Vil du være med å utforske en ny storby hvor du kan nyte strandliv, spise masse fresh og smakfull mat, og lære om en helt annen kultur? Les videre!

I snart 10 år nå har jeg delt reisehistorier og tips fra vår vakre verden her på Hamacareise. Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å vise deg hvor mange fascinerende reisemål som finnes der ute!

I februar besøkte jeg Tel Aviv i Israel, og ble veldig positivt overrasket over alt det kule byen har å tilby. Både av historie, strandliv, hippe nabolag og fantastisk plantebasert mat. Jeg ble raskt overbevist om at dette er en by mange nordmenn ville digget, bare flere viste om den!

Etter reisen delte jeg derfor alle mine reisetips fra byen i en Tel Aviv-reiseguide. Men ikke nok med det! Jeg satt meg også ned sammen med Jomfrureiser og laget en gruppereise!

Lyst til å være med meg til Midtøstens Barcelona eller? 

 

I oktober setter vi oss på et Norwegian-fly og flyr direkte til Israel på 5 timer. Vi sjekker inn på et boutique-hotell midt i sentrum, og vil med det ha stranda, kule markeder, koselige smågater, trendye kaféer og den lange promenaden i gangavstand fra oss. I tillegg har vi Jerusalem og Dødehavet en kort busstur unna – klare for å bli utforsket!

Vi vil ha base i Tel Aviv hele uka, noe som er perfekt for oss som liker fleksible reiser. Du kan være med på de aktivitetene du ønsker, du kan ta full strandferie, du kan være sosial hvis du føler for det, eller du kan utforske på egenhånd.

Det er dette som er genialt med gruppereiser! Du slipper å reise helt alene, alt av praktiske ting er fikset for deg, men du kan likevel legge opp dagene slik du føler for.

 

Det jeg likte godt ved Tel Aviv var kontrasten mellom de ulike bydelene. I sør finner du gamle, Jaffa, med med trange brosteinsbelagte gater, historiske bygninger og fiskeaktivitet i havnen. Videre kan du følge kysten oppover langs den brede promenaden med det azurblåe Middelhavet på den ene siden og grønne lunger på den andre.

I hippe Florentin kan vi jakte på gatekunst og koselige bakgårdskaféer, i Neve Tzedek kan vi handle i små nisjebutikker og spise vegansk is, mens i White City kan vi studere de kjente Bauhaus-bygningene og gå på kule markeder.

Vi kan utforske alt dette til fots eller på bysykkel! Tar du med kameraet tenker jeg også å gi et minikurs i gatefotografering – for her er det mange spennende og fargerike motiver!

 

Jeg MÅ også ta deg med for å smake all den gode plantebaserte maten i Tel Aviv. Her snakker vi digge retter som hummus, falafel, pitabrød, labane, tahini og shakshuka. Og jeg vil at vi skal lære akkurat hvordan det lages!

Har du et ønske om å prøve deg som som vegetarianer eller veganer en uke, er dette det perfekte stedet å starte! Tel Aviv har nemlig 400 veganvennlige restauranter!

Den mest spesielle matopplevelsen vil nok likevel bli middagen som skal spises i fullstendige mørklagte lokaler i en BlackOut-restaurant med blinde som servitører. Dette var en av de kuleste opplevelsene jeg hadde i Tel Aviv! Enten du ønsker å vite hva du spiser – eller få overraskelsesmenyen, vil dette gi sansene dine en unik opplevelse.

 

Det er ikke uvanlig å tenke på Midtøsten som en strengt religiøs del av verden med nokså annerledes kultur enn vår egen. Men det som er behagelig med Tel Aviv er at det er en by som føles veldig vestlig, samtidig som du får spennende innblikk i både arabisk og jødisk kultur. Innbyggerne i Tel Aviv er for det meste jøder som kom hit fra ulike deler av verden på slutten av 1800-tallet og starten av 1900-tallet.

Det er også MASSE å utforske utenfor Tel Aviv. Jerusalem ligger under en times busstur unna og byr på en enorm kontrast med sin historiske betydning for flere av verdens største religioner.

Mens et salt bad i Dødehavet kan nytes 2,5 times unna, for dem som ønsker en dagsutflukt for å oppleve noe helt annet.

 

Så, la oss dra!

Til den deilige, varme middelhavskysten – for å utforske, for å nyte herlig mat og for å få nye reiseglade venner å dele opplevelser med!

Når: 9 – 16. oktober 2019
Lengde: 8 dager

MELD DEG PÅ HER!

Si gjerne ifra hvis du har noen spørsmål =) 

 

Og forresten! For deg som er enda mer eventyrlysten planlegger jeg også en gruppereise til Maldivene på nyåret! Maldivene er et av de beste stedene i verden å dykke – jeg lengter stadig tilbake til det krystallklare havet og de fantastiske skapningene jeg fant der. Fokuset blir derfor DYKKING! Har du drømt om å prøve dykking? Alltid hatt lyst til å ta dykkersertifikat? Eller har Open Water, men ønsker å bygge på med Advanced-kurs? Da anbefaler jeg deg virkelig å bli med til Maldivene! Vi skal lære om livet i havet, plante koraller, besøke flere lokale øyer – og vi skal bo tre netter på en vakker resort.

Mer om denne reisen kommer snart! Men si gjerne ifra om dette er en reise som kunne fristet, slik at jeg vet litt om interessen for en slik tur =) 

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

CommentLuv badge