Jeg må innrømme at det tok flere dager før jeg fant meg til rette og trivdes i Indonesia. Jakarta føltes som en eneste stor trafikkork med endeløse bilkøer i alle retninger. De få attraksjonene byen hadde å tilby lå spredt rundt. Og med både jetlag, eksos, hete og ekstrem luftfuktighet kjentes hodet zombieaktig ut. Heldigvis hadde jeg et fly til Bali neste morgen! 

 

2015-03-25_0001

Men Bali ville heller ikke gi meg en lett start. Balineserne skulle til å feire nyttår. Det betød parader med fæle, djevelaktige figurer som til slutt skulle brennes – en i seg selv spennende feiring! Men siden flyet mitt var forsinket og taxisjåføren slapp meg av i utkanten av Ubud pga feiringen, fikk jeg ikke med meg stort av den. Dagen etter djevelbrenningen kom Nyepi, også kalt Day of Silence. Det innebar full nedstenging av hele Bali og forbud mot å gå ut av hotellet. Typisk min flaks! Derfor ble det altså en hel dag med rastløshet på et lite hotell uten aircon og badebasseng.

Etter tre frustrerende dager viste endelig Indonesia seg fra sin bedre side! Dagen etter nyttårsfeiringen i Ubud fikk jeg endelig sjekket ut tre av byens attraksjoner, pluss flere deilige vegetarrestauranter (mer om maten i Ubud kommer i eget innlegg). Ubud er forresten en mindre by i innlandet av Bali kjent for sin frodige, grønne natur, fokus på avslapping og velvære, samt sin spesielle kultur.

Her er tre populære og fine attraksjoner å starte Ubudoppholdet med:

 

1. Monkey Forest

Monkey Forest er et skogområde i den sørlige delen av Ubud som huser over 600 apekatter og temple of death. Jeg var der nokså tidlig om morgenen for å få bedre fotolys og fordi det visstnok skulle være færre turister her på denne tiden av døgnet, noe som stemte. For 30.000 rupiah (ca 20 kr) kunne jeg rusle nokså uforstyrret rundt i parken.

 

2015-03-24_0007

2015-03-24_0002

2015-03-24_0001

En gjeng apekatter kom plutselig løpende bortover et rekkverk mot meg. Jeg tenkte med ett på skiltet ved inngangen, «DO NOT PANIC, if the monkeys jumps on you, please drop away your food and walk away slowly». Jeg rygget fort bakover, og håpet jeg ikke hadde noe matlukt på meg eller i veska…

 

2015-03-24_0008

Heldigvis var ikke apekattene særlig aggressive og satt heller i gang med morgenstellet av hverandre. Den eneste skøyerstreken jeg så i parken var at en ape rappet Hello Kitty-bamsen til ei litta jente. Og det endte jo så klart med hyl og skrik…

 

2015-03-24_0006

2015-03-24_0005

2015-03-24_0003

Ubud-Monkey-Forest9

2015-03-24_0004

2015-03-24_0009

 

2. Ubud Palace

Vegg til vegg med Ubuds Starbucks-café ligger Ubud Palace, omringet av en nydelig dam full av vannliljeblader. Siden det akkurat hadde regnet var vannliljebladene dekket av vakre dråper i forskjellige størrelser og fasonger. Noe som går igjen i Ubud er også de mosegrodde steinfigurene. På grunn av den høye luftfuktigheten kan til og med nyere steinkonstruksjoner og figurer se gamle og eventyraktig ut!

 

2015-03-24_0010

2015-03-24_0012

2015-03-24_0013

2015-03-24_0011

 

3. Rismarkene

Fra sentrum av Ubud kan man følge stier nordover ut på rismarkene. Australske, Liam viste meg en fin runde gjennom vakre risterasser og et lite jungelområde. Stien var litt gjørmete på grunn av et regnvær like før, men vanndråpene gjorde også grønnfargen enda klarere og sterkere enn ellers. Etter fire måneder med grå og bruntoner i Norge, kjente jeg den nydelige grønnfargen gi kroppen ny energi!

 

Ubud-rice-paddies4

2015-03-24_0018

2015-03-24_0019

Idét regnskyene trakk seg tilbake, dukket en vakker kveldshimmel opp. Oransj- og rosafargene speilet seg nydelig i de nyplantede rismarkene. Siluettene av palmer i solnedgang fikk meg endelig til å skjønne at jeg befant meg i Indonesia! Yeeey!

 

Ubud-rice-paddies5

2015-03-24_0017

Reiseplanen jeg så for meg før jeg dro hit har blitt endret. Jeg er nå i gang med en femdagers yogaworkshop her i Ubud, og blir derfor på Bali lengre enn planlagt. Tilfeldigheter gjorde at jeg fant en inspirerende lærer med sin egen retning innen yoga. I dag var min første dag, og jeg synes allerede det er veldig spennende å fordype meg en i en ny aktivitet og lære seg selv bedre å kjenne!

Flere innlegg fra Ubud:

 

Relaterte artikler

8 Kommentarer

  • Sheena Rasmussen

   ups, den røg lidt for tidlige den kommentar 😉 men ja, ærgerligt at festlighederne skulle blive en forhindring fremfor en fornøjelse. Det lyder skide spændende med yoga kurset. Jeg var selv ved at kaste mig ud i et ophold på yogabarn i ubud, men så kom der lige noget andet spændende i vejen. Glæder mig til at høre med om yoga timerne og de dertilhørende aktiviteter. Den del har jeg jo stadig til gode, når jeg en gang vender tilbage. HYG DIG Ingebord!

   Svar
 1. Pauline

  Så spennendes med Bali!!! Bildene er som alltid veldig vakre 🙂 Gleder meg til å høre meg om Yoga opplevelsene 🙂

  Svar
 2. Renates Reiser

  Kjipt at starten ble som den ble, men da kan det jo bare gå oppover 😉 Ubud ser like flott ut som jeg ante meg gjennom bildene dine. 😀 Yoga-workshopen hørtes jo også veldig spennende ut! Gleder meg til å se/høre mer!

  Svar
 3. Reiselykke

  Å, kjenner jeg savner Ubud! Og ikke minst yoga i Ubud. Det er liksom noe helt eget der. Kos deg videre 🙂

  Svar
 4. Maria's Adventure

  Fantastiske bilder som vanlig! Trærne i Monkey Forrest var utrolig kule. Og templer og rismarker får jeg aldri nok av 🙂

  Svar
 5. Geir

  Jeg nyter bildene. Hadde vært spennende om du kom med noen drypp med erfaringer av bruk av kameraet også. 🙂

  Svar
 6. GlobetrotterElisa

  Den dagen jeg kan reise langt, langt bort til et sted med tropisk klima, bare bli der og drive med yoga hver dag, spise grønt og sunt og bare leve livet langsomt… DEN dagen gleder jeg meg til! Ubud kan fint være et slikt sted!

  Svar

Legg igjen en kommentar