Myke bølger av grønt flyter innover i landskapet. De tettstående tebuskene får det hele til å ligne på svære dønninger på et åpent hav. En jevn klippelyd høres fra et førtitalls hender som tilhører damer med bylter av tøy på hodet. Striesekker med glinsende teblader er i ferd med og fylles før de skal sendes ut i verden. 

Selv om regntiden fremdeles henger over Wayanad, legger ikke det noe demper på opplevelsen. Snarere tvert imot. Å reise på denne tiden av året har nemlig flere fordeler. De dramatiske regnskyene og tåkedottene mellom fjellene gir stedet en helt annen atmosfære. Det er få andre turister i området, og det gjør at man slipper trengsel og mye trafikk. Mange av hotellene har også lavere priser utenfor sesong.

Under følger en bildeserie med opplevelsene mine de første dagene i Wayanad:

Smale asfaltveier skiller de grønne bølgene av te, og gjør så rickshawer og jeeper kommer fort frem.

Damene sanker teen i noen åpne poser som bæres på ryggen. Når de er fulle, blir de tømt i større striesekker.

Mennene tar seg av ryddinga av plantene.

N23A4730

På vei ned til en av Wayanads mange fosser, blir vi stoppet av noen indiske turister som gjerne vil ha bilde med oss.

Blomster vi normalt sett bruker som små potteplanter hjemme i Norge, vokser her som store busker.

En flott foss. Etter vi hadde besøkt fossen, hørte vi beklagelig nok at en liten gutt hadde druknet akkurat her uka før.

En indisk skoleklasse var på vei ned til fossen da vi var på vei opp.

I Sunrise Valley får man god utsikt. Opp med teleobjektivet!

Ut ifra bildet skulle man tro vi var et reisefølge, men resten av gjengen var folk fra Kashmir som også ville ha et bilde med oss.

Lag på lag med skog.

Og plutselig kom regnet! Godt Ingrid hadde med seg den fine, røde paraplyen sin!

Denne turen viser kun en liten del av Wayanadområdet, som ligger nord i staten Kerala i India. Vi leide taxi fra byen, Kalpetta for 1600 rp (160 kr) dagen og besøkte stedene du ser over, samt Wayanad Heritage Museum. Attraksjonene ligger litt spredt, så det kan være lurt å leie en taxi for å komme seg fra sted til sted. De to siste dagene har vi imidlertid sett en helt annen del av Wayanad. Vi har nemlig besøkt flere barneskoler! 

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar