Halong-Bay-Vietnam11

En seiltur mellom Halong Bays 3000 kalksteinsklipper kan absolutt anbefales om du har tenkt deg til Vietnam! På en koselig treskute med 14 andre turister fra Canada, USA, Australia, Frankrike og Vietnam fikk vi en eventyrlig reise mellom klipper, inn i grotter og på bortgjemte øyer.

Halong-Bay-Vietnam15

«Ha long» betyr nedstigende drage. Legenden hevder at Tokinbukten med alle kalksteinøyene ble dannet da en stor drage styrtet ned i bukten og pisket med halen. Kanskje finnes den fortsatt et sted nede i dypet? Slynget mellom klyngene av øyer? Eller inni en av de mange enorme grottene?

Thien Cung Cave

Vårt første stopp på turen var Thien Cung Cave. I en skjermet bukt omringet av kalksteinklipper lå flere titalls treskuter fortøyet i hverandre. Vi var altså ikke de eneste turistene på grottetur! For å komme inn i grotten fulgte vi en sti oppover fra brygga. Før vi tok steget inn i mørket, tok vi en siste titt på den flotte utsikten.

Det tok litt tid for øyene å oppfatte at lysforholdene hadde forandret seg, men etter litt kom svake lys til syne. Vakre stalaktittene hang fra taket over oss, og hadde gjennom tusenvis av år blitt til tjukke stolper og stripemønstre. Hulrommet vi hadde kommet inn i var enormt! Stemningen ble ekstra mystisk av de fargede lysene som var gjemt bak steinformasjonene.

Halong-Bay-Vietnam2

Halong-Bay-cave-Vietnam

Halong-Bay-Vietnam3

Halong-Bay-Vietnam16

Flytende landsbyer

Et fascinerende syn på vår tur rundt i Halong Bay var de flytende landsbyene. Rundt 1600 mennesker lever her ute mellom steinklippene på flytende landsbyer. Båter, flyteelementer og planker blir surret sammen, og danner i alt fire små landsbyer ute på sjøen. Her lever både små og store, og til og med bikkjer balanserer fra og tilbake på plankene.

Halong-Bay-Vietnam4

Halong-Bay-Vietnam10

Halong-Bay-Vietnam5

Selv om de fleste livnærer seg av fisking, har også noen skjønt at turisme kan være en ekstra inntektskilde. Med en gang vi kom ut i de små båtene for å sjekke ut en grotte i nærheten, poppet det opp lokale med deilig, fersk frukt.

Halong-Bay-Vietnam14 Halong-Bay-Vietnam9

En hemmelig tidevannsåpning

En annen liten ekskusjon på veien gikk til en åpning i fjellet. Vi ble alle plassert i en enkel båt og kjørte sakte gjennom den naturlige buegangen. Innenfor fantes kun fjellvegger på alle kanter. Hemmeligheten var at åpningen vi akkurat hadde kommet inn gjennom bare kunne benyttes når det var lavvann. Ellers var hulrommet mellom fjellklippene helt umulig å komme inn i, med mindre man fløy inn.

Halong-Bay-Vietnam8 Halong-Bay-Vietnam7 Halong-Bay-Vietnam6

Solnedgang

Rett før solnedgang ankret vi opp for å tilbringe natta i båten. Det var nydelig å stå på dekk og se sola forsvinne ned bak de mange hundre kalksteinsklippene i det fjerne. De som ville kunne også ta en tur i kajakk.

Deretter ventet middagen. For det meste sjømat, noe jeg ikke var helt happy for. Blekksprut er ikke min store favoritt, men sausene var gode.

Halong-Bay-Vietnam12

Halong-Bay-Vietnam

Halong-Bay-Vietnam13

Les neste innlegg: Halong Bay, Vietnam (del 2)

Relaterte artikler

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar