Å få visum til verdens mest folkerike land er ikke det enkleste i verden – men det går, bare du kjenner til søknadsprosessen og er ute i god tid. For å få visum til Kina trenger du en utfylt nettsøknad, riktig dokumentasjon og et bankkort. Her beskriver jeg stegene i detalj:

Innlegget er oppdatert 17. sept 2018. Kina har nylig fått et nytt visumsøke-system! Jeg tar forbehold om at denne informasjonen om visum til Kina plutselig kan endre seg. Kom gjerne med tilbakemelding og erfaringer i kommentarfeltet under, hvis du har noen. 

 

Vær oppmerksom på dette før du søker om visum til Kina:

 • Passet må ha minst to sider ledige ved siden av hverandre
 • Passet må være gyldig minst 6 måneder ved innreise
 • Passet kan ikke ha sprekker eller skader
 • Nødpass vil ikke bli godtatt
 • Søker du om vanlig turistvisum vil visumet kun være gyldig fra dagen du får visumet og 90 dager fremover. Det betyr at reisen til Kina må påbegynnes innenfor disse tre månedene. Maks antall dager du kan oppholde deg i Kina på dette visumet er 30 dager. Det er derfor ikke nødvendig å søke visum til Kina før tre måneder før avreisedatoen din. 

 

hvordan-skaffe-visum-til-kina

Slik går du frem for å få et 30 dagers single entry Kina turistvisum:

1. Fyll inn visumsøknaden

Det første du gjør er å gå til Kinas visumskjema (COVA) på denne nettsiden. Trykk «Europe» og velg «Oslo» under Norway.

Du vil trenge et passbilde som skal lastes opp i søknadsskjemaet. Passbildet skal være i farger, av hele ansiktet, uten noe hodeplagg og mot en lys bakgrunn. Ørene må synes og munnen skal være lukket.

 • Bildestørrelse: 354-472 px bredt, 420-560 px høyt
 • Filstørrelse: 40-120 kB

Deretter fyller du inn de personlige detaljene dine i feltene nedover.

Når skjemaet er ferdig utfylt printer du det ut og signerer. Merk deg «Application ID»- nummeret ditt, siden du vil trenge det for å booke en time.

 

visum-søknad-kina

Bildet er av en tidligere visumsøknad.

2. Nødvendig dokumentasjon

For å komme inn i Kina trenger du enten å legge ved en invitasjon eller legge frem en detaljert plan av reiseruten din, både med fly- og hotellbestillinger for hele turen.

Hvis du skal på en gruppetur eller reise med et reisebyrå i Kina trenger du kontaktdetaljer fra reisebyrået, signatur og stempel.

Hvis du planlegger å reise på egenhånd må visumsøknaden inneholde en utskrift av flybilletten til Kina tur og retur. I tillegg må en detaljert reiseplan legges ved med datoer, steder og bookede hoteller for HELE reisen. Det virker ikke som det blir sjekket at man faktisk drar denne reiseruten og bor på hotellene man oppgir da. Man vil derfor mest sannsynlig ikke få konsekvenser om man legger om reiseruta underveis på turen.

Ta også med en kopi av passet ditt.

 

3. Book en time

Når du har fylt ut nettsøknaden går du inn HER og booker en time for å levere søknaden på ambassaden. Av dem jeg har pratet med i det siste kan ventetiden for en ledig time være ganske lang.

 

4. Møt opp på visumkontoret

Når du skal møte opp på visumkontoret tar du med deg pass, signert visumsøknad, AVAS-bekreftelse, nødvendig dokumentasjon (flybilletter, invitasjon/reiserute og kopi av pass) og bankkort. 

Adresse: Holmenveien 5, Vinderen, Oslo. Fra sentrum tar du T-banelinje 1 mot Frognerseteren og går av på Vinderen. Fra t-banestoppet går du til venstre over trikkeskinnene og følger Holmenveien 100m videre oppover til du ser et murbygg med «Holmenvn. 5» skrevet i store, røde bokstaver. Dette er inngangen til visumkontoret.
Pris: 600 kr som betales med vanlig bankkort (mars 2017) – si gjerne ifra hvis denne prisen har gått opp!!

 

oslo-adresse-kina-visum-kontor

Det oppgis at personlig oppmøte er et krav.

NB: Kvitteringen er viktig å ta vare på til henting av passet!

 

5. Hent visumet

Det tar vanligvis 6-8 dager å få passet. Jeg fikk mitt på seks dager i slutten oktober, selv om det står at det er tiden for et ekspressvisum.

For å hente visumet drar du tilbake til visumkontoret og henter det mellom 09 og 11.30 på hverdager. Vis kvitteringen, betal visumavgiften med vanlig bankkort og snart vil du ha det nye visumet ditt i hånden!

 

Hvis du har flere tips om visumsøknad til Kina, kommenter gjerne under! 

Les flere innlegg fra Kina:

Relaterte artikler

99 Kommentarer

 1. Jan Arild Teland

  Bra og grundig innlegg!

  Bare en liten korreksjon: Visumet er gyldig i 30 dager fra man ankommer Kina selv om det har gått 3 måneder fra man fikk utstedt visumet. I ditt tilfelle kunne du altså reist inn i Kina 13. januar og allikevel blitt der i 30 dager. Så man kan altså søke om visumet maksimum tre måneder før reisen.

  Betalte du forresten for visumet når du leverte søknaden? Det er isåfall ganske nytt. Vanligvis har man pleid å betale når man henter visumet.

  Ellers forunderlig at Kina insisterer på at man skal legge ved reiserute og hotellbestillinger for hele reisen. Det er jo trivielt å avbestille hotellene og endre reiseruten i etterkant, noe de ganske sikkert er klar over. Siden landet virker å bli stadig mer autoritært kan man frykte at det vil komme en innskjerping her, men foreløpig skaper kravet heldigvis ingen problemer for turister som ikke vil planlegge alle detaljer på forhånd.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Takk for korreksjon, Jan Arild! Jeg har lest feil jeg da 😉 Det skal rettes opp! Jeg tenkte også med en gang at jeg betalte når jeg kom dit første gangen, men nå som du nevner det tror jeg jammen du har rett. Vi betalte da vi hentet visumet, ja! Hehe, ikke lett å holde styr på alle de små detaljene!

   Jeg synes også det er merkelig at de absolutt skal ha en detaljert reiserute. Det trengte jeg ikke da jeg var der i 2008. Vi får håpe det ikke blir enda vanskeligere å komme inn i Kina!

   Svar
   • Hamaca Reiseblogg

    AVAS står for “Appointment for Visa Application Submission”, og er systemet de bruker for å booke en time (noe som nå er pålagt for å få visum). AVAS-bekreftelse er dokumentet du får som bekrefter at du har fått en time hos ambassaden.

   • Hamaca Reiseblogg

    AVAS står for “Appointment for Visa Application Submission”, og er systemet de bruker for å booke en time (noe som nå er pålagt for å få visum). AVAS-bekreftelse er dokumentet du får som bekrefter at du har fått en time hos den kinesiske ambassaden.

 2. OnTrip.dk

  Rigtig godt og meget detaljeret indlæg du har lavet her, Ingeborg. Selvom vi ikke bor i Norge kan vi læse at det er lige så omstændigt at få et visum til Kina i der som det er i Danmark. Vi må indrømme at vi synes det var MEGET omstændigt men vi er bestemt glade for at det ikke afholdt fra at søge. Kina er et meget spændende land 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Det er like stress i Danmark ja? Hmm, kjipe greier. Men som du sier – prosessen er vel verdt det! Kina er et veldig interessant land å reise i =)

   Svar
 3. Sydney

  Vet du om man kan sende en annen person for å hente visum?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Sydney! Beklager sent svar på denne kommentaren. Den har gått meg hus forbi! Jeg vet ikke om man kan sende en annen person for å hente. Jeg vil tro det. Men hør med dem for sikkerhets skyld =)

   Svar
 4. Trine Thorsen

  Hei, jeg lurte på om vi må sende med togbilletter? For har hørt at vi ikke kan bestille de fleste togbillettene på internett?

  Svar
 5. John Solberg

  Flott beskrivelse! Men – må alle som skal ha visum møte opp fysisk? På samme måte som når man skal ha norsk pass mener jeg..

  Vi skal reise med barn og det er stress nok for en av oss voksne å komme seg til Oslo for å levere søknaden.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei John!

   Jeg er ikke 100% sikker, men jeg tror ikke du trenger å ta med deg barna for å få visum til dem. Det er jo flere visumservicer som utfører hele visumprosessen for kunden, og da trenger ikke noen av de reisende å møte opp der engang, ser det ut som 😉

   Svar
  • Trine Thorsen

   Hei!
   Jeg søkte nettopp visum til Kina, og det var kun 2 av 3 av oss som møtte på ambassaden. Så nei, alle trenger ikke å møte opp. Vi fikk i tillegg en venn til å hente passet for oss 4 dager etter.

   Svar
 6. Trine Thorsen

  Hei,
  jeg søkte nettopp visum til Kina og her er de oppdateringene som har skjedd.
  Det koster nå 600 kroner for visum, som blir betalt når du henter visumet. Det koster 600 kroner uansett om du har single entry eller multiple entry!

  Det er lov at andre leverer og henter visumet for deg. Var en venn av meg som hentet visumet vårt da vi ikke hadde muligheten 🙂

  Vårt visum tok bare 4 dager.

  Du må også ha med ett kopi av passet ditt! Dette kan kopieres nede på ARK som er i etasjen under.

  Svar
 7. Martin Rønnestad

  Om jeg sender alt avgårde til en venn i Oslo, kan ikke hun bare levere inn alt i samme slengen? Må hun ta ut passet og eventuelt pengene før hun leverer inn søknaden, for så å ta det med tilbake når hun henter passet for meg?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Martin!
   Du kan få andre til å levere søknaden for deg hvis den er ferdig utfylt, ja. Jeg skjønner ikke helt det andre spørsmålet du stiller her..

   Svar
 8. Hilde

  Hei:) Gode tips dette her:) Tusen takk!
  Hvilke sider av passet skal man kopiere?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Hilde!
   Det var Trine over her som nå kunne bekrefte at de ville ha med kopi av pass. Det betyr kopi av ID-siden i passet – altså det med bilde og info om deg.

   Svar
 9. Therese

  Hei, vi skal til Kina i september, bor i Bergen, og må derfor bruke et byrå til å ordne visum til oss. Har du noen tips til hvilke som er seriøse? Litt skummelt å overlate pass etc til fremmede.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Therese!
   Så gøy at dere skal til Kina i høst! Jeg har faktisk aldri brukt en visumtjeneste siden jeg er bosatt i Oslo, men jeg vil tro det ligger noen erfaringer om de forskjellige firmaene på nett 😉

   Svar
  • Martin

   Jeg bor på Svalbard.
   En veninne av meg levere og henter passet for meg å sender det i brev tilbake. OM noe skulle gå gale så bare benytter jeg meg av visum service etter som at jeg fortsatt har nok tid. Så om dere har bekjentskap i Oslo kan dere fort spare litt penger 🙂

   Svar
 10. Siril

  Heia! Skal til Kina i slutten av Mai og ble heldigvis litt mindre stresset av dette innlegget ettersom jeg fortsatt ikke har søkt visum. Takk!

  Men hvor mye detaljer tok du med rundt overnatting?
  Må jeg booke hotellene og legge ved bookingene i søknaden, eller holder det med at jeg nevner et hotell per område – eller kan jeg droppe det og kun nevne områdene jeg skal innom?

  Tenkte å søke på mandag, så hvis du har mulighet til å svare innen da er jeg evig takknemlig! Hjertelig:)

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Siril!
   Beklager at jeg ikke fikk svart innen i går altså! Jeg har vært på en veldig hektisk pressereise de siste 5 dagene..
   Når det gjelder detaljer om bosted la vi med bookingbekreftelsene til hvert bosted ja. Men at du bor på hotellene du har booket i Kina blir ikke sjekket mens du er i Kina, så du kan fint bo andre steder 😉
   Ha en topp tur til Kina!

   Svar
 11. Jenny

  Hei og tusen takk for detaljert beskrivelse!

  Er det noen som har sökt visum for mer enn 30 dager? Sku gjerne fått meg 60+60 dager (double entry) men finner ikke noe på nett om hva jeg må gjöre da og hvis det er mulig å få…

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Jenny!
   Jeg har dessverre ingen erfaring med å søke visum over 30 dager. Har du prøvd å sende mail til Kinas visumkontor?

   Svar
 12. Lene

  Hei!

  Dette var veldig oppklarende for en som skal til kina i høst! Vi har bestilt en guided tour i kina, for hele perioden, er det nok å legge ved denne informasjonen? (Detaljert plan – men ingen stempel så vidt jeg kan se)

  En annen ting er at vi reiser presis 3 mnd før innreise i kina, har du noen tips til hvordan vi kan løse dette da man ikke kan søke visum før tidlig tre måneder før innreise?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Lene!
   Beklager, glemte helt å svare på denne! Gruppeturer har, så vidt jeg husker, egne regler. Jeg ville lagt ved reiseprogrammet og bookingbekreftelsen av turen.

   Hvis dere skal reise 3 mnd før dere skal inn i Kina kan en løsning være å søke visum i en ambassade i et annet land dere er innom på veien. I de aller fleste hovedsteder i Asia vil jeg tro du finner en kinesisk ambassade 😉

   Svar
   • Lene

    Takk for svar. Det ser ut til å ha løst seg, et spørsmål til, håper på raskt svar. Får man med seg passet hjem dagen man har søker? Eller må det også være igjen til man henter visumet?

    Kan man vente en uke med å hente visumet etter det er klart?

   • Hamaca Reiseblogg

    Nei, det er behandlingstid. Normalt tar det 6-8 dager før passet er klart. Passet blir værende på kontoret siden visumet limes fast på en side i passet. Jeg vil ikke tro det er noe problem å vente med å hente passet, nei 😉

 13. Martine

  Hei
  Veldig fin oversikt over hvordan man søker ? Har bare 1 spørsmål.
  Er visumet i passet når man henter passene etter behandlingstid eller får man bare tilbake passene og så kommer visumet senere? Mannen min hentet nemlig passene våre i dag fra ambassaden, fikk beskjed om at alt var i orden og betalte 1200kr. Men da han kom hjem så vi at det ikke er noe i passene.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Martine!
   Dette høres rart ut! Jeg har fått visumet klistret inn i passet begge gangene jeg har søkt. Det kan nok være lurt å ta kontakt med dem og høre om det har skjedd en feil 😉

   Svar
  • Torbjørn

   Hei
   Nå er vel dette ryddet opp i, men har reist ca 40 ganger til Kina og de sjekker at visumet er i passet før de gir det ut. Jeg sjekker selv også selvfølgelig, men det kan vel glippe der også.

   Svar
 14. Rafael

  Hei!
  Noen som vet noe om det går fint å hente visumet én dag etter datoen de har sagt man skal hente det? At jeg henter det Torsdag morgen istedenfor Onsdag? 🙂

  Svar
 15. Jostein

  Hei, takk for gode tips!

  Bare et spørsmål. Trenger man å bestille time for å møte opp på visumkontoret?

  Svar
 16. Vidar

  Hei, jeg og noen venner skal til Canton Fair messen i slutten av oktober. Vet du om noen norske som snakker kinesisk og kan bistå oss?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Mener du noen dere kan ha med som tolk? Eller hva er det snakk om? Du kan jo alltids høre med den norske ambassaden i Kina 😉

   Svar
 17. Silje Wahl

  Hei!
  Fin artikkel! Ser det er en del usikkerhet rundt dette med visum til Kina i kommentarfeltet her. Tenkte å anbefale et firma jeg har brukt til å hjelpe meg med visum. Jeg har brukt visumexpert.no for å hjelpe meg med visum ved 2 anledninger, og jeg er veldig fornøyd med de. Jeg har både reist, jobbet og studert i Kina, så det har tidvis vært litt komplisert å få riktig visum. Sjefen der er selv fra Kina og har jobbet lenge i reisebransjen, så han har veldig god peiling på alt relatert til Kina. For ordens skyld vil jeg også nevne at jeg jobbet der en kort periode for noen år siden. Synes Visumexpert er et veldig godt alternativ hvis man har dårlig tid, bor langt unna, eller ikke har lyst å bruke timesvis på søknaden 🙂

  Svar
 18. Sigurd Siem

  Hei,

  Er det sånn at visumsenteret beholder passet mens søknaden er til behandling, eller trenger de bare å se passet sammen med kopien? Og så stempler de visumet i passet når du kommer for å hente det?

  Svar
   • Osman

    Hei Hamaca.
    Jeg skal til Kina i September måned for 1 ukes reise til Beijing.
    MÅ jeg legge ved hoteller jeg skal overnatte på forhånd på Visum man søker til landet , eller kan jeg finne hoteller mens jeg er på reisefot?

 19. Siri Skyttermoen

  Hei! 🙂

  Dette var veldig fin informasjon!

  Jeg skal reise til Kina i oktober og lurer på om hvordan du skrev reiseplanen? Vi skal fly til Shanghai og tilbake igjen fra Beijing, kommer dette til å bli noe problem når vi søker visum?

  Har du noe erfaring med privatvisum, vi skal nemlig besøke en venninne som bor i Shanghai, men vi skal jo ikke være der hele tiden og ha hotell senere i Beijing?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Det bør ikke være noe problem å fly inn og ut av ulike byer, så lenge dere har flybilletter å vise til. Så vidt jeg husker laget vi bare en plan over flyvninger og hoteller med datoer. Det var det 😉

   Privatvisum vet jeg ikke noe om, dessverre. Du får ta kontakt med ambassaden.

   Svar
 20. Osman

  Hei Hamaca.
  Krever Kina at man MÅ vise til hoteller man skal overnatte på.
  Altså … må jeg legge ved med søknaden for visumet til Kina/Beijing hoteller som jeg skal overnatte på? Kan jeg ikke booke meg på inn på hoteller mens jeg er på reisefot der?
  Trenger et godt svar på dette, da jeg har en reise nå i September måned og skal være der 1 uke.
  Hilsen
  Osman

  Svar
 21. Kari

  Som vanlig turist skal man hake av for Tourism eller non-business visit?

  Svar
   • Nicolaas

    Når jeg var innom var det en som søkte om business vist – Da må man åpenbart ha en invitasjon fra en Kinesisk bedrift, så skal man på en eller annen messe og handle og ikke har noen kontakter i Kina bør man åpenbart søke turistvisum.

 22. Roy Gunnar Gjestad

  Heisan.

  Kan jeg søke visa til Kina fra et annet land for eks Singapore eller Jakarta eller i Hong Kong.

  Mvh
  Travling Mac

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Roy Gunnar!
   Du, det vet jeg faktisk ikke altså, men jeg vil gå ut ifra det. Håper du finner ut av det en annen plass! God tur!

   Svar
 23. Emma

  Hei! Jeg skal snart på en backpacker tur, hvor jeg er i fire land før jeg ankommer Kina. Og jeg ser på skjemaet at man skal skrive ned hvilke land man har vært i de siste 12 mnd, tror du dette gjelde de landene man er i før man søker visum eller før man ankommer Kina?

  Svar
 24. Benjamin

  Flott beskrivelse og det var fantastisk, men lurte på en ting 🙂 er det mulig å skrive litt om der borte? for eksempel priser og mat!
  Hvor er trygt å spise?

  På forhånd Takk
  Mvh
  Benjamin

  Svar
 25. Anita

  Tusen takk for veldig god informasjon om visumsøknad. Og en flott blogg! Vi sparte mange kroner på å gjøre dette selv, og det var slett ikke vanskelig! Har vært skeptisk tidligere, siden det virket så vanskelig å gjennomføre søknadsprosessen uten firmaer som tar seg grådig betalt. Vi innleverte papirer på fredag, og onsdag var alt klart med stempel i passet. Vi drar til Beijing før påskeferien og gleder oss til å se muren, hutongene, hemmelig by osv. 🙂
  Mvh, Anita

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Anita!
   Så hyggelig å høre at informasjonen kunne være til hjelp! Det er ikke så vanskelig å gjøre det selv, bare man vet litt om prosessen, nei 😉 Ha en topp tur til Kina!

   Svar
 26. Tor

  Hei! 🙂 Jeg skal reise til Kina I mai. Først 1 uke I Neijing, deretter 5 dager i Hong Kong. så 2 dager i Macau, så reise hjem til Norge fra Hong Kong dagen etter. krever dette multiple entry visa? eller single? vet noen det?

  Svar
  • Christian Axell

   Nei, siden visumet gjelder mainland kina så slepper du. Hong Kong og Macau har sine egen utenriks og immigrasjon policy. Så bare singel
   Så lenge du ikke drar tilbake til Neijing

   Svar
 27. Synnøve

  Hei! Vet du om man må legge ved dokumentasjon for hele hotelloppholdet, eller om man bare kan oppgi et (hvilket som helst) hotell og dato? Jeg skal til Kina i August med en venn som skal flytte dit, og skal derfor fikse leilighet etter noen dager. Lurer derfor på om jeg må bestille hotell for hele oppholdet (for å så avbestille når jeg har mottatt visumet), eller bare kan oppgi noen dager eller hotellet jeg skal bo på?

  Svar
 28. Sander Larsen

  Heihei. Skal på jordomreise i Januar og er ikke i Kina før i April. Det står at visumet er gyldig i 3 måneder fra du får det. Er det mulig å søke et lengre visum? Ettersom April er 4 måneder etter avreise

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Sander!

   Det kan virke som de er ganske strenge på dette med 3 mnd. Men du kan mest sannsynlig søke om visum i en annen by du er innom på reisne. Kina har ambassade i de fleste storbyer, vil jeg tro.

   Svar
 29. ThorH

  Vil varsle om at deler av denne beskrivelsen nå er utdatert. Du kan ikke benytte
  skjemaet det vises til over her. Selv om det fortsatt ligger til nedlastning på ambasadens hjemmeside. Tror det nye kom 1/8 i år. Det finner dere ved å gå på denne linken https://cova.cs.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=001&locale=en_US Langt og omstendelig skjema som skal utfylles. Det må også bestilles time. Det får du mulighet til når skjemaet er ferdig utfylt. Var på visumkontoret i dag og det var flere som ble sendt hjem fordi de hadde feil skjema og/eller ikke hadde reservert tid. Bestilling av time betyr forøvrig ikke at du får et fast klokkelsett, men du får plass den dagen du reserverer tid. Du kan fortsatt risikere fra 30 min til 2 timers ventetid. Veldig stor pågang på kontoret der for tiden og de behandler 150 søkere per dag.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk for oppdateringen, Thor! 😀
   Jeg har nå oppdatert innlegget med ny informasjon.
   Kjipt å høre at det skal bli enda vanskeligere å få visum til Kina altså!!

   Svar
 30. Anne Gran

  Det er fullstendig kaos nå ift den timebestillingen, ingen har kommet inn og fått reservert time, problemer siden fredag 28.9.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Takk for tilbakemelding, Anne!
   Så synd at det er så vanskelig med det nye systemet! Vi får håpe at omstillingsproblemene snart blir ryddet opp i!

   Svar
 31. Even Braaten

  Hei Ingeborg 🙂
  Har du noen tips til å få visum til kina andre steder enn på konsulatet?
  Kan man få noe nødvisum på flyplasser på veien til Kina om man mellom lander flere steder? eller om man kan få visum på flyplassen i Beijing om det går ann? eller om man får i det hele tatt, tatt den delen av reisen inn til kina?
  Takk for svar, venter iherdig på å få visum :/

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Even!
   Visum til Kina er rimelig strengt, så jeg tror nok neppe det finnes noe quick fix her. Det går nok muligens an å søke via en annen kinesisk ambassade hvis du skal innom en annen storby, men vet ikke om dette er noe lettere. De har samme skjemaer, så vidt jeg skjønner.
   Den eneste enklere muligheten jeg vet om er å søke transit visa. Da er det mulig å få 144 timers (6 dager) gratis opphold uten å søke vanlig visa hvis du skal reise videre til et annet land etter Kina, og du reiser inn til visse storbyer. Hotell må være booket før ankomst, slik at du kan oppgi adresse der. Her står det mer om transit visa til Kina: http://cy.china-embassy.org/eng/lsqw/t1567073.htm
   Så hvis du absolutt vil besøke Kina, men ikke rekker å få vanlig visum, kan jo dette være en mulighet =)
   Håper du rekker å få visum i tide!

   Svar
   • Marius Frydenlund

    Dette gjelder Schengen land, utenom Norge nå visstnok.

 32. Bjørn Are Gaaserud

  http://www.fmcoprc.gov.hk/eng/fwxx/wgrqz/

  Kan være kjekt å nevne mulighetene for å søke om visum i Hong Kong, før man entrer Kina. Går visst raskt.

  Det er også steder man kan reise til Kina uten å måtte ha visum, hvis man er med en godkjent reisetilbyder. Se mer info på nettsidene til Kinas ambassade. Hainan øya for eks. Og langs Pearl River. Kjekt å vite i disse tider hvor Hainan Airlines snart flyr direkte til Kina.

  Svar
 33. Jama

  Hei. Jeg har fylt ut nettsøknaden, og der trodde jeg at flybillett og hotell MÅTTE være booket, for det skulle skrives inn i søknaden. Nå har jeg fylt ut søknaden, også er det en måned ventetid på time hos konsulatet. Flybilletten min er 04.Feb 2019
  Trodde ikke det skulle være såå lang kø altså.

  Så nå har jeg ikke annet valg enn å booke om flybilletten min til en senere dato.
  Jeg har dog sendt inn til det kinesiske konsulatet i Gøteborg, og der er det ledig time allerede neste uke. Tror du det er mulig for en norsk statsborger å få visum i Sverige?

  Har også hørt om visum i Hong Kong men det blir kanskje like dyrt mtp fly tur-retur Hong Kong.

  Svar
  • Henrik

   Jeg har også tenkt å prøve å få visum via konsulatet i Gøteborg grunnet lang ventetid i Oslo og avreise om 14 dager. Hvis du fikk det til vil jeg gjerne høre om det. Iflg. Visumservice i Sverige skulle dette gå greit. Krysser fingrene å håper på det beste.

   Svar
   • Lasse

    Fikk du visum gjennom konsulatet i Gøteborg?

    Er i samme situasjon

  • Hamaca Reiseblogg

   Ah, så kjedelig med den lange ventetiden!! Har hørt andre ha samme problemet, så det gjelder å starte prosessen tidlig ja! Eller, som du sier, stikke til et annet land. Jeg vil tro det går helt fint. Si gjerne ifra her om hvordan det har gått! 😀

   Svar
  • Christopher Horn

   Hei du! Sitter i samme situasjon. Lurte på om du fikk visum gjennom Sverige?

   Svar
 34. Nikolai Nilsen

  Har planer for en to ukers reise Kina, Tibet og Nepal i månedsskiftet mars/april 2019, og da er Visum til Kina nødvendig. Vi bor i Harstad og ettersom det jeg har funnet ut så er personlig fremmøte på ambassade/konsulat nødvendig for fingeravtrykk. Er dette absolutt? Dette gjør at visum blir bortimot umulig.

  Svar
 35. Geir Sivertzen

  Hei, vet dere om det funker å få visum fra en annen ambassade?

  Svar
 36. Geir Sivertzen

  Det er fortvilet! Tidligere år har jeg søkt visum til Kina et par uker i forvegen. NÅ søkte jeg digitalt 3-4 uker før planlagt avreise neste måned om EXPRESS VISA, og bad om time for å levere inn søknaden i Holmenveien. Om 6 uker – når jeg skal være på veg HJEM fra Kina, kan jeg få time og gi fingeravtrykk! Hele min forretningsreise ligger an til å gå dukken – om ingen vet noen som helst måte jeg kan få levert søknad og fingeravtrykk tidligere.
  Jeg sendte visumkontoret i går en høflig mail, og fikk et standardisert svar nå som sier at dette kan de ikke hjelpe med – først til mølla blir først betjent, tydeleligvis uavhengig av EXPRESS VISA eller ikke.
  Er det noen som har råd?

  Svar
  • Anne Gran

   Vi brukte Visumexpert, de hjalp oss. Selv om de også må benytte samme bookingsystem har de kontor i samme bygg så de kan fange opp evt avbestillinger

   Svar
 37. Ole-Marius Solvang

  Hei, må man møte opp personlig å hente visumet sitt når det er klart? Eller kan de sende det i posten til min hjemby?

  Skjønner man må møte opp fysisk for søknaden og fingeravtrykkene sin del i forkant, men hvis man i tillegg må møte personlig å hente visumet så blir det jo litt stress.

  Svar
 38. Inger Dervo

  På tide å begynne planlegging for sommertur skjønner jeg…

  Svar
 39. Geir Sivertzen

  NØKKELEN er å planlegge i god tid. Jeg måtte legge bort planene om tur til Kina nå i vinter, da første ledige time på ambassaden var om 6 uker(!)Det tar bare noen dager til en uke å få visumet når en først har avgitt fingeravtrykk og levert signert søknad. Søker en om EKSPRESSVISUM som jeg gjorde, tar det fremdeles 6 uker å få slippe til med søknaden, men så går det på en dag eller så å få søknaden behandlet. M.a.o. ikke mye å hente her.

  Svar
 40. Lili Yuen

  Er det noen norske statsborger som har fått innvilget visum på den kinesiske ambassaden i Stockholm?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   AVAS står for «Appointment for Visa Application Submission», og er systemet de bruker for å booke en time (noe som nå er pålagt for å få visum). AVAS-bekreftelse er dokumentet du får som bekrefter at du har fått en time hos ambassaden.

   Svar
 41. Hans Petter Stølsvik

  Hei. Skal booke tur til Nord Korea i september og trenger da visum til Kina for å være med på en briefing fra Koryo Tours i Beijing. Etter de nye reglene inntraff i juli 2018 så må man personlig møte opp i Oslo for å avgi fingeravtrykk og levere søknad, samt hente igjen etter 6-8dager på samme sted. Hva med oss som bor utenfor hovedstaden? Bor i Trondheim og synes dette er utrolig provoserende. I protest kommer jeg nok isåfall bare til å dra rett til Nord Korea via Beijing flyplassen, så lenge man er der under (24timer) i transit. Har vært i Kina før og vil nok ikke legge igjen penger der så lenge de skal være så vanskelige angående innreise. Men til de som får visum, god tur. Mye å se i Kina:)

  Svar
 42. Attila Kovacs

  Hej.
  Kan svenska stadsborgere også söka/hente visumet i Oslo ambassaden tro? Nån som vet? I sverige koster visum ca 1200 kr och i norge kun 600?
  Är det nån som vet varför så stor forskjell? Vi e 2 voksen o 2 barn (alla svenska stadsborgere)
  Takk for svar

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei!
   Du, jeg vet dessverre ikke noe om reglene for svenske statsborgere. Du må nesten bare ta kontakt med ambassaden og høre!
   Lykke til 😉

   Svar
 43. Chris Larsen

  Hei, vet du om det er anledning til å endre utreisetidspunkt, f.eks at en reiser til Kina 1 dag tidligere, men har samme retur, etter at en har fått visum?

  Svar
 44. Kari Korslund

  Hei? Vet du om det holder med reisebekreftelse av flybillettene? Står ikke billettnummer på bekreftelsen

  Svar
 45. frk.kan

  Hei!

  Du betaler 1350kr nå pr. pers totalt for visum. 600kr for visum og så for administrasjonskostnader og tax i tillegg. NB! 850kr for ekspress. vanlig visum bruker de 4 dager på og ekspress 3 dager

  Adressen er endret til Sørkedalsveien.

  og de tar betalt 10kr pr. side for printing. Så ta med A4 ark, siden du må kjøpe ark. har du med ark, er det ikke noe problem å printe ut. Vi hadde en bitte liten feil, og måtte betale 100kr for printing!

  Svar

Legg igjen en kommentar