Helt sør i India, i staten Kerala, ligger et område med små innsjøer og lange kanaler kalt backwaters. Her flyter toetasjes sivhus plassert på understellet av båter rundt. De kalles husbåter, og med god grunn; båten vår inneholdt kjøkken bak, to soverom med bad i den midtre delen, spisestue foran og takterasse øverst. 

2014-12-02_0028

Å finne frem til og velge ut husbåt i Kerala var litt av et kaos, men da vi satt oss på dekk og seilte inn solnedgangen var alt glemt. Her skulle vi tilbringe det neste døgnet, og få en pause fra det ellers så kaotiske indiske hverdagslivet.

backwaters-husbåt-kerala

Vi var til sammen fem blonde jenter på tur, jippi =)

backwaters-husbåt-kerala4

De lokale så ut til å være nokså vant med den store trafikken av husbåter på elva, og kikket så vidt opp på oss i det vi passerte.

backwaters-husbåt-kerala8Til og med i disse naturskjønne elvene hadde det lurt seg inn reklameskilt!

backwaters-husbåt-kerala9Båtene til de lokale hadde neppe bært en gjennomsnittlig amerikaner!

backwaters-husbåt-kerala2Om natten ankret vi opp ved noen svære rismarker, og en annen husbåt full av nysgjerrige indiske gutter.

backwaters-husbåt-kerala3Om morgenen våknet vi til søt, indisk te og duren fra et par andre husbåter som hadde rukket å komme seg avgårde før oss.

backwaters-husbåt-kerala7Husene langs elva er veldig idylliske. Overalt kunne vi se små hverdagslige historier bli utspilt mens vi sakte gled forbi.

backwaters-husbåt-kerala10Elva brukes både til vasking, fisking, jordbruk og til transport.

backwaters-husbåt-kerala11

backwaters-husbåt-kerala6

Til informasjon:

Du finner disse husbåtene i Alleppey i Kerala. Pass på å ikke bestill båt før du har sett standarden på husbåten! Be en rickshawsjåfør ta deg til husbåthavnen, og prut på priser derfra. For en natt på båt med to soverom inkludert to måltider betalte vi 5000 rupi (550 kr) til sammen for fem personer, men det finnes også større og finere båter.

Relaterte artikler

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar