…jeg har vært på.

Hva kjennetegner vakre strender? For meg, og mange andre er det de svaiende palmene, det nydelige turkise havet og de kritthvite strendene. Men det er også noe mer! Stranda skal gjerne være uberørt og folketom, og gi en følelse av noe uoppdaget. En deilig solstol og en fargerik paraplydrink er heller ikke å forakte…

Jeg har funnet min favoritt:

KOH SIMILAN, THAILAND

Koh-Similan-beach-Thailand1

2014-11-11_0006Koh-Similan-beach-Thailand5 Hvem skulle tro at dette øyparadiset ligger rett nord-vest for turistfellen Phuket? Heldigvis har øyene blitt fredet for hotellbygging, ellers hadde det vel vært det verste turisthelvete her og. Øygruppen består av ni paradisøyer med sand så fin som hvetemel. Vil du bo her finnes bare noen små camper og teltplasser, ellers reiser de fleste hit på dagsturer. Det sies også man rundt Koh Similan finner de beste dykkerstedene i hele Thailand. Og jeg er enig – vannkvaliteten er definitivt den beste jeg har sett i landet til nå.

Dessverre fikk vi altfor liten tid på hver strand på vår dagstur. Da jeg kom tilbake til land tok jeg plutselig meg selv i å lure på om jeg har drømt eller om jeg virkelig har vært på et så perfekt sted. Det er ingen parasoller, solstoler og paraplydrinker her, men akkurat det gjør ingenting. Alt ser så naturlig, rent og pent ut at man neppe ville ødelagt det perfekte postkortbildet med noen stygge solsenger.

Koh-Similan-beach-Thailand4

Koh-Similan-beach-Thailand2

Koh-Similan-beach-Thailand3

– Hvilken strand er den peneste du har vært på?

Relaterte artikler

3 Kommentarer

 1. Aurora i London

  Wow, dette så helt fantastisk ut 😀 Har nettopp funnet bloggen din og jeg må virkelig si at du inspirerer meg! Takk for utrolig gode reisetips!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Jeg meldte meg på en dagstur fra en by jeg var i på fastlandet, mener jeg. Bare gå innom et lokalt turistkontor når du kommer til området rundt Phuket og si du vil til Similan ?

   Svar

Legg igjen en kommentar