Den indiske byen, Madikeri, ble mitt første ordentlige møte med India. Min kollega, Hans Petter fra Norge hadde invitert meg til å bo i huset hans sammen med en indisk familie, og da var det ikke vanskelig å takke ja!

Etter flere reisedøgn fra Norge med diverse transportmidler (fly, tog, buss og auto), var jeg endelig fremme i Madikeri. Byen ligger vest for Bangalore på ca 1100 meters høyde. Derfor er det ikke et trykkende varmt klimaet, slik man finner ved kysten. I Madikeri kan det faktisk være temperaturer helt ned i 5 grader om natten.

Som de fleste bygningene i India, var huset til Hans Petter laget i mur, og malt i koselige klare farger. Underetasjen ble utleid, men overetasjen var mer enn stor nok for en vanlig indisk familie.

På vei til sentrum fikk jeg se noen av de skarpe kontrastene India har å by på. Den vakre, grønne naturen vs. menneskenes ødeleggende søppel og skrot.. et vanlig syn i disse trakter.

Trafikken inne i byen var faktisk ikke så ille som jeg hadde fryktet, men likevel var det en herlig blanding av kuer, autos (tuk-tuker), mopeder, lastebiler, sykler og personbiler. De fleste av skiltene var også på engelsk, så det var ikke vanskelig å finne frem.

Oppe på taket av huset hadde Hans Petter bygget en nydelig takterrasse med utsikt ut mot litt av byen den ene veien, og mot et lite skogholtet på andre siden. Blomster er den store lidenskapen til Hans Petter, og det stod derfor potteplanter rundt omkring på taket med blomster i alle forskjellige farger.

Min nye indiske mor skjemte meg bort som bare det. Hun var som regel alltid å finne på kjøkkenet, rørende i en saus med deilige dufter av indiske krydre. Jeg hadde sjelden spist annen indisk mat enn boksene og glassene med Tikka Masala i norske matbutikker. Den ekte indiske maten var derfor en knallgod opplevelse! Og det morsomste var å spise med hendene!

Familien jeg bodde hos; Hans Petter til venstre, Nalini i midten og Narayana til høyre. Veldig koselig opphold i Madikeri!

Jeg får skrive mer senere.. har litt dårlig tid nå, men det er en start hvert fall 🙂

Andre innlegg fra India:

 

Relaterte artikler

8 Kommentarer

 1. Kenneth

  Skikkelig fint hus han hadde! Blir spennende å se hvordan det ser ut i Pondi! Kos deg videre =)

  Svar
 2. Kristian

  Så morro! 😀 Bra start det her!! 😀 Morro å følge med. Kos deg masse!

  Svar
 3. Randomjenta

  Åh, så utrolig spennende å lese! Nydelige bilder du har tatt! Gleder meg til å følge deg videre i India 😀

  Svar
 4. Hanne

  Hei!

  Fantastisk blogg 🙂 Veldig inspirerende for meg som også lever og ånder for reise. Er glad jeg kommer over bloggen din, skal følge deg videre! Jeg har bodd 1,5år i India i forbindelse med jobb, så jeg har en del innlegg om dette dersom det er interessant… Du finner en del innlegg på http://blogg.dindrommereise.no. Byttet blogg ca midt i oppholdet, så jeg har en del tips på en annen blogg også. Kan gjerne dele URLen med deg, men den bloggen er mye mer «privat» så jeg deler den heller over mail enn i kommentarfeltet 🙂

  Svar
 5. Ada

  Hei!

  Så spennende å høre. Jeg skal følge med videre, nå som jeg også har kommet hjem fra reise. Ha et finfint opphold videre!

  Og håper du blir bra snart igjen.

  Klem Ada:)

  Svar

Legg igjen en kommentar