Royal Palace i Kambodsja kan ikke akkurat representere levestandarden i resten av landet, men er et flott skue om du er innom hovedstaden. Storslåtte bygninger, vakre hager og paviljonger gjør stedet til en stor turistmagnet.

Phnom-Penh-Grand-Palace Å finne inngangen til dette stedet er vanskelig nok i seg selv. Det 800 meter lange og 500 meter brede palassområdet er omgitt av en høy, gul mur med kun én inngang. Vi opplevde også at taxisjåførene heller ikke tilbød noe hjelp, men heldigvis fant vi frem til slutt!

Phnom-Penh-Grand-Palace3

Silver Pagoda er en av de mest kjente byggningene inne på palassområdet. Gulvet er laget av 5329 håndlagde gulvfliser i sølv, og pagodaen huser en 90 kg stående «Emerald Buddha»-statue, dekorert med 2086 diamanter. Byggingen av Royal Palace startet like etter 1863 da hovedstaden i Kambodsja ble flyttet fra Oudong til Phnom Penh.

Phnom-Penh-Grand-Palace2

Phnom-Penh-Grand-Palace4

Vi kom også igjennom vakre, velstelte hager med masse forskjellige planter og blomster samt noen 100 år gamle veggmalerier.

Phnom-Penh-Grand-Palace5 Phnom-Penh-Grand-Palace6 Phnom-Penh-Grand-Palace7

PRAKTISK INFO

Inngang: Gå inn fra Sothearos Blvd rundt 100 meter nord for Street 240.

Billettpris: 3 USD. Ekstra: 2 USD for kamera, og 5 USD for videokamera. Det er uansett ikke lov å ta bilder inne i byggningene.

Åpningstider: 07:30-11:00 & 14:30-17:00. Det er altså siesta fra 11 til 14.30, så det er viktig å ikke komme sånn i 10-tida sånn som vi gjorde! Fikk ikke sett stedet så altfor nøye før vi ble kastet ut…

Phnom Penh på kartet:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar