Å være på tur med kollega, Hans Petter betyr alltid opptil flere uventede hendelser og nye bekjentskaper. Denne dagen fant vi plutselig oss selv hoppende opp og ned på et gammelt lasteplan med et par andre indere. Dagens utflukt var til en elefantcamp!

 

Dubare Elefant camp var stedet der pensjonerte elefanter blir tatt vare på og stelt med, og vist frem til turister. Hver morgen i 10-11 tiden blir elefantene vasket i elva, og matet til indiske og vestlige turisters store fornøyelse.

Campen var omkranset av frodig lauskog og en bred elv som var mulig å krysse med båt, eller ved å vasse over. Vel over på andre siden gikk Hans Petter for å ordne billettene. Han kom stolt tilbake og fortalte at han hadde greid å skaffe oss billetter til de lokales priser (2kr istedenfor 5kr – jippi!). Et par ord på et lokale språket hadde gjort sitt!

Ikke lenge etter hørte vi klirring, og en etter en kom elefantene til syne. Selv om elefanter er noen majestetiske dyr, har jeg aldri hatt helt sansen for å se dem i fangenskap. Store, klirrende kjettinger på beina, og indere som sitter og stikker dem for å få dem til å gå. Men de fleste turistene så ikke ut til å bry seg om det..

De voksne elefantene gjorde ikke så mye ut av seg, og så ut til å være nokså vant med dette livet, men heldigvis var det litt lekenhet igjen i de små. De var så søte der de sprutet vann og beit de voksne i halen.

Det er ikke så mye tid til filmredigering om dagen, men her kommer en nokså kjapt sammensatt film fra Elefantcampen i Dubare. Jeg liker bedre å redigere enn å skrive må jeg innrømme.. 😛

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. Kenneth

    Elefanter er heftige dyr! Litt rart å kalle dem dyr egentlig, de er jo så store.. Flott video=) Håper det kommer flere!

    Svar

Legg igjen en kommentar