Etter å ha vandret i ferskvannselva, Eli Creek, sett det 70 år gamle japanske skipsvraket og gått opp på Indian Head for å få utsikt over øya (se del 1), setter vi kursen mot resorten vi skal tilbringe natta i. På veien dit blir det likevel et lite stopp ved et spesielt fenomen. På avstand kan The Pinnacles lett forveksles med fjell. Men overraskende nok er fenomenet naturlige sandformasjoner! Lagene av sand kan skilte med hele 70 forskjellige nyanser av oransj.

Fraser-Island-Australia11

På resorten blir vi tildelt et firemannsrom sammen med australske Andrew og engelske Joy. Hyggelige folk! En ubehagelig overraskelse dukker likevel opp når vi åpnet bagasjen. Flere av bøkene, klærne og skoene i sekken er våte! Bagasjerommet på bussen kan ikke ha vært tett! Saltvann må ha sprutet inn da vi kjørte langs stranda. Vi klager til guiden vår, som er rask med å gi oss nummeret til sjefen sin. Men der er det dessverre ingenting å hente…

Vi våkner opp litt smådeprimerte over skadene på bagasjen vår, men skjønner at det bare er å sette seg i bussen igjen. Andre dagen på Fraser Island skal tilbringes på øyas indre. Bussen humper innover noen smale, dårlige veier. For oss som har fått plass helt bakerst er humpingen nesten uutholdelig. Vi skaller i taket rett som det er.

Fraser-Island-Australia12

Endelig er bussturen, og vi befinner oss plutselig midt i jungelen! Rundt oss ser vi et lag av grønne trær og planter. De morsomte vi finner på vår gåtur i jungelen er et tre med et salathode voksende ut på siden, stranglertrees der et tre vokser utenpå et annet og etterhvert tar over hele det gamle treet. Trær som skiftet sin egen bark var også et fascinerende syn!

Fraser-Island-Australia13 Fraser-Island-Australia14

Forventningene er ekstra høye til siste stoppet på turen. Vi hører nemlig at det ligger ferskvannsinnsjøer med nydelig, hvit sandbunn inne på øya. Den mest kjente innsjøen heter Lake McKenzie, men for å slippe unna turistene, drar vi heller til Lake Birrabeen. Her blir vi ønsket velkommen av krystallklart vann og akkurat passe vanntemperatur. Den turkise fargen ligner den man finner på vakre saltvannsstrender – men her finnes kun ferskvann. Stilig!

Fraser-Island-Australia15

Til informasjon:

  • For å komme til Fraser Island kan du enten bli med en organisert tur, eller leie din egen firhjulstreker. Jeg anbefaler det siste. Vi hadde veldig lyst til å leie en egen firhjulstreker, men travle juletidene gjorde at alle bilene var utleid.
  • Det er veldig populært å campe ute på øya. Mange tar med seg telt, fiskestenger og godt drikke, og finner sin egen øde strekning av stranda. Men pass deg for de ville dingoene!
  • For turen med Sunset Safaris betalte vi 1750 kr per pers for en todagers tur med mat og overnatting inkludert.

Relaterte artikler

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar