Har du vært i Thailand? Da vet du mest sannsynlig hva fireshow er! Kuler og staver med ild som med dyktighet blir slengt rundt kroppen av drevne thaier. Øynene dine blir raskt trollbundet av de dansende flammene. En behagelig og beroligende effekt brer seg i kroppen mens du lar en kald sipp Singha renne nedover halsen..

Vi var så heldige å bli en del av denne fireshow-kulturen på øya Phi Phi i Thailand.  Ild blir ofte forbundet med noe skummelt og farlig, så når de flammende kulene da blir slengt rundt, mellom beina og nærme kroppen, blir man fort imponert og nysgjerrig!

Dette måtte vi sjekke ut nærmere, tenkte vi. Jeg var litt skeptisk, men min reisekamerat, Kristian, hadde pratet med ei svensk jente som drev med dette, og sa vi kunne få prøve selv. Det viste seg å være svært utfordrende, men også utrolig morsomt. Vi tok seks timer med forskjellige instruktører, og etter et par dager fikk vi prøve med ordentlig ild på en av Phi Phi mest populære barer, Apache Bar.

Å poie (av ordet poi som er kjettinger med ildkuler på enden) med ild for første gang var en utrolig følelse. «svusj svusj» hørte jeg på hver side av kroppen min, mens jeg prøvde et par av de letteste triksene. Det er ikke sjelden man treffer seg selv, men det ender bare med et svart sotflekk, eller i verste fall litt svidd bort hår. Adrenalinet pumper, det føles utrolig bra!

Her er en video fra vi var på Phi Phi andre gangen, og poiet sammen med en del folk fra Carlito’s Bar. (beklager dårlig kvalitet, men det er filmet med et dårlig digitalkamera)

Man kommer borti mye rart og ukjent når man er på tur. Ting man kanskje aldri har sett før, ellers synes ser skummelt ut. Men hvorfor ikke prøve å lære det selv? Du lever bare en gang =)

Relaterte artikler

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar