Besøket i Shiva-tempelet i Vaithisvarankoil var en overveldende og interessant start på vår første klassetur i India. Idét vi trådte barfot over terskelen til det store hindutempelet, lurte røkelsen seg nedover i lungene våre og varmen fra hundrevis av telys slo mot oss.

Sammen med en gjeng sarikledde damer med hvite blomster i håret tok vi turen gjennom søyleganger, statuer og veggmalerier. Inne i hjertet av tempelet ventet en knallgrønn innsjø og et klassisk hindurituale.

Nå har jeg endelig fått slengt sammen den første reisevideoen i India. Mulig det er litt lettere å få en følelse av besøket i tempelet på den måten.

På slutten av filmen kan du også se litt av en prosesjon kalt Kavadi som foregikk rett utenfor tempelet. Folk kledde seg blant annet ut som guder og gudinner og danset, og noen hadde store bur av nåler og kroker over seg for å vise sin lojalitet til gud.

NY reisevideoShiva Temple in India – Vaitheeswaran Koil
(for bedre kvalitet, se den i HD på Vimeo

Det var ikke bare arkitekturen i tempelet som var vakker. Stadig dukket det opp søte unger  som gjerne ville prøve ut engelsken sin på oss, og bli med på et bilde. Overalt satt, lå, gikk og stod det mennesker. Noen var opptatt med religiøse ritualer, mens andre satt mer avslappet rundt på gulvet blant familie og venner.

Stolt viser pappa frem sønnen, som har fått hodet barbert for å fjerne syndene som skal sies å bli sittende fast i håret. Dette er vanlig prosedyre på barn under tre år. For de som vil kurere sine sykdommer, kan også et bad i den hellige dammen på tempelområdet være tingen. Guden Shiva skal nemlig ha «healing powers».

Har du vært i et hindutempel noen gang?

Andre innlegg fra India:

4 Kommentarer

 1. Maria

  Det eneste hindutemplet jeg kan skryte på meg å ha besøkt er det som ligger her i Bergen 😛

  Råflotte bilder! Nå skal jeg se videoen din 🙂

  Svar
 2. Kjærester på tur

  Vakker video som får meg til å lengte tilbake til mitt første møte med et Hindutempel. Er en fantastisk fryd å gå inn der. Barbente mennesker i alle farger og kreasjoner. Smilende og hyggelige, et fint samlingssted.

  Svar
 3. Kristian Skåsheim

  Filmene dine blir ikke dårligere hvertfall! Du er flink å variere og finne nye spennende måter å filme på! 😀 Du er flink! Syns det er godt gjort å konsentrere seg om bloggen i tillegg til skole jeg!

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Takk for det! Fikk dessverre ikke filmet med stativ inne i tempelet der men. Og vi hadde ikke så lang tid der, så ble bare små klipp herfra og derfra.. men men. Var et interessant sted å besøke. Atmosfæren er veldig annerledes enn noe sted jeg har vært borti i Norge, og folk er veldig nysgjerrige, hyggelige og imøtekommende. =)

  Svar

Legg igjen en kommentar