Det var maten som fristet meg til å booke flybilletter til Tel Aviv. Etter hva jeg hadde lest skulle Tel Aviv ha det største antallet veganske restauranter av alle byer i verden! Lite visste jeg at byen også hadde så mye mer å tilby.

Tel Aviv viste seg å ha alt det vi nordmenn ønsker oss for en storbyferie – og enda litt til! Kilometervis med vakre strender, masse sunn og smaksrik mat fra de fleste verdenshjørner, gatemarkeder, grafittikledde nabolag og en hyggelig befolkning. I tillegg er byen ren, lett å navigere i og du kan ferdes trygt på kveldstid. Og savner du å dykke ned i flere tusen år gammel historie er det bare å sette deg på bussen til Jerusalem som ligger en snau time unna.

Så dropp Barcelona, folkens!

Bare fem timers flytur unna venter sommervarme midt på vinteren, og en veldig behagelig blanding av vestlig komfort og Midtøstens travle markeder og smaksrike kjøkken.

 

I Tel Aviv vil du møte et mangfold av mennesker. Mannfolk med kalott, jenter med magetopper og unge militærfolk med store gevær. Du vil se folk med nesa i laptopen både på stranda og på gatecafeer. Mest sannsynlig bygger de en ny kul app du kommer til å høre om i nærmeste fremtid. Tel Aviv er nemlig Midtøstens Silicon Valley. Her kryr det av start-ups og tech-selskaper.

Når israelerne vil slappe av finner du dem stort sett på tur med bikkja, langs promenaden med en rullings mellom fingertuppene eller på stranda engasjert i et eller annet ballspill.

Ikke vær overrasket om de kommer rett bort til deg og spør hvor du er fra eller hva du gjør der. Israelere kan være nokså direkte, men på samme tid hjelpsomme og gjestfrie. Flere helt ukjente israelere ønsket meg hjertelig velkommen til Israel under mitt opphold i Tel Aviv.

Når det gjelder turister er tallet økende. I 2018 dro 16.000 nordmenn til Israel, mens det globalt var 4,1 millioner turister som besøkte landet. Da jeg besøkte Israel i starten av februar hadde jeg likevel ikke inntrykk av at det var noe stor turistflom. Grunnen er kanskje at Jerusalem er byen som tiltrekker seg de større turistgruppene, mens Tel Aviv er mer populært blant par og vennegjenger.

Det eneste negative jeg kunne finne med Tel Aviv er at det dessverre er ganske mye trafikk der. Jeg håper imidlertid at dette vil bedre seg når enda flere bruker de morsomme sykkeldelingssystemene og den nye metroen åpner til neste år.

 

Kjappe fakta om Tel Aviv

 • Folketall: 432.000
 • Språk: Hebraisk og arabisk
 • Tidsforskjell: +1 time fra Norge
 • Valuta: shekel (1 NIS = 2,33 kr)
 • Retningsnummer: +972

Tel Aviv ligger vakkert til ved Middelhavskysten, og er i dag en av de mest moderne byene i Midtøsten. Innbyggerne i Tel Aviv er for det meste jøder som kom hit fra ulike deler av verden på slutten av 1800-tallet og starten av 1900-tallet.

Tel Aviv er en relativt ung by som ble grunnlagt i 1907 av jøder som emigrerte til landet. I 1950 ble byen slått sammen med den tidligere arabiske havnebyen, Jaffa, som nå utgjør den sørlige delen av byen.

Sjansen er stor for at du vil treffe på Ben Gurion i en eller annen form, enten det er flyplassen, en gate eller en statue av en mann i hodestående på stranda. Hvis du lurer på hvem Ben Gurion er kan jeg fortelle at han var en grunnleggerne av staten Israel og landets første statsminister. Så da vet du det!

 

Er det trygt å reise til Tel Aviv?

Som kjent er Israel etter over 70 år fortsatt i konflikt med Palestina, og det er derfor ikke uvanlig at det forekommer rakettangrep og terrorangrep. Tel Aviv er imidlertid en by hvor du neppe vil føle på konflikten. Siste terrorangrep i Tel Aviv skjedde i 2011, og sikkerheten er skjerpet på både busstasjoner og togstasjoner med metalldetektorer.

Situasjonen i Israel kan endres raskt, sjekk derfor alltid med lokale reiseråd og sikkerhetsoppdateringen til UD før du skal reise dit.

Selv opplevde jeg Tel Aviv som en veldig trygg by å gå rundt i, også på kveldstid. Jeg så mange lokale jenter som gikk ute alene. Jeg har lest at det kan forekomme veskenapping i Tel Aviv, men voldelige ran er veldig sjeldne. Tel Aviv er også kjent for å være veldig LGBT-vennlig.

 

Områder verdt å nevne i Tel Aviv

JAFFA var tidligere en havneby med en majoritet av arabere, men den ble slått sammen med Tel Aviv i 1950. Det er funnet bevis på bosetning her allerede så tidlig som 7500 år før kristus. I dag består bydelen av et havneområde hvor gamle fiskebåter fortsatt kommer til havn, trange brosteinsbelagte gater, et klokketårn og et veldig kreativt loppemarkedområde. Selve loppemarkedet er ikke så spennende i seg selv, men det er verdt å gå hit for å gå på en av de koselige utestedene eller titte innom et kunstnerverksted.

NEVE TZEDEK var det første jødiske nabolaget i Tel Aviv. Mange jødiske forfattere og kunstnere slo seg ned her på slutten av 1800-tallet istedenfor å flytte inn i overfylte Jaffa. I dag er Neve Tzedek et koselig nabolag med små nisjebutikker, restauranter og rolige gater med hus i ulike farger.

WHITE CITY er kjent for sin store andel av bygninger i Bauhaus-stil og internasjonal arkitektur. Dette er en minimalistisk byggestil som startet i Tyskland i 1919. Den ble bragt til dagens Palestina på 30-tallet da en gjeng jødiske arkitekter flyktet fra Tyskland. I 1940 var det 4000 bygninger som fulgte Bauhaus prinsippene. Det gjør Tel Aviv til den byen i verden med flest bygninger i denne stilen. Bydelen ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 2003, og blir nå kalt White City, siden mange av byggen er malt hvite. Den mest kjente gaten heter Rothschild Boulevard, som i realiteten er en bred midtrabatt med fine sykkelveier, parker, lekeplasser og cafeer.

 

FLORENTIN er Tel Avivs svar på SOHO, en tidligere fattig bydel som nå har blitt et røft og hipt nabolag av kreative sjeler. Er du glad i å jakte på grafitti er dette bydelen å dra til. Her kan du finne gatekunst i hver eneste gate, og til og med være med på grafitti-kurs. Utelivet er også bra i Florentin med små barer plassert i gamle industrilokaler.

STRANDPROMENADEN i Tel Aviv går flere kilometer opp langs Middelhavskysten. Her er det perfekt å gå en tur langs stranda, sykle en tur på den fine sykkelveien, eller sette deg ned på en cafe eller på trappene for å observere menneskelivet. Promenaden går fra Jaffa i sør og helt opp til havneområdet i nord og er fylt med parker, gangveier, strender og cafeer. Den beste måten å utforske hele promenaden på er å leie en bysykkel eller sparkesykkel og rulle avgårde (mer om dette under transport).

TEL AVIV PORT – den gamle havnen helt i nord er gjort om til en lang promenade med store åpne områder, markeder, butikker og restauranter. Ved å krysse Reading Bridge kan du se et fyrtårn og fortsette inn i Hayarkon Park, Tel Avivs største grønne lunge.

 

 

TRANSPORT

FLY

Fra Oslo kan du fly direkte til Tel Aviv med Norwegain på 5 timer. De flyr to ganger i uka, onsdag og lørdag. Det israelske flyselskapet, Arkia, skal visstnok også sette opp direkteruter fra Bergen i sommer.

 

TOG

Det ligger fire togstasjoner i Tel Aviv, og du kan ta tog dit fra flyplassen. Finn den stasjonen som ligger nærmest der du skal bo. Jeg betalte 13,5 NIS for å dra til Hahagana Stasjon som ligger sør i Tel Aviv.

Det går tog fra Tel Aviv til flere andre byer i området, men toget til Jerusalem er foreløpig ganske tregt. I 2020 vil det også komme et Light rail, metrosystem til Tel Aviv.

 

BUSS

Buss er foreløpig det eneste kollektivtransport-tilbudet i Tel Aviv frem til Light Rail kommer i 2020, men det går til gjengjeld mange av dem. De fleste har destinasjonen skrevet på hebraisk, men du kan finne frem til riktig buss ved å kikke på nummerne. Jeg brukte Google Maps for å finne bussruter, og det funket veldig fint.

Betalingssystemet er basert på et grønt kort som du kjøper og fyller på på forhånd. Det grønne kortet koster 5 NIS, og kan kjøpes på togstasjonen, busstasjoner, i en del kiosker og på en del busser.

Jeg anbefaler deg at du fyller på de grønne kortene FØR du går på bussen. Hvis du ikke har noe penger på kortet må du nemlig betale for et nytt grønt kort + billett. De grønne kortene er ikke mulig å få tilbake penger for heller. På noen busser er det automater for påfylling med bankkort. En vanlig bussbillett rundt i byen koster 5.90 NIS.

Går du rundt i Tel Aviv vil du mest sannsynlig også se en minibuss med tall i frontruta. Dette er en Sherut, en delt bilservice som går den samme ruta som de vanlige bussene, men fordelen er at du ikke trenger grønt kort, og de går også på sabbaten (les mer om sabbat under Åpningstider lengre ned).

 

BYSYKKEL og EL-SPARKESYKKEL

Den mest geniale måten å komme seg rundt i Tel Aviv er med en av sykkeldelingssystemene. Tel Aviv er en ganske sykkelvennlig by. Sykkelveien langs promenaden er spesielt fin.

Grønne bysykler (tel-o-fun.co.il): Bysykkelsystem med grønne sykler som har stasjoner rundt om i byen. Du tar ut sykler ved å bruke automatene som står ved sykkelstasjonene. Syklene har brems på styret og tre gir med justerbart sete. Gå innom turistkontoret og hent et kart over hvor syklene står, eller besøk nettsiden.

Pris: 17 NIS for 24 timer, 23 NIS på sabbat. Gratis første halvtimen, og etter det vil du måtte betale ut ifra hvor lenge du bruker dem. Det beste er å ta ut en sykkel, sykle til et nytt sted å sette dem fra seg. Da vil det koste veldig lite å bruke dem. Det finnes også egne priser for 3 dager og en uke.

El-sparkesykkelsystem: Elektriske sparesykler plassert vilkårlig rundt i byen og kan åpnes med app. Siden dette er et motorisert kjøretøy må ha førerkort for å bruke dem. Sparkesyklene skal ikke kjøres på fortauet, men på sykkelveier eller i trafikken. Genial måte å komme seg rundt på!

Bird eller Wind er de to systemene jeg prøvde da jeg var i Tel Aviv, og jeg må si jeg likte Bird best. Både Bird og Wind går i 23 km/t. Prisen på Bird er 5 shekels i oppstart pluss 0,5 pr minutt. Du kan sette den fra deg hvor som helst.

 

 

LEIEBIL

Å leie bil i Israel er ganske billig, og med unntak av storbyene er veinettverket nokså enkelt og ferdes på.

Du må være minst 21 år for å kunne leie bil, men du trenger ikke et internasjonalt førerkort. Noe å være oppmerksom på er at i Israel er det påbudt å ha forsikring som dekker CDW og TP, og det koster gjerne 10-15 USD per kalenderdag. Ikke kjøp dette via en leiebil-søkemotor – du må kjøpe dette rett av leiebilfirmaet. Vi endte opp med å måtte betale dobbelt opp hos Sixt fordi Expedia sin forsikring ikke var bra nok.

Jeg anbefaler at du IKKE leier leiebil fra flyplassen siden det da vil koste deg 31 dollar ekstra. Det finnes mange steder i Tel Aviv sentrum eller litt i utkanten du kan plukke opp bil. Motorvei nr 6 er avgiftsbelagt, men uten fysiske bommer. Du vil få en ekstra regning av leiebilselskapet i ettertid.

 

TAXI

Jeg hadde flere dårlige opplevelser med taxisjåfører i Tel Aviv. Ikke bare nektet de å bruke taksameter, men de tok også veldig høy pris for turister, spesielt på sabbat. Det finnes en taxi-app som heter Gett (iPhone, Android), der du kan bestille taxi til dit du befinner deg, men turen betales ikke i appen.

 

OVERNATTING

Priser på overnatting i Tel Aviv er som storbyer i Vest-Europa. For et dobbeltrom på hotell må du gjerne ut med minst en tusenlapp, og fra 1500 kroner for et boutique hotell.

Billigst overnatting får du hvis du bor på sovesal på et hostel eller gjestehus. Ellers leier også mange lokale leilighetene sine ut på AirBnb. Priser på hele leiligheter er fra 4-500 kroner natta, mens enkeltrom er enda billigere.

Når det gjelder hvilket område du bør bo i er både Neve Tzedek og loppemarkedområdet i Jaffa koselige og ikke så trafikkerte som ellers i byen. Det går også an å bo i på et hotell langs stranden, men det er et litt mer trafikkert område.

 

KLIMA

Klimaet i Tel Aviv er stort sett behagelig hele året. Det er ekstremt sjelden at gradestokken går under 8 grader. Normal dagstemperatur i de kaldeste og våteste månedene (desember, januar og februar) er 18-20 grader. Mens august er den varmeste måneden med 30 grader i gjennomsnitt. Mars og april skal være de beste månedene å reise til Tel Aviv, siden du da får mindre regn, høyere kveldstemperaturer, og slipper de kokende varme sommerdagene.

 

 

MAT OG DRIKKE

Maten i Israel er en god miks av det som serveres i Midtøsten, med hummus og falafel som de mest populære rettene. Plantebasert mat er lett å få tak i. Hvis du har et ønske om å bli vegetarianer eller veganer er dette det perfekte reisemålet!

Prøv for eksempel shakshuka til frokost, en smaksrik tomatbasert gryte med to speilegg oppi, eller en av de små hummussjappene som selger en stor skål hummus og pita for 20-30 NIS.

Tel Aviv er for tiden den byen i verden med flest veganske restauranter, omtrent 400, og tallet øker. Mye av maten i Midtøsten er naturlig vegansk. I tillegg finner du også egne veganske pizzarestauranter, sushisjapper, etiopiske spisesteder og andre verdenskjøkken-konsepter.

Kort fortalt er maten velsmakende med et stort utvalg ferske grønnsaker tilbredt på ulike måter tilsatt en passe mengde krydder og olje. Å bestille meze, ulike sauser og salater servert i små skåler, og pitabrød som kan brukes til dypping, er en populær forrett i Israel.

 

Juicesjapper med ferske appelsin-, granateple- og mange andre typer juice finnes over hele byen.

Enten du er ute etter en skikkelig gourmet-matopplevelse eller å utforske små gatesjapper som kun serverer en type mat har du mange alternativer i Tel Aviv.

Jeg likte spesielt godt OCD, en gourmetrestaurant med 18 seter rundt en barddisk med et kjøkken inni. Her får du se kokkene dandere lekre og kreative retter, mens du samtidig kan spørre om alt du lurer på om matlaging. Nalaga’at Blackout-restaurant (middag i mørket) var også en gøyal og annerledes matopplevelse jeg varmt kan anbefale! Begge steder bør bookes i forveien. Håper å skrive om flere av matopplevelsene jeg hadde i Tel Aviv snart!

 

 

PRAKTISK INFO

VISUM

Du trenger ikke visum til Israel. Når du kommer inn i landet får du en lapp, men passet blir ikke stemplet. På vei ut er det ikke uvanlig å bli spurt en del spørsmål om du har pakket din egen bagasje, og om hvilken relasjon du har til reisefølget ditt.

 

PENGER

I Tel Aviv kan du betale med bankkort i nesten alle butikker, restauranter og attraksjoner. Men det er lurt å ta ut noe lokal valuta til småkjøp på markeder og lignende. Det er vanligvis en avgift for å ta ut penger i minibanken, så et tips er å ta ut så få ganger som mulig. Minibanker finner du mange steder i byen, både på gata og inne på kiosker.

Når du betaler med kort på restauranter og barer er det vanlig at du ikke trenger å taste pinkode. Tips er vanligvis ikke lagt til, men forventes, 10-12%.

 

VANN

Springvann er trygt å drikke, men smaker litt klor. På de fleste restauranter er det mulig å få en mugge med vann gratis, istedenfor å måtte kjøpe vannflasker. Da har de gjerne også puttet sitron eller lime i vannet for å gi vannet en friskere smak.

 

 

INTERNETT

De fleste hoteller og spisesteder i Tel Aviv tilbyr gratis WIFI, men jeg synes ikke alltid det var så raskt eller stabilt. Gratis WIFI hotspots finnes også rundt i byen, spesielt ved strandpromenaden og steder der det vanligvis oppholder seg mye folk.

Hvis du ønsker mer stabilt og billigere internett bør du kjøpe et lokalt SIM-kort. Selve kortet koster 30-50 NIS, og så er det opp til deg hvor mye du fyller på med en datapakke. Eget SIM-kort er spesielt greit å ha hvis du skal låse opp el-sparkesyklene, og hvis du skal finne ut bussrutene fra der du er. Planlegger du en tur utenfor Tel Aviv kan det også være kjekt med et SIM-kort, men MAPS.ME-appen funket også bra til navigering de fleste steder, selv på Vestbredden.

 

ENGELSKKUNNSKAPER

De lokale jeg snakket med var alle veldig gode i engelsk. Det var veldig få jeg møtte som ikke kunne noe engelsk. Skiltingen er ofte både på hebraisk, arabisk og engelsk.

 

STIKKONTAKT

Samme som i Norge.

 

ÅPNINGSTIDER

Fredag ettermiddag og lørdag er mye stengt pga sabbaten. Dette er enda strengere enn søndag i Norge. All offentlig transport slutter å gå, og taxi blir dyrere og vanskeligere å få tak i. De eneste bussene som går er sherut, minibussene med nummer på.

Ellers er restaurantene i Tel Aviv vanligvis åpne veldig lenge, men noen er stengt på søndager. Du kan få deg mat til godt over midnatt, spesielt på barene.

 

Priseksempler

 • En kaffe – 12-14 NIS
 • Busstur – 5,90 NIS
 • Tog fra flyplassen til Hahagana – 13,5 NIS
 • Tallerken med hummus og pita – 20-30 NIS
 • Den billigste falafelen jeg fant – 6 NIS
 • Pris for tolvretters tasting meny på OCD – 345 NIS

 

Pakketips

 • Reisehåndkle
 • Badetøy
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Joggesko

Trenger du hjelp med pakkelisten? Her finner du Hamacas Universale Pakkeliste som du kan fylle inn flere ting og krysse av selv.

 

Har du vært i Tel Aviv? Likte du byen?

 

Relaterte artikler

7 Kommentarer

 1. Bjarte Bjellås

  Ja, jeg har vært mange ganger i Tel Aviv. Det er en fantastisk by som flere nordmenn burde oppleve, spesielt nå som vi har fått en direkterute. Byen har alt – og enda mer. Et tips jeg kan anbefale er å bli med på en Nightlife Tour, hvor lokale guider tar deg med til de beste og hemmeligste utestedene i Tel Aviv. Det er en utrolig opplevelse å snike seg rundt i trange bakgater og plutselig komme inn i et utested hvor det kryr av mennesker. Det anbefales spesielt å gjøre det på torsdager og fredager. Med egen guide kan du gå forbi de lange køene det er utenfor mange av disse stedene.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Nightlife Tour høres kult ut, Bjarte! Det må jeg sjekke ut neste gang! Helt enig i at Tel Aviv definitivt vil falle i smak hos nordmenn! Hvert fall nå med Norwegians direkterute 😀 5 timer er ikke stort!

   Svar
 2. Marianne Skarpen

  Hei!

  Så bra du hadde ein fin tur! Lurer veldig på korleis du stiller deg til diskusjonen(typ Dubai i media) som omhandler kor vidt ein burde dra til eit reisemål til tross for at dei bryt menneskeretter, og å promotere kor «flott» det er er der (vertfall utanifra). Det er jo klart at ein kan lure på om denne velstanden er komme på bekostning av palestinerene. I posten henviser du jo til Jerusalem som ein by i Israel, så lurer på om du tenker noko over kva slags rolle du som ein rimelig stor påvirker i reisemiljøet har? Eg er i hovudsak berre nysgjerrig, så håper det er greit at eg spør!

  M.v.h. Marianne

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Marianne!
   Takk for innspillet og spørsmålene dine! Det er veldig bra at flere blir oppmerksom på også de negative sidene ved landene vi reiser til. Noe saken om influencere i Dubai helt klart har bidratt med.

   For min egen del handler reise om å oppleve nye kulturer, se vakker natur, møte mennesker, lære historie og prøve å få et så helhetlig inntrykk som mulig av landet. Derfor leser jeg meg stort sett alltid opp om både kulturen, historien og situasjonen i landet jeg reiser til på forhånd. Dessverre vil det skje brudd på menneskerettighetene i de fleste land i verden, i noen mer enn andre åpenbart, og dette er så klart ikke noe jeg støtter. Men hvis jeg skulle bestemme meg for å ikke reise til noen land med menneskerettighetsbrudd ville jeg mest sannsynlig ikke funnet NOEN land å reise til. «Til og med» Norge har svin på skogen, dessverre. F.eks da vi i 2017 kastet ut ei iransk asylsøker som ble torturert da hun returnerte til hjemlandet.

   Når det gjelder konflikten mellom Israel og Palestina virker den utrolig kompleks, og jeg tror begge befolkninger har lidd mye opp igjennom. Hvem som har rett til hvilke landområder er likevel ikke noe jeg kan ta stilling til som en besøkende. Men jeg kan observere. I Tel Aviv var det ikke veldig mye å merke til konflikten, med unntak av et økt sikkerhetsnivå og historien til Jaffa. Derfor har jeg heller ikke skrevet noe særlig om konflikten i denne reiseguiden til Tel Aviv.

   Men på denne reisa leide jeg også leiebil og kjørte litt rundt på Vestbredden. Opplevelsene mine der la jeg ut bilder og tekst om på Insta Stories (den ligger fortsatt der på profilen). Der forteller jeg at det er fullt mulig å reise til de okkuperte områdene, og oppfordrer folk til å gjøre det. Jeg hadde ikke hatt noe imot å skrive et eget innlegg om det å besøke Vestbredden, men siden jeg kun var der et døgn synes jeg ikke at jeg har nok erfaringer å skrive om enda. I tidligere innlegg har jeg f.eks både skrevet om kvinnerettigheter i Nepal og om frihetskjemperne i Burma, så det er ikke det at jeg ikke bryr meg om slikt. Det er vel heller at jeg føler jeg kan for lite.

   Jeg ser poenget ditt med at å omtale Jerusalem som en israelsk by kan være problematisk. Jeg skal revurdere hvordan jeg har formulert meg, og se om det er noe bedre måte å gjøre det på =)

   Det jeg synes er utrolig viktig som reisende er å være villig til å lære om landet vi besøker og snakke med folk om hva som faktisk foregår der. Det gjør at vi som reisende kan fungere som observatører, og kan formidle en ny side av landet enn det kanskje media gjør hjemme. En annen ting vi kan gjøre er å ha åpne diskusjoner og meningsutvekslinger med folk vi møter om ulike temaer. Jeg har f.eks snakket om det å kunne ha vennskap mellom kjønnene til en tuktuk-sjåfør i India, noe som kan virke som ganske uvanlig der, eller å diskutere kvinnenes rolle i islam. Ved å ha åpne diskusjoner og stille spørsmål kan både vi og dem vi møter kanskje få nye synspunkter på ting.

   Det vi som reisende også kan tenke på er hvor vi bruker pengene våre. Bor vi på et lokaleid gjestehus, et luksushotell eid av den russiske mafiaen, eller leier vi et rom gjennom AirBnb? Spiser vi på McDonalds eller på en lokaleid sjappe? Handler vi håndverk laget av lokale eller billige kinakopier? For min del prøver jeg å være oppmerksom på at pengene går til de lokale. Det er fordi jeg ønsker å støtte dem som bor de stedene jeg besøker som en takk for at jeg er på besøk, og at minst mulig av pengene går til et potensielt korrupt styresett.

   Hva tenker du? Kunne det vært aktuelt for deg å besøke Israel? =)

   Svar
   • Marianne

    Hei igjen og tusen takk for langt, utfyllende og reflektert svar! Veldig spennende og høyre korleis du som veldig etablert reiseblogger stiller deg til dette «skiftet» i fokus angåande etisk reise som verkeleg er blitt satt på dagsorden den siste tida(som eg synes er veldig flott). Er også veldig enig med det du skriver angående at me som reiser har ein unik moglegheit til å observere det som skjer, snakke med dei lokale og fortelle videre om våre opplevelser.

    Personleg var eg på ein rundtur i Jordan, Palestina og Israel for ca. 1 år siden (og har tidligere også om noko ufrivillig vore i Dubai), så eg er på ingen måte her for å kritisere deg eller andre, men lurte i all hovudsak på korleis du som «reise-influncer»(viss de er lov å kalle deg det hehe) stiller deg til heile spørsmålet.

    Tusen takk igjen! 🙂

Legg igjen en kommentar