan var at vi alltid var sent ute til solnedgangene. Både fordi vi alltid feilberegnet når sola skulle gå ned, og fordi det alltid var lengre å gå til plassen vi ville se solnedgangen fra.

Det samme skjedde denne dagen i Kyoto da vi hadde bestemt oss for å se solnedgangen fra Kiyomizudera-tempelet. En flott oransj-lillafarget kveldshimmel fikk vi imidlertid med oss da vi kom frem.

 

Kiyomizudera-Kyoto-tempel

 

I tillegg fikk vi et morsomt møte med fire 17-18 år gamle jenter som gjerne ville ta en selfie med oss. Jentene var på skoletur og hadde shoppet hele dagen før de kom hit, fortalte de oss.

 

Kiyomizudera-Kyoto-tempel3

Kiyomizudera-Kyoto-tempel2

 

Vi rakk ikke å se noe av hovedområdet av tempelet, siden det stengte etter solnedgang, men det var like greit. Man orker kun et visst antall templer i løpet av en dag! Slitne, sultne, men fornøyde trasket vi nedover gata fra tempelet. Vi hadde tross alt opplevd mye av Kyoto og fått enda mer ny lærdom om det underlige systemet i Japan.

 

Kiyomizudera-Kyoto-tempel5

Kiyomizudera-Kyoto-tempel3

 

Andre innlegg fra Japan:

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Renates Reiser

  For en fin dag 😀 For noen vakre bilder. Tempel-hopping i Kyoto kunne jeg også veldig gjerne tenke meg, hehe (så også Lost in Translation og digget når Charlotte besøkte Kyoto). Likte godt det siste tempelområdet hvor dere møtte «geisha»-jentene. Utrolig kult at man kan leie en kimono mens man besøker området!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, ja, bortsett fra bomturen i starten ble det en veldig innholdsrik og artig dag i Kyoto! =) Vi så faktisk mange venninnepar i kimonoer rundt i Kyoto. Det var tydeligvis en egen greie..

   Svar
 2. ReiseLiv

  Høres ut som dere fikk en veldig fin dag, til tross for litt krøll på starten! 🙂 Bildene dine er som vanlig utrolig flotte! Synes spesielt at den japanske hagen med de koselige stiene ser kjempefint ut. Spennende å hilse på de jentene i geisha-drakter også vil jeg tro, og morsomt at hun fra Taiwan ville oppleve Japan iført kimono. Hører ikke om så mange turister som ønsker å oppleve Norge iført bunad liksom 😉

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Liv! Hahaha, kanskje det er det nye store? Leie ut bunad til turistene i Norge for å gi dem hele følelsen av å være norsk!? 😛

   Svar
 3. GlobetrotterElisa

  Det er jo bare å skyve Japan høyere opp på ønskelisten nå. Digger beinselfiene dine! Flott historie og kjempefine bilder!

  Svar

Legg igjen en kommentar