Highway to hell… Hell Ain’t A Bad Place To Be… The gates of hell.. Det er mange passende (sang)titler til dette innlegget, men jeg får dy meg. Under mitt besøk i Japan utforsket jeg de kokende helveteskulpene i Beppu, og sitter nå igjen med en litt bedre forståelse av hvordan jordens indre ser ut!

 

Beppu-eight-hells-japan2

 

Beppu huser mer enn 2500 varme kilder, og er verdens andre største område med termisk kildevann, kun slått av Yellowstone nasjonalpark i USA. Kildene vi besøkte denne dagen var imidlertid ikke de typiske ligge-og-slækken-i-deilig-varmt-vann-kilder. De dampende helveteskulpene med rødt, grønt, hvitt, blått og grått vann lå på temperaturer mellom 80 og 100 grader!

Jeg lar bildene og filmen snakke for seg selv. Filmen under har jeg satt sammen av klipp fra min egen tur til Eight hells: 

 

 

Beppu-eight-hells-japan

 

Beppu-eight-hells-japan3

 

Beppu-eight-hells-japan5

 

Beppu-eight-hells-japan6

 

Beppu-eight-hells-japan4

 

Beppu-eight-hells-japan7

Til informasjon:

 • Beppu ligger i Oita på den sørligste hovedøya i Japan.
 • Buss opp til de varme kildene går fra Beppu togstasjon. De seks første ligger like ved hverandre, mens det kreves en liten busstur for å komme til de to siste.
 • Man kan kjøpe billett til alle åtte Hells for 2100 yen (126 kr), eller til et av dem for 400 yen (24 kr).
 • Geysiren på Hell nr 8 har utbrudd hvert 30-40 minutt og er 30 meter høy om den ikke blir hindret av steinen som er plassert over.

 

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Lise-Marie Lia

  Så gøy! Der var det sikker deilig og varmt 🙂 Mange fine bilder også

  Svar
 2. Mstraveltipsy

  Så gøy å se dette 🙂 Har aldri hørt om det så det var gøy å leste litt om det. Flotte bilder som viser de noe varme kildene godt 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar