Det var en stor kontrast å komme fra lille Madikeri til store, varme Pondicherry. Kaotisk trafikk, en del turister, nye medstudenter, skolebuss kl 08, lange dager med lesing og ellers mye annet program. 

Pondicherry ligger i staten, Tamil Nadu på Indias østkyst, og det er her jeg skal tilbringe 2,5 måned mest jeg studerer Sosialantropologi og Religion & Power. Byen er en tidligere fransk koloni, og er derfor litt mer vestlig enn en typisk indisk by. Innbyggertallet er på drøyt 220 000, og inneholder en miks av mennesker med mange ulike religioner.

Nærmeste nabo til leiligheten er en stor katedral. Om morgenen våkner vi stadig til salmesang og messer. I tillegg kaller en moské i nærheten inn til bønn flere ganger daglig. Det finnes så klart også en god del hindutempler i området, men fra disse er det ikke like mye bråk. Du skjønner kanskje hvorfor dette er et passende sted for et religionsstudie?

Pondicherry mitt nye hjem

Gatene domineres for det meste av toetasjes mursteinshus med avskallet maling i forskjellige farger, en haug tutende auto-rickshawer og mopeder som snauer forbi deg. Du har også et mylder av damer i flotte sarier, skoleunger og selgere, løse kuer og bikkjer, søppel og et par grønne trær her og der.

Dessverre ble Pondicherry offer for en syklon rundt nyttårstid, og har derfor lidd store skader på bambustak og de vakre trærne. Selv om den botaniske hagen også var ganske skadet, fant jeg en del vakre blomster og planter. En hel haug med flaggermus oppdaget jeg også hengende i toppen av noen trær like over meg. Nokså spesielt å se på lyse dagen spør du meg, men stilige var de hvert fall!

Pondicherry er populær blant turister, spesielt franske. Det finnes derfor noe franskinspirert mat og noen bakerier i byen. Langs kysten ligger en lang strandpormenade der de lokale liker å ta en spasertur på kveldstid. Bading er imidlertid uvanlig her siden de fleste indere ikke kan svømme.

Jeg har faktisk ikke blitt helt enig med meg selv om jeg liker byen enda, men det hjalp å finne Choco’la, en sinnsykt deilig sjokoladecafé med himmelske sjokolademousseer.

Og her bor jeg. Vi har fått tildelt leiligheter på tre forskjellige steder i byen igjennom skolen. Jeg havnet her, på Singh House, sammen med ei kjempesøt jente ved navn Ritika fra Nepal. Hun var en engel gjennom uka med matforgiftning, og hjalp meg med hva enn det måtte være!

Leiligheten er stor, men nokså mørk siden vi bare har vinduer ut til gangen. Vi har også eget kjøkken og bad, samt daglig husvask (noe mange av de andre studentene misunner oss veldig).

Jeg merker at det er deilig å være stasjonert på et sted over lengre tid. Det er slitsomt å pakke sekken annenhver dag, slik jeg hele tiden gjorde på backpackerturene mine! Men jeg føler også at jeg snart vil se noen andre deler av India. Pondicherry er India light. Jeg likte meg faktisk bedre rundt i Madikeri, men det kan nok hende Pondicherry føles bedre etter hvert.

Ellers har vi heldigvis noen skoleturer (en på søndag f.eks) og noen ledige dager til turer i området her, og langweekenden (9.-12. mars) tenkte vi å ta til Kerala.

Kommer snart tilbake med mer snæks! 

Andre innlegg fra India:

Relaterte artikler

5 Kommentarer

 1. iThailand.no

  Haha, bor du på Singh house? Jeg bodde i første etasje. Jobber Stella der fortsatt? Savner Pondi når jeg ser bildene dine.

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  iThailand.no: Haha, ja, gjør det gitt! Beste huset <3 Er bare gutter i første etasje nå og. Tror ikke det er ei som heter Stella her, men er ei koselig indisk dame som vasker og ordner her hele dagen. Når kommer du? 😀

  Svar
 3. Muttern

  Morsomt å se bilder fra byen og huset der du bor! Det er nok enda mer eksotisk i virkeligheten når lyder og lukter kommer med. Godt du er i form igjen. Her hjemme står skitur på programmet i sol og mildt vær. Tace care, og lykke til videre.

  Svar
 4. Lena

  Hei vennen 🙂
  Godt og se du har kommet deg vel på bena igjen og at formen er bra. Ikke noe moro og være syk når en er langt hjemmefra. Kjempe fine bilder du har lagt ut også. Håper du får et fint opphold videre, når kommer du hjem forresten?=)
  klem fra ei som savner deg <3

  Svar

Legg igjen en kommentar