Halong-bay-vietnam-32

Etter en dag på sjøen, var vi klare for å besøke noen av øyene rundt i Halong Bay. Første stopp var en frodig øy med lite tegn på beboelse. Vi fikk utdelt et par skranglete sykler med diverse feil og mangler, og syklet innover på øya.

Les også første del av turen: Halong Bay, Vietnam (del 1) 

Vi fulgte en smal vei igjennom skog, forbi geiter og og igjennom huler i fjellet. Synet av sjøen var erstattet av åpent åkerlandskap med gressende kuer og noen knøttsmå hus lengre borte i horisonten. Ei enslig dame med stråhatt stod ute på risåkeren og tok en pause i arbeidet idét vi syklet forbi. På øya bor det kun et par hundre innbyggere. Snakk om å være skjermet fra resten av verden!

Halong-bay-vietnam-25

Halong-bay-vietnam-27

Halong-bay-vietnam-26

Lunsj fikk vi på en av de andre små øyene i området. I tillegg til klippene hadde denne øya også en nydelig sandstrand og noen små strandhus. Øya virket nokså øde og fredfull da vi hoppet i land, men vi snart fant vi ut at vi ikke var alene. Med en gang maten kom på bordet, tittet det fram noen sultne og veldig nærgående skapninger. Apekatter! De hoppet rundt, og raska til seg alt som så interessant ut.

Halong-bay-vietnam-31

Halong-bay-vietnam-28 Halong-bay-vietnam-29 Halong-bay-vietnam-30

En del av stranda bestod av gamle koraller, formet i mange forskjellige fasonger.

Halong-bay-vietnam-34

Halong-bay-vietnam-33

Denne natta sov vi på Halong Bays største øy, Cat Ba. Her finnes en liten by med hoteller og butikker. Dette var utsikten fra hotellrommet vi sov på. Nydelig, var den ikke?

Relaterte artikler

2 Kommentarer

  1. Marianne

    Hei!

    For noen flotte innlegg om Halong Bay! Hvordan fant dere fram i vrimmelen av reisearrangører som tilbyr turer til dit, og hvilken arrangør valgte dere å bruke?

    Svar

Legg igjen en kommentar