Skal du søke visum til India? Her er en guide som forklarer hvordan du fyller ut søknaden på nett steg for steg, enten for e-visum eller vanlig visum på ambassaden. 

Jeg tar forbehold om at denne informasjonen om India-visum kan endre seg etter at dette innlegget er skrevet. Kom gjerne med tilbakemelding og erfaringer i kommentarfeltet under, hvis du har noen. 

Vil du lese mer om India? Gå inn HER

 

søke-e-visum-til-india

Visum til India på nett / ETA (maks 60 dager)

Greit å vite om ETA turistvisum til India:

 • Du bør søke minimum 72 timer før avreise.
 • Visumet koster 80 USD. 
 • Visumet gjelder hvis du skal reise kortere enn 60 dager.
 • Innreise til en av disse 28 flyplassene: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chandigarh, Chennai, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi, Vishakhapatnam og 5 seaports (Chennai, Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai).
 • På dette visumet kan du reise ut fra hvilken som helst grense i India. 
 • E-visum gjelder ikke hvis du skal arbeide, jobbe frivillig eller drive med journalistikk.
 • Turistvisum er ment for deg som skal på ferie, besøke familie/venner, skal gå igjennom en medisinsk behandling eller være med på arrangementer.
 • Når du har fått innvilget turistvisum kan du oppholde deg i India i maks 60 dager de neste 4 månedene. 

 

For å søke på ETA turistvisum til India går du inn på denne nettsiden og trykker «e-visa application» helt til venstre i menylinjen.

På siden som kommer opp ser visumsøknaden som går over flere sider. Jeg anbefaler at du har minst 15 minutter til utfylling, og at du bruker en PC. 

 

Når første siden er fylt ut får du et «Temporary Application ID» som står øverst å siden. Kopier dette nummeret til et annet dokument, slik at du kan fortsette å fylle inn søknaden senere hvis du ikke har all informasjon med en gang.

Husk å ikke bruke de norske bokstavene (Æ,Ø,Å). Bruk den engelske versjonen av navnet ditt som står nederst i passet.

Fyll inn alle felter med rød stjerne, som betyr at de er obligatoriske.

 

Utfylling av søknad

På de neste sidene i søknaden må du fylle inn følgende:

Basisinfo: navn, fødselsdato, nasjonalitet osv.

 • Citizenship/National Id No: Personnummer
 • Visible identification marks: fødselsmerker eller tatoveringer
 • Educational Qualification: Below Matriculation: hvis du ikke fullført 10. klasse, Graduate: hvis du har utdanning på universitet, Higher secondary: hvis du har fullført videregående, Illiterate: hvis du ikke har noen form for utdanning, Matriculation: hvis du har fullført ungdomskolen, Post graduate: hvis du har fullført studier på master- eller doktorgradnivå, Professional: hvis du har yrkeskvalifikasjon på andre måter.

Passinformasjon: passnummer, utstedelsesdato og utløpsdato

Adresse, telefonnummer og e-post

Informasjon om din mor og far: navn, fødested og nasjonalitet

Yrke: velg blant en liste med ulike yrker. Du trenger navn på arbeidsgiver og adresse.

Reisemål i India: hvor du skal reise, formålet med reisen og hvilken dato du forventer å ankomme India.

Tidligere besøk i India: har du besøkt India tidligere må du fylle inn tidligere visumnummer og hvor du var.

Land du har besøkt tidligere:

 • Land besøkt de siste 10 år: I vinduet du skal fylle ut i er det bare plass til et begrenset antall bokstaver. Jeg kom bare til 10 land før det stoppet. Bare fyll ut til det stopper, og fortsett på neste post.
 • Besøk i SAARC-land de siste 3 år: SAARC land er Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldivene, Nepal, Pakistan og Sri Lanka.

Referanse:

 • I India: fyll ut navn, adresse og telefonnummer til en person eller et bosted i India.
 • I Norge: fyll ut navn, adresse og telefonnummer til en person du vil skal bli kontaktet i nødstilfeller

6 spørsmål: om du har blitt arrestert, deportert, søkt asyl, vært med i terrorhandlinger osv. Når du har huket av «nei» på alle bekrefter du ved å huke av boksen under.

 

Last opp passbilde

 • Filtype: JPEG
 • Format: kvadratisk
 • Oppløsning: minimum 350 x 350 pixels
 • Filstørrelse: min 10 Kb, maks 1 MB
 • Bildet må vise hele ansiktet med åpne øyne der hele toppen av hodet og haken er synlig. Bakgrunnen skal være lys, helst hvit.

Det jeg gjorde var å ta bilde av et vanlig passbilde jeg hadde tilgjengelig av meg selv, la det inn i Photoshop, gjorde det kvadratisk og gjorde kantene hvite.

 

Laste opp bilde av første side i passet

 • Filtype: PDF
 • Filstørrelse: min 10 Kb, maks 300 Kb
 • Bilde må vise den siden i passet hvor bildet ditt og informasjonen om deg står. Det holder at du tar bilde med en mobiltelefon – det trenger ikke skannes.

 

Betaling

Når du har lastet opp bildene kommer du til betalingssiden. Visumet koster 80 USD, og beløpet må betales før du vet om visumet blir godkjent.

Når du har valgt «Pay Now» kommer det opp en linje der det står «Select Payment Gateway» der du får tre valg: Sbi e-pay, Paypal eller Axis Bank. Du kan betale med bankkort både på første og sistnevnte. Det ser ut som Sbi e-pay legger til en «processing fee» og «GST» på 2 USD, mens Axis ikke gjør det.

Når du har betalt får du en bekreftelse på e-post der det står at det vil ta opp til 72 timer å få søknaden innvilget. 

Jeg fikk innvilget min søknad mindre enn 24 timer etter jeg sendte inn søknaden.

Bekreftelsesmailen ser slik ut: 

Husk å skrive ut visumet før du drar!

Pluss flybilletten! I India må du ofte ha flybilletten på papir for å komme inn på flyplassen!

 

 

Vanlig visum til India via ambassaden

Hvis reisen din ikke kvalifiserer til et E-visum kan du følge guiden under hvor jeg har beskrevet hvordan du fyller ut og leverer visumsøknad på ambassaden i Oslo.

Det aller første du må gjøre for å skaffe et visum til India er å gå til BLS International Services AS. De tar seg av visumprosessen på vegne av den Indiske Ambassaden i Norge.

 

FYLLE UT VISUMSØKNAD

1. Velg det visumet du ønsker på venstre siden i menyen. Turistvisum er det mest vanlige hvis du kun skal på ferie. Ellers står det forklart om de forskjellige andre visumtypene i FAQ. Trykk deretter på forms helt til høyre i vinduet for å få opp skjemaene. Ved siden av der det står Online Visa Application, trykker du på Click here to fill online, og da vil en Indian Visa Online-side (fra Government of India) komme opp. I en rød boks til venstre i menylinja på denne siden står Online Visa Application – trykk der.

BLS-visa-application-india

India-visum4

2. Du har nå fått opp første siden til søknadsskjemaet for visum til India. Skriv inn din personlige informasjon på feltene med rød stjerne på alle sidene.

Følg samme tips for innfylling som jeg skrev for e-visum.

3. Når sidene er fylt ut, skriv dem ut.

4. Skaff eget bilde på 5 X 5 cm. Det skal være mulig å ta dette på kontoret for 95 kr, men jeg vil nevne at kameraet ikke virket forrige gang jeg var der. Etter å ha ventet 2,5 time i kø måtte jeg gå ut å ta eget bilde, og stille meg i kø på nytt neste dag. Jeg tok et vanlig passbilde på Nationaltheatret stasjon, og klippet det til 5 x 5 cm, og det gikk igjennom. Jeg vet imidlertid ikke om de har blitt strengere etter dette. På hjemmesiden står det nå «passbilde og automatbilde er ikke godkjent».

Deres spesifikasjoner til bilde:

 • Hvit bakgrunn
 • Bilde i farger
 • Tjukt, glossy fotopapir (ikke A4-størrelse eller tynt fotopapir)

5. Signer under bilderammen, og nederst på siste siden.

MERK: Med turistvisum kan du få opp til 6 mnd opphold – men merk deg at oppholdstiden starter den dagen visumet blir behandlet. Hvis du trenger double entry visum, må du legge ved flybilletter som viser at du skal flere ganger inn i landet, ellers får du bare single entry visum til India.

 

LEVERE VISUMSØKNAD

Søknaden om visum til India kan enten leveres per post eller på visumkontoret i Oslo. Hvis du vil sende den med posten, bruker du denne adressen (husk å legge ved passet):

BLS International Service Norway AS, PB 3006, Elisenberg , 0207 Oslo, Norway

Indias visumkontor ligger i Bygdøy Allé 10 i Oslo (der Bygdøy Allé krysser Niels Juels gate), men har ingen skilt utenfor. Her er derfor et bilde som viser døra inn:

visa-to-india1

Visumkontoret ligger i andre etasje. Når du kommer opp trappa går du inn i rommet til høyre og trekker en kølapp.

PÅ VISUMKONTORET: Ta med søknad, pass, bankkort og passbilde (evt flybilletter og andre papirer om nødvendig). Kontoret tar imot visumsøknader fra mandag til fredag mellom 09.00 og 15.00. Jeg vil anbefale å dra så tidlig som mulig.

Når det er din tur ser kontordama over søknaden, og tar den imot hvis den er riktig utfylt. Forrige gang jeg var der tok de KUN bankkort, men jeg vet ikke om dette har forandret seg siden sist. Kvitteringen du får må du ta godt vare på, siden du trenger denne når du skal hente visumet.

Ved levering av søknaden på visumkontoret skal det normalt ta maks 6 arbeidsdager å få godkjent visum til India.

 

HENTE INDIA-VISUM

Finn ut om visumet er ferdig behandlet ved å gå inn på Visa Status Enquiry på Indian Visa Online-siden.

Du kan hente visumet fra mandag til fredag mellom 13.00 og 16.30. Ifølge dama i skranken var det lurest å komme i 15-tiden, siden det da var færrest folk.

Husk å ta med kvitteringen du fikk da du leverte passet og søknaden! Hvis du skal hente visumet for noen andre, må du ha med fullmakt og identifikasjon fra vedkommende. Alt som trengs i skranken er en underskrift, også skal visumet være i orden.

 

Andre India-innlegg:

Si gjerne ifra om du har egne tips og erfaringer om visum til India du ønsker å tilføye!

Lykke til!

Relaterte artikler

23 Kommentarer

 1. Robin

  Mener jeg en gang snakket med noen som hadde hatt store problemer med TT services, men bra du har det i boks 🙂

  Svar
 2. Anne

  Visumsøking er nok det kjedeligste med å reise til spennande plassar… Fine tips!

  Gled deg til Pondicherry og India! Kulturstudier er ein flott måte å oppleve ein del av dette fantastiske landet på 🙂

  Svar
 3. Thomas Vilarinho

  Jeg skal til India i Mars og jeg startet processe min også =)

  Fra hva snakket Jeg med Ambassaden, den referansen i India kan være noen hotel hvor du har en reservasjon. Og til double/multiple entry visa, må du har billettene til andre lander du skal besøke. Men, kan du også beskriver reiserute dine og informere at du skal bruker bus til krysser landet grensen (fordi du kan ikke reserver bus billeter).

  Forresten, har Finnair noe kjempe bra tilbud til Delhi. Jeg skrev om det nylig på min nettside

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Thomas Vilarinho: Gode tips! Kjekt at man kan få double/multiple entry selv om man ikke har flybilletter da – det visste jeg ikke. Har selv bare fått single, men har egentlig bare planer om å reise i India uansett, så det går nok bra..

  Hvor i India skal du? =)

  Svar
 5. Thomas Vilarinho

  Jeg ankomst i Delhi, men Jeg drar direkte til Nepal. Etter, drar jeg tilbake til India. Reiseruten er fleksible men Jeg skal prove og besoker Varanasi og Agra på vei.

  Sjekk Indigo, Go Air, Jet Airways, Go Air og Spicejet for billige billetter i India (jeg har funt Delhi-Khatmandu retur for rund.600nok)

  Svar
 6. Nina

  Vi ankommer Dehli og blir der noen dager før vi reiser videre til Singapore og Malaysia. Retur tilbake til India med hjemreise fra Dehli igjen (Finnair). Får vi problemer med 60 dagers grensen for innreise igjen? Hva skal eventuelt gjøre for å få innreisetillatelse på tilbakeveien slik reglene nå er blitt?

  Svar
 7. Charlotte

  Hva skrev du på indian mission? Og lastet du opp bilde?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   «Indian Mission»? Hmm.. det kan jeg ikke huske altså.. Bildet tar du bare med sammen med den ferdig utprintede søknaden. 😉

   Svar
 8. Michael

  Hei.
  Tusen takk for at dere deler deres erfaringer. Kan noen hjelpe med med å si hva jeg skal skrive der det står «Name and address in India:» ?

  Mvh
  Michael

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Om du har bestilt hotell, så skriv adressen dit, eller til noen du skal besøke. Om du ikke har noen av delene, ville jeg bare funnet en adresse i byen du kommer til og brukt den. Har ikke inntrykk av at de sjekker det opp så nøye. =)

   Svar
 9. ingrid

  Jeg har brukt visumexpert.no , veldig hyggelige og greie folk! Fikk visum på 4 dager! De fylte ut søknadsskjema, bilder og alt. Anbefaler til dere som sliter med visum altså 😀

  Svar
 10. Maria

  Hei! Tusen takk for denne forklaringen! Vært veldig hjelpsom 🙂 Jeg bor i Trondheim så skal sende søknaden i posten. Jeg ser du skriver at bildet må være 5×5. Er dette veldig viktig? Har et passbilde liggende som er 4×5. Hadde håpet å slippe å ta nye i dag. Vil helst få søknaden send så for som mulig siden det ikke er lenge til avreise.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi, sorry at jeg har vært litt sen med å svare her, Maria! Godt innlegget kunne være til hjelp for deg 😉 Usikker på om de er såpass nøye. Jeg tok vanlige passbilder som jeg klippet til 5×5. Du kan i verste fall ringe og høre da..

   Svar
 11. Kristiane

  Hei! Ville bare si tusen takk for at du tok deg tid til å lage et så forklarende innlegg til oss andre som skal ut på reise!

  Svar
 12. Eivind

  Takk for en fin og forseggjort guide. Gjorde søkeprosessen et hakk enklere. 🙂

  Svar
 13. Lars

  Heisann

  Bra initiativ å sette opp en slike guide for oss andre som skal søke visum. Etter en god halvtime kom jeg meg gjennom hele prosessen og fikk skjemaet klart til printing.

  Men i det øyeblikket jeg var ferdig la jeg merke til fanen på søknadssiden som heter «e-Tourist Visa». Ifølge det jeg kan se fungerer det for nordmenn som skal på ferie og har en returbillett booket. Erfaringer med dette?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så bra at guiden kan være til hjelp, Lars!

   Hmm, hvor fant du e-visa-fanen? Finner ikke noe på BLS-siden. Har ikke hørt om at det er mulig med e-visum for nordmenn enda, men hadde jo vært helt topp om de er i ferd med å innføre det!

   Svar
   • Marie

    Hei,
    Jeg søkte visum til India forrige uke og gjorde alt på nett, fikk søknaden godkjent dagen etter. Litt kronglete da de hadde mange krav til bildene som skal lastes oss, men når det var gjort gikk det smertefritt!:)

 14. Victoria

  Hei! oppdaget selv e-visa nå i sommer, etter mye styr med å skulle søke visum på vanlig måte. Søknadsprosessen tok sin tid, og kravene om bilde og passkopi var de strenge på hvilket format osv. Eller veldig lettvint fremfor vanlig visumsøknad! Godkjent søknad kom dagen etter betaling! Helt supert at de har fått et litt enklere system:)

  Svar
 15. Tord

  Hei! Kjempebra side med masse god info.
  To spørsmål:

  1.
  Jeg lurte litt på når man skal skrive inn «Place of Issue»: holder det med ROMERIKE?
  I passet står det ROMERIKE POLITIDISTRIKT, men det er ikke plass til å skrive begge delene.

  2.
  Så lurte jeg også på dette med alfabetet.
  Når jeg skal skrive fødested, skal det også skrives uten Æ, Ø og Å?
  Altså blir Lørenskog = Loerenskog?

  Takk!

  Svar
 16. Sara

  Får du problemer med at selve betalingen ikke går igjennom ( kommer feilmeldinger om serverproblmer, og feil på banken nettside m ol.), så prøv fra telefon i stedet for pc! Prøvde tre ganger å betale visum når jeg var logget inn på pc, og betaling gikk ikke igjennom. Fant tips om å bruke telefon, så logget meg på visumsøknaden min fra telefon og betalingen gikk igjennom uten tull?

  Svar

Legg igjen en kommentar