En liten praktisk post, for de som har tenkt seg til India. Det er utrolig mye billigere å skaffe eget SIM-kort i India, enn å bruke det norske. Faktisk nesten 10 ganger så billig når det gjelder ringing! Og det fungerer også bra med mobiltrafikk! 

Airtel-India

Det finnes flere forskjellige mobiloperatører i India. De vanligste er Vodafone, Airtel, Idea, Uninor og Reliance. Denne gangen valgte jeg Airtel, men selve prosessen er stort sett den samme uansett hvilken operatør du velger. For oss som ikke bor i India, trenger vi:

 • Adresse i India – et hotell eller hjemmeadressen til noen du bor hos.
 • Kopi av pass og visum
 • Bilde – det kan være lurt å ta med passbilde om du har det, men gutta vi møtte denne gangen bare tok et bilde av oss med mobilen og printet det ut.
 • En kontaktperson i India – Ta med deg en inder du kjenner, eller be noen du møter være kontakt for deg. Så vidt jeg skjønte blir personen kontaktet av mobiloperatøren.
 • Signatur på et skjema – når du kommer til mobiloperatøren for å kjøpe SIM-kort, får du et registreringsskjema å fylle ut. Det varierer veldig hvor nøye personalet er på utfylling. Forrige gang trengte vi bare å signere på skjemaet, og la resten stå blankt.
 • Betale 250 rp (25 kr) – av disse fikk jeg 200 rp ringetid og 100MB datatrafikk med Airtel.

Om du bruker et av de mindre typene SIM-kort, kan de gjerne også ordne dette. Jeg bruker et microSIM i min telefon, og selv om jeg fikk et vanlig SIM i pakken, kunne Airtel-mannen bare bruke et lite klipperedskap for å gjøre kortet til et microSIM.

SIM-kortet kommer i en liten konvolutt med en liten bruksanvisning. Bak på konvolutten står det indiske mobilnummeret – man blir gjerne spurt om å velge mellom en del konvolutter med forskjellige nummere, men det tar uansett litt tid å huske ti tall på rad, så for meg var det jo egentlig akkurat det samme hvilken jeg tok.

Airtel-SIM-card

Etter å ha levert alt og signert, må man vente et par timer før SIM-kortet blir aktivert. Aktiveringstiden kan være forskjellig fra operatør til operatør, men på Airtel funket SIM-kortet etter 4-5 timer. Ei annen tysk jente vi prata med brukte Vodafone, og for henne tok det nesten to dager.

For å kunne bruke SIM-kortet må man ringe opp til et nummer som står på bruksanvisningen, og bekrefte at man er riktig person. Deretter er det bare å ringe i vei! =)

Prisene for Airtel i Kerala er:

 • SMS – 50 øre til Norge, 10 øre lokalt
 • RINGE – 1,50 kroner pr minutt til Norge, 10 øre pr min lokalt
 • MOBILDATA – 10 øre pr MB

Nå har vi kommet oss vel frem til Kochi, som ligger fire timer sørover med tog fra Calicut. Her har vi funnet oss et koselig guesthouse med alt vi trenger; dusj med varmtvann, eget rom med spisebord og kjøleskap, og wi-fi! Siden vi kom til India har vi utelukkende spist indisk mat – det var rett og slett ikke noe annet å oppdrive i verken Calicut eller Wayanad. Her i Kochi er det imidlertid litt mer turister, og med turistene kommer utenlandsk mat, så nå har vi både fått spist italiensk mat og mørkere brød! Mmm! Herlig med noen annet enn ris og curry!

Relaterte artikler

3 Kommentarer

 1. Thomas Marthinsen

  Også viktig å sjekke om man har en mobil som er låst til norsk mobiloperatør. Er den det, aksepterer ikke mobilen SIM-kortet. Ring i så fall mobiloperatøren, og få de til å låse den opp..

  Svar
 2. Linn

  Hei. Vi skal reise en del rundt både i India og verden (India, Nepal, Afrika), og tenker lokalt sim kan bli vanskelig å få Tak i i hvert nye land. Har du erfaringer med internasjonale sim kort?

  Svar

Legg igjen en kommentar