Nå om høsten er det ikke uvanlig å drømme seg bort til litt mer eksotiske reisemål. I denne månedens reisetips vil jeg derfor anbefale Shunan Bamboo Sea, en nydelig bambusskog jeg besøkte i Kina, og fortelle HVOR, HVORFOR, HVORDAN og NÅR du bør reise dit.

HVOR?

Shunan Bamboo Sea er Kinas eldste og største bambusskog med sine 120 kvadratkilometer. Den ligger plassert i den sørlige delen av Sichuan-provinsen og inneholder 58 forskjellige typer bambus. Det var blant annet her den kjente kinesiske filmen Crouching Tiger, Hidden Dragon (trykk for å se klipp) ble spilt inn og og det var herfra åpningsscenen til OL i Beijing i 2008 var fra.

Rundt i denne nasjonalparken finnes vakre vandrestier, høytgående taubaner, sildrende fosser, bambuspaviljonger, og små vann som kan krysses med bambusflåter – alt flott omringet av den frodige bambusskogen.

 

Shunan Bamboo Sea in Sichuan

På taubane til tårnet med utsikt over skogen.

Reiseblogg fra Kina

Den største og eldste bambusskogen i Kina

Inne i skogen langs Emerald Corridor.

HVORFOR?

Følelsen av å gå inne i en knallgrønn bambusskog er noe helt eget. Det kan ikke sammenlignes med en vanlig tett skog vi er vant med i Norge. En bambusskog føles mye luftigere siden bambustrærne ikke har noen blader nede på stammen. Bakken er myk og det er en herlig stillhet.

Det finnes mange merkede stier rundt i Shunan Bamboo Sea. En av de mest populære starter med en taubane som tar deg opp og ned over taket av bambus. På enden venter en høyde med et utkikkstårn der du kan nyte det frodige landskapet i 360-graders vinkel. Deretter fortsetter du gjennom Emerald Corridor, en vei laget av rød sandstein og som går igjennom høye bambusvegger til du kommer til en ny taubane. Denne kabelvognen tar deg over en dyp dal til fjellhyllen der Xianyu Cave ligger.

Herfra følger du fjellhyllen bortover forbi et buddhistisk tempel og noen små kiosker. Fjellet har en helt spesiell rødfarge her, noe som får det til å skille seg spesielt godt fra den grønne vegetasjonen. Du kan følge fjellhyllen flere kilometer bortover, og nyte utsikten og motivene av krigere som er hogget inn i fjellet her.

Deretter fortsetter stien inn i skogen igjen til Sea in the Sea. Dette er små vann som ligger gjemt her og der inne i bambusskogen. Vannene er blikkstille og reflekterer skogen og himmelen rundt. For 5 yuan per pers kan du bli fraktet over på bambusflåter og forsette på stien på andre siden.

En annen og mindre besøkt gåtur i Bamboo Sea er Wangyou Valley (Valley of Forgetting Worries). Her følger du praktiske (men litt glatte) steinstier gjennom ulike typer bambusskog, mellom fosser, bambuspaviljonger og noen morsomme steinbruer. Da jeg var her møtte jeg ingen andre folk på veien.

 

Shunan Bamboo Sea map

Kart over gåturene og veiene i bambusskogen.

Reisetips til stor bambusskog i Kina

Sea in the sea in Shunan Bamboo Forrest in China

Bambusflåte over Sea in the Sea.

2016-10-11_0002

Emerald Corridor og en stor gullstatue vi fant på fjellhylla.

HVORDAN?

Fly til Chengdu i Sichuan-provinsen i Kina. KLM, Qatar Airways og Thai Airways flyr med én mellomlanding fra Oslo til Chengdu. Før du drar trenger du imidlertid visum for å komme inn i Kina. Jeg har skrevet mer om hvordan du kan skaffe visum her.

Fra Chengdu går det daglig en buss sørover til Bamboo Sea. Reisen tar 4-5 timer. På denne «direkte»-bussen til Bamboo Sea vil bussen stoppe et stykke før og privatbiler kjøre videre. Privatbilene eies av folk som har gjestehus i Bamboo Sea og er derfor opptatt av å ta deg med til sitt bosted. Når du kommer frem kan du enten høflig avslå og finne deg noe annet, eller bo der. Under vårt opphold fant vi et hotell for 100 yuan i Wanling – en av de større byene i Bamboo Sea.

PRISER: Inngangsbillett til selve nasjonalparken koster 110 yuan per pers. Ha den med deg når du går rundt siden vakter noen ganger spør om den. Taxi fra Wanling til første taubane koster 15 yuan. En tur på begge taubanene koster 60 yuan.

 

Fossefall og bambusskog i Kina

Leirefigurer og en foss på starten av Wangyou Valley.

2016-10-11_0001

Stier gjennom bambusskogen i Wangyou Valley.

NÅR?

Det er fullt mulig å besøke Shunan Bamboo Sea hele året, men sommermånedene er varmest og har mest regnfall. I vinterhalvåret (okt-mars) er det mindre regn og et kjøligere klima. Oktober, november og mars er imidlertid de beste månedene å reise hit siden dagstemperaturen er mest behagelig med rundt 20 grader på dagtid.

Om våren vil bambusen ha lysegrønne skudd mens om høsten vil noen av trærne innimellom ha gul- eller rødfarge.

Andre innlegg fra Kina:

 

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Renates Reiser

  For et vakkert og frodig sted! Det ser skikkelig eksotisk ut, virkelig noe annet enn å vandre rundt i skogene i Norge. 🙂

  Svar
 2. Reiselykke

  Hei Ingeborg
  Så fint det ser ut der! 🙂
  Minner meg litt om bambusskogen i Kyoto, men denne ser en del større ut.

  /Mette

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, den ligner litt på bambusskogen i Kyoto, bare at denne er MYYYYE større. Jeg var i den i Kyoto, og husker jeg ble litt skuffet over hvor liten den var. I denne bambusskogen kan man imidlertid vandre i timesvis! 😀

   Svar

Legg igjen en kommentar