Endelig skal jeg reise til det store utland igjen, og denne gangen har jeg med kamera med ordentlige videomuligheter! Alt skal dokumenteres! 😉

Det trengs gjerne litt ekstra utstyr for å lage god film. Jeg har lenge gått og lurt på hva slags utstyr jeg skal ha med meg på Indiaturen. Utstyret må være lett og filmingen bør kunne startes kjapt med mange bevegelsesmuligheter. Dette er hva jeg har kommet frem til:

KAMERA: Canon EOS 600D

Dette kameraet kjøpte jeg i fjor sommer, og er et lite og lett speilreflekskamera med vridbar skjerm. det har 18 Mpx og har samme videokvaliteten som andre speilreflekskameraer (1280×720 med 50fps eller 1920×1080 med 25fps). Jeg skulle gjerne hatt meg et Canon 5D mark II, for å få fullformat, men jeg får holde på dette en stund til. (Se film HER)

KOMPAKTKAMERA: 

Lumix TZ7

 For småturer har jeg alltid med et kompaktkamera. Har vært veldig fornøyd med dette, siden det har hele 12 x optisk zoom og 25 mm vidvinkel. Det kan også filme i HD med AVCHD-format.

 

OBJEKTIVER:

Har vært litt usikker på hvilke jeg skal ta med, men nå har jeg bestemt meg! 😀

Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Etter mye frem og tilbake har jeg endelig skaffet meg dette nydelige L-objektivet! Dette kommer til å bli topp til Indiaturen! Objektivet er både veldig skarpt, er lyssterkt og har brennvidder fra 24-70, så jeg slipper å bytte objektiver hele tiden.. (Se bilder og meninger om objektivet HER)

Filter: 77mm Kenko Pro1 Digital Circular PL-filter

Sigma 10-20mm F/4-5.6 EX DC HSM

Dette objektivet har ekstrem vidvinkel, og fungerer derfor godt til timelapse og landskapsfotografi. På 10mm kan bildekantene fort bli dradd, men objektivet kan likevel gi noen kule komposisjoner, siden man kan få med så mye på en gang. (Se timelapse HER)

Canon EF 50mm f/1.4 USM

Mitt favorittobjektiv til nå. Veldig skarpt, fungerer godt under dårlig lysforhold, og lager deilige uskarpe bakgrunner. Veldig godt til portretter. (Se bilder og meninger om objektivet HER)

Sigma 18-200mm F/3.5-6.3 DC

Dette objektivet kjøpte jeg for mange år siden for å ha med meg på min første Jorda-Rundt tur. Objektivet er et skikkelig all-round-objektiv, med både vidvinkel og tele. Men  jeg synes ikke bildekvaliteten er særlig god. Det fungerer også dårlig i svakt lys og har ikke bildestabilisator. (Se bilder HER)

Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

I starten var jeg veldig opphengt i macro, og jeg kjøpte derfor dette macroobjektivet. Det har vært en trofast følgesvenn, og tar skarpe og gode bilder av alt fra blomster og bier til dråper og snøfnugg. (Se film HER)

LYDOPPTAKER: 

Zoom H4n

Er det en ting jeg har lært på Digital Medieproduksjon, så er det at lyd har utrolig mye å si for en film. Jeg har derfor gått til anskaffelse av en lydopptaker med innebygd mikrofon og vindhette. Den fungerer godt som både intervjumik og som effektlydopptaker. På baksiden har jeg et lite mellomledd så den kan settes rett i blitzskoen på kameraet.

 –

STATIV: 

Manfrotto 560B Video Monopod

En monopod ble løsningen min da jeg trengte et lite og lett stativ, og kombinasjon av en tripod og en glidetrack. Denne monopoden har tre små bein helt nederst og en kule som gjør bevegelsene helt flytende. Den er lett å pakke sammen, og den kan faktisk stå helt av seg selv, om man setter den loddrett.

VIDEOHODE: 

Manfrotto 701HDV

For å ha muligheten til enda smoothere bevegelser, setter jeg også et fluid-head videohode oppå monopoden. (Samme videohode som jeg bruker på glidetracken HER)

MINNEKORT:

Extreme Pro 16GB 95MB/s

Når man skal filme, gjelder det å ha et kjapt minnekort, så ikke filmingen plutselig stopper midt under opptak. Dette kortet har lese og skrivehastighet på opp til 95MB/s, og er i tillegg water proof, shock proof, x-ray proof og temperature proof.

Jeg har også ett 32 GB og to 16 GB med litt dårligere skrivehastigheter, samt en ekstern harddisk til lagring av bilder.

Noe mer jeg trenger da tro?

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Maria

  Wow! Heftig utstyrliste du har, nesten så jeg blir litt sjalu 😛

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  Maria: Hehe, må ha utstyret i orden når man skal på tur vettu 😉 Neida.. altså det er ikke så mye som det ser ut som. Dette utstyret er langt ifra det beste og dyreste man får tak i.. men det er en start. Blir virkelig spennende å se hvordan det kommer til å fungere på tur altså! 😀

  Svar
 3. Robin

  Ikke glem intervall-dingsen din da ?, Indiske timelapses, nam.

  Når det gjelder nytt utstyr ville jeg gått for 30mm’en, men så er jeg veldig glad i fastoptikk da. min mest brukte reiselinse er en 35mm 1.8.

  Svar
 4. Robin

  Forøvrig kan det være en stor fordel med iallefall et cpl-filter til vann og sånt, så slipper du en del refleksjon 🙂 hører de har en del vann i deler av india 😉

  Svar
 5. Hamaca Reiseblogg

  Robin: Jeg har installert Magic Lantern på kameraet, og da får jeg innebygd intervalltager, så slepper jeg å drasse med meg den 😀 Hadde også litt problemer med intervall-dingsen på slutten, siden den plutselig bare skrudde seg av. Kanskje like greit å la den ligge hjemme ..

  Ja, fastoptikk skal jo være det beste, har blitt veldig glad i 50mm selv. Men så føler jeg at det alltid er stress å ha med mange objektiver på tur. Og særlig stress å måtte bytte hele tiden. Med 24-70mm f2,8 kan jeg egentlig droppe både 30mm og 50mm, og bare ha med meg en eller to objektiver til.. fristende! Har også hørt at det objektivet er kongen på haugen for mange fotografer… Pff, men greier ikke å bestemme meg! Har vurdert dette i flere uker nå, men nå begynner tiden å renne ut! 😛

  Hehe, de har nok litt vann i India og ja ^^ Må nok kjøpe meg et CPL-filter.

  Svar
 6. Robin

  Ah, magic lantern ja, noen fordeler må jo canonbrukere også ha 😉 da er du jo berget. du har et poeng når det gjelder antallet linser å bære på. jeg holder meg til tre. 35 1.8, 85 1.8 og en sigma 10-20 4-5.6 (som er ganske ubrukelig på kvelden) tenker alle tre blir med på alle turer jeg tar i år.

  Svar

Legg igjen en kommentar