På Gili Air var jeg på oppdagelsesferd sammen med en grønn sykkel og et rødt Olympus-kamera – både over og under havets overflate! 

Mitt beste Gili Air-tips er å komme seg opp av senga når hanen i nabohuset galer klokken syv om morgenen. Det er på denne tiden temperaturen er behagelig, den lave sola gir et nydelig fotolys og de andre turistene befinner seg i drømmeland.

Gili-Air-Indonesia-sand-roads

 

Mitt nest beste Gili-tips er å leie en sykkel – MED tjukke dekk! Selv leide jeg en en koselig knallgrønn sykkel med kurv foran for 17 kroner dagen. Jeg var superfornøyd helt til jeg kom 150 meter nord for bungalowen min.

Der var veien av sand. Dyp sand. Og jeg hadde smale hjul.

Jeg endte med og måtte trille sykkelen mye av veien rundt øya, men likevel greide ikke sanda å ødelegge turen min. Landskapet var nydelig. Naturen var grønn. Havet var blått. Bostedene og restaurantene langs veien var idylliske. Og jeg hadde det topp!

 

Gili-Air-Indonesia-beach

 

På nordenden av øya nøt jeg en folketom strand og litt morgenvassing.

 

Gili-Air-Indonesia12

 

Bortsett fra et par A-mennesker som spiste dagens første måltid, var øya merkelig stille.

 

Gili-Air-Indonesia8

 

Iskaffe, morgensol, bølger og en myk solseng… en perfekt måte å starte dagen!

 

Gili-Air-rent-bicycle

 

På vestsiden av Gili Air lå det spredte bosteder og fargerike strandrestauranter mellom furutrærne.

 

Gili-Air-Indonesia-paradise

 

Noen foretrakk visst hotellbassenget fremfor stranda 50 meter unna – ikke skjønner jeg hvorfor men!

 

Gili-Air-beach-view

 

Postkortperfekt strand!

 

Gili-Air-Indonesia-horse

 

Fra tid til annen møtte jeg øyas taxiservice – hestekjerra!

 

Gili-Air-Indonesia-sign

Gili-Air-Indonesia7

 

På vestsiden er sjøutsikten mot naboøya, Gili Meno.

 

Gili-Air-Legend-bar

 

Legend er øyas reggaebar.

 

Gili-Air-Indonesia-flowers

 

Jo lengre ned på vestsida jeg syklet, jo mindre bebyggelse ble det.

 

Gili-Air-Indonesia-roads

 

Her fant jeg tidenes største edderkopp! Den var seriøst på størrelse med hånda mi! Skummelt!

 

Gili-Air-Indonesia-deserted-beach

 

Jeg fant også et noe uvanlig tre – et flippflopptre!

 

Gili-Air-Indonesia5

 

«Live simply!»

 

Gili-Air-bicycle-around

 

Også var jeg tilbake ved havna der vi kom dagen før. Her var det endelig mulig å sykle normalt igjen!

 

Snorkling og undervannsfoto

Etter sykkelturen var jeg VELDIG klar for et bad. Temperaturen begynte å bli ubehagelig høy. Godt ikke havet var langt unna!

 

Gili-Air-Indonesia2

 

Endelig kunne jeg også få prøvd ut en ny lekekamerat – undervannskameraet, Olympus TG-3! Da jeg dykket i Egypt i september irriterte jeg meg grønn fordi jeg ikke hadde med meg undervannskamera. Men nå hadde jeg lært! Før jeg reise var Olympus snille og lånte meg et knallrødt kamera med en liten ringblits utenpå.

 

Olympus-undervannskamera

 

Sammen med svenske Linnea svømte jeg ut fra stranda med høye forventninger. Før jeg dro hørte jeg at Indonesia kunne tilby noen av verdens beste snorkle- og dykkesteder. Jeg skjønte imidlertid fort at dette ikke var ett av dem. Korallene var veldig bleket. Bortsett fra noen fisker her og der var det dessverre ikke noe yrende dyreliv slik jeg tidligere har sett i Egypt og på Filippinene.

 

2015-04-19_0002

Gili-Air-snorkeling-fin

 

Jeg elsket likevel å være omgitt av den turkise sjøfargen man finner på denne kanten av verden. Og ikke minst bade i et hav som ikke gir deg kuldegrøssninger på kroppen. Vanntemperaturen må ha vært godt oppunder 30 grader. Sjøen føltes nesten ikke avkjølende i det hele tatt!

 

Gili-Air-snorkeling

 

TG-3’n viste seg å levere overraskende bra kvalitet også! Det føles først litt merkelig å ta med et kamera under vann. Vi lærer jo i utgangspunktet at tekniske duppeditter ikke hører til i det våte element, og det var lenge siden sist jeg hadde brukt et undervannskamera. Men snart knipset jeg i vei på alt som rørte seg. Kameraet responderte stort sett veldig raskt og kunne ta seriebilder uten problem. Det sterke lyset gjorde det likevel litt vanskelig å se hva som foregikk på skjermen mens jeg fotograferte. Derfor tok jeg en god del flere bilder enn jeg egentlig trengte.

Sikten i havet gjorde også at kameraet ikke alltid greide å fokusere riktig. Men alt i alt vil jeg si at dette er et flott og kompakt actionkamera som passer fint som et tilleggskamera på reisen!

 

Gili-Air-Indonesia-snorkeling-fish

Tid for en siesta!

Les også om flotte bungalow og ankomst på Gili Air

 

Relaterte artikler

7 Kommentarer

 1. Pauline

  Her vil jo man bare gå barbeint og slappe mest mulig av! Perfekt øyaparadis. Såg ut som du koste deg maks!

  Svar
 2. Kjersti

  Det er så koselig med sånne små øyer hvor man kan sykle rundt overalt! Litt mindre koselig med edderkopper.

  Bildene ble da flotte selv om det ikke var like mye fisk der som andre steder. Jeg har aldri prøvd å ta bilder under vann, men jeg må nok investere i et vanntett kamera til neste gang jeg skal et sted med snorklemuligheter 🙂

  Svar
 3. Lise-Marie Lia

  Dette hørtes ut som en kjempebra måte å oppleve øyen på. Mange fine bilder, spesielt gøy med de under vann! Det har jeg kjempelyst til å prøve. Ser ut som du koste deg masse

  Svar
 4. Mstraveltipsy

  Flotte bilder 🙂 Helt enig at det å sykle rundt øya er tingen å gjøre. Jeg har kun vært på Trawangang men det er mange likheter med disse øyene og en sykkeltur rundt er noe man bare må få med seg 🙂

  Svar
 5. Maria's Adventure

  Ser utrolig fint ut, det frister med en reise dit! Undervannsbildene var utrolig bra, skikkelig kvalitet jo! Flotte farger 🙂

  Svar
 6. Reiselykke

  Noe av det fine med å være på reise, er å dra på oppdagelsesferd – og ofte blir det på en sykkel. Ser ut til at du hadde deg en fin sykkeltur. Gili ser skikkelig herlig ut!

  Svar

Legg igjen en kommentar