Etter tanke og idéprosessen til en backpackertur kommer den praktisk planleggingen. Her deler jeg mine erfaringer rundt reisevaksiner, visum, reiseforsikring, flybilletter, bosted og reiseplan.

Det kan virke overveldende med all planleggingen som må til for å reise vekk over lengre tid. Men hvis du bare går systematisk til verks, bruk en avkrysningliste og følger tipsene her bør du være langt på vei allerede!

– Denne backpackingguiden er opprinnelig fra 2012, men oppdateres regelmessig med ny informasjon (sist gang juli 2019) –

 

1. VAKSINER

Vi starter med det kjipeste, men også så nødvendige; reisevaksiner! Hvis du ikke har vært mye ute og reist før, er det viktig å begynne tidlig med reisevaksinene. Hepatitt A og B, Tyfoidfeber, Japansk encefalitt, Gulfeber og Ducoral er vanlige vaksiner å ta når man skal reise en stund. Men hvilke av dem du bør ta kommer helt an på hvilket område du skal reise til.

skopje-makedinia-praktisk-planlegging

Skopje, Makedonia

På denne vaksinenettsiden kan du få en oversikt over hvilke reisevaksinene som er anbefalt i hvert land. Folkehelseinstituttet har også skrevet en del om reisevaksiner. Etter min erfaring er vaksinekontorene også veldig hjelpsomme og vet mye om hvilke vaksiner du bør ta. Men du kan oppleve at ulike vaksinekontor anbefaler forskjellige vaksiner. Derfor må du til syvende og sist velge selv hvilke vaksiner som passer for deg og din reise.

Her er en liste over de vanligste vaksinene:

Hepatitt A/B er anbefalt i de fleste ikke-vestlige strøk, og tas i tre doser (blir kalt Twinrix) for å få en livsvarig effekt.

Tyfoidfeber anbefales til folk som skal være i Øst-Europa, og spesielt om du er på landsbygda i Afrika, Sør-Amerika og Asia over lengre tid. Den fås i en dose som varer i 3-5 år.

Japansk encefalitt: Anbefales for opphold på over 30 dager i områder utenfor storby. Vaksinen må tas to ganger, og er ganske dyr (rundt 1500 kroner har jeg hørt), så sjekk om du virkelig trenger den der du skal dra.

Gulfeber: Til noen land, f.eks i Sør-Amerika, kreves et gulfebersertifikat ved innreise, og det er derfor viktig å ta godt vare på vaksinekortet på reisen! Tas i én dose.

Ducoral er en drikkevaksine mot kolera. Sjekk derfor om det finnes kolera i området du skal til.

Rabies: Skal du til et land hvor det befinner seg mye gatehunder bør du også vurdere en rabiesvaksine. Jeg ble bitt av en strandbikkje på Sri Lanka, og siden jeg ikke visste om den hadde rabies måtte jeg gjennom et omfattende rabies-program der jeg måtte innom sykehuset og ta vaksiner fem ganger i løpet av en måned!

Pass også på at du har tatt påfyll på de vanlige barnevaksinene som stivkrampe og polio. Du kan nå vaksinere deg mot stivkrampe og polio i samme vaksine for rundt 250 kroner.

 

2. VISUM

Vi i Norge er veldig heldige siden vi lett kan komme inn i over 140 land i verden uten mye trøbbel. Men fortsatt er det noen land vi trenger visum til, spesielt ved lengre opphold. Hos Regjeringen.no kan du gå inn på hvert enkelt land og lese om innreise og visum. 

Husk at visum til noen land må ordnes flere uker før avreise! For å komme inn i land som for eksempel Kina, må man fylle ut en lang søknad, legge ved passbilder og dokumentasjon, samt betale en engangssum til et visumkontor. Hvis visumet godkjennes kan det hentes igjen 7-10 dager senere.

Mer om søknadsprosessen til visum her:

søke-visum-reise

Flere og flere land gir oss heldigvis mulighet for e-visum, som betyr at visumsøknaden kan sendes over internett før du reiser. Tyrkia, India og Myanmar er eksempler på dette. Andre ganger er det kanskje ikke like nødvendig å ordne visum på forhånd. Da jeg skulle reise fra Vietnam til Kambodsja hadde jeg allerede betalt 20 USD for et e-visum jeg kjøpte på nettet, men dette gjaldt bare om jeg skulle fly inn. Siden vi tok buss inn i landet måtte vi betale nye 20 USD.

I de fleste land i Mellom-Amerika og Sørøst-Asia kan du ofte bare å betale et par dollar på grensa for å komme inn i landet, og da får du gjerne et stempel som gjelder fra to uker til tre måneder. Pass alltid på å sjekke hvor lenge du kan oppholde deg i landet når du får stempelet. Jeg har laget et eget innlegg om grenseovergangene i Mellom-Amerika.

I Sør-Amerika kan nordmenn reise gratis og uten visum over grensene i nesten alle land. Det vanligste er å få 90 dagers opphold ved innreise.

 

3. REISEFORSIKRING

Reiseforsikring er en av de kjipeste og største engangssum før en lang reise. Men skulle uhellet være ute er reiseforsikring gull verdt å ha. Jeg fikk f.eks igjen penger av reiseforsikringen da jeg ble lagt inn på sykehus i India med matforgiftning, samt da jeg ble askefast i USA.

Du har generelt to typer reiseforsikringer å vurdere:

Helårsforsikring: Dette er en forsikring som betales årlig og dekker kortere reiser i hele verden. Disse forutsetter imidlertid ofte at du kommer tilbake til Norge innen 45-90 dager, ellers er du ikke dekket av forsikringen. Helårsforsikringene ligger som oftest på mellom 1000-2000 kroner, litt ut ifra hvilken pakke du velger. DNB har blant annet en veldig god helårsforsikring kalt Reise Best som jeg bruker på kortere reiser.

Enkeltreiseforsikring: For lengre reiser er det enkeltreiseforsikringer som gjelder. Forsikringselskapene og bankene har gjerne kalkulatorer der du kan regne ut hvor mye det vil koste å reise i et visst antall dager. Denne typen reiseforsikring har en tendens til å bli dyr. For et halvt år må du f.eks fort ut med 5000-10.000 kr for å være dekket under hele reisen.

Blant nordmenn er Gouda og Europeiske populære valg, og jeg brukte selv Gouda da jeg reiste jorda rundt. Min reisen til Sør-Amerika og da jeg reiste på ubestemt tid valgte jeg å prøve World Nomads, som er noe billigere og har enda bedre vilkår på noen punkter. Fordelen er også at forsikringen med World Nomads kan tegnes og forlenges MENS man er på reise. Jeg har enda ikke funnet noen andre reiseforsikringer der dette er mulig.

ubud-bali-indonesia-reise-planlegging

Ubud, Bali, Indonesia

Uansett hvilken forsikring du velger anbefaler jeg deg å lese vilkårene nøye. Hvis du skal drive med ekstremsport, dykking, eller vandreturer på over 4000 meter er det f.eks ikke alle forsikringer som dekker dette.

Husk også på at du allerede kan være dekket av en god reiseforsikring dersom du bestiller reisen med kredittkortet ditt!

 

4. FLYBILLETTER

Å bestille flyreiser til en backpackertur kan gjøres på flere måter. Enten det er gjennom et reisebyrå, en turoperatør eller gjennom flysøkemotorer på nettet. På mine langturer bestiller jeg alltid flybillettene mine selv. Min erfaring er at reisen ofte blir en god del dyrere hvis den bestilles gjennom en turoperatør også.

På den lengste backpackerreisen min bestilte jeg 17 flytur på egenhånd. Alle flyreisene unntatt den til første destinasjon ble bestilt underveis for å få mest mulig frihet. Inkludert alle langdistanseflyvninger og innenlandsflyturer kostet de 17 flyturene rundt 18.000 kr (i 2009/2010). De store flyturene var: Oslo-Thailand-Filippinene-Malaysia-Australia-Hawaii-LA-Mexico-..buss..-Panama-New York-København-Oslo. 

skiathos-hellas-flybilletter

Skiathos, Hellas

På nettsider som Hipmunk, Skyscanner og Airfarewatchdog er det enkelt å søke etter flybilletter på egenhånd. Fordelen ved å være backpacker er at man gjerne er mer fleksibel med på avreisedager, og kan derfor også fly de dagene det er billigst. Husk å sjekke om flyreisen er billigst gjennom flyselskapet eller reiseselskapet. Det kan nemlig være forskjeller her.

Det kan også være penger å spare på å melde seg inn i flyselskapenes bonusprogrammer. Jeg bruker f.eks Bank Norwegian-kortet mitt til å betale alle mulige utgifter, både hjemme og på reise. En prosent av alle kostnader blir gjort om til cashpoints som kan brukes til å fly med, eller diverse andre tilbud Norwegian har. Jeg har allerede fått dekket flyturer med cashpoints, genialt! Hvis du vil prøve det har jeg en link til en vervekampanje her som vil gi både deg og meg 200 cashpoints/kroner når du bruker kortet første gang!

Husk å være nøye når du skriver navnet som skal stå på flybilletten! En bokstav feil kan skape store problemer. Og om du har Æ,Ø eller Å i navnet, skal det oversettes slik:
Æ = AE          Ø = OE         Å = AA

 

5. BOSTED

Som backpacker er det veldig vanlig å finne bosteder underveis på reisen. Selv om det kanskje høres litt skummelt ut å ta dette som det kommer, er det fullt mulig i de aller fleste land. I Asia, Mellom-Amerika og øst-Europa er det for eksempel sjelden noe problem å finne et bosted når du ankommer en ny destinasjon.

Fordelen med å bestille bosted underveis på reisen er at det gir deg en deilig frihet som backpacker. Du er ikke bundet opp til et forhåndsbestilt (potensielt kjipt) hotell, og velger selv når du vil reise videre. De aller billigste gjestehusene jeg har funnet på reise er ofte dem som ikke har noe nettside. Hvis du reiser på et lite budsjett ville jeg derfor forhørt meg med lokale når du kommer frem til destinasjonen for å se om du finner noen gode tilbud.

I dette innlegget har jeg skrevet mer om hvordan du kan finne et godt bosted underveis på reisen.

N23A1936

Istanbul, Tyrkia

På noen tider av året, som rundt offentlige fridager, i høytider og ved store arrangementer, kan imidlertid bostedene være fylt opp når du kommer. Jeg har mer enn en gang gått på denne smellen selv og endt opp med et overpriset, dårlig rom. Reiser du i julen, fellesferien, påsken eller ved store arrangementer lønner det seg derfor å bestille bosted GOD tid i forveien.

Noen land er heller ikke særlig backpackervennlige. I Japan fikk jeg meg for eksempel et sjokk da hotellprisene i storbyene kunne doble seg dagen før. Det var også veldig få gjestehus å finne. Gjør derfor litt research på forhånd for å finne ut om reisemålene du skal til er backpackervennlige.

En annen type bosted jeg også sterkt kan anbefale er AirBnb. Da jeg reiste et halvt år i Sør-Amerika leide jeg flere hele leiligheter til en billig penge. Erfaringen min med service fra utleierne er veldig bra, og leilighetene ligger gjerne i litt lokale deler av byen, slik at man ikke føler seg som en typisk turist. Vi fant blant annet leiligheter med nydelig utsikt i 15. etasje i La Paz og i 9. etasje i Quito til bare 2-300 kroner natta! Hvis du vil prøve AirBnb kan du gjerne melde deg på gjennom min vervekampanje og få 350 kr i velkomstbonus når du booker ditt første rom/leilighet!

En søkemotor for hotell/gjestehus jeg pleier å bruke er Trivago. Denne nettsiden sammenligner prisene til mange andre hotellnettsider, og vil derfor ofte finne billigste prisen på hotellet. Så ofte jeg kan prøver jeg å booke bostedet gjennom hotels.com, siden jeg her får en gratis natt for hvert 10. overnatting. Det kan fort bli litt penger i lengden det!

 

6. REISEPLAN og MÅL FOR TUREN

Under planleggingen av mine egne turer pleier jeg ofte å sette opp en foreløpig reiseplan, selv om jeg ofte liker å reise fritt. Det er en fordel både for min egen del, og for venner og familie. I reiseplanen kan man for eksempel legge inn litt informasjon om landene man skal besøke, litt om attraksjonene og omtrentlig tidsaspekt. Det er ikke alltid det blir slik man har tenkt, men det er greit for de hjemme å ha noe og følge med på.

Eksempel fra min plan:

Jeg synes også det er artig å sette opp en liste over målene mine for turen.

Hvilke steder vil du dra og hva vil du oppleve? 

Noen av mine mål på jorda-rundtturen var å lære spansk, danse salsa, gå på en aktiv vulkan, dykke på Great Barrier Reef, gå opp på Machu Picchu og prøve å surfe. Da jeg kom hjem kunne jeg kikke på målene mine og se hvor mange av dem jeg hadde oppnådd.

 

Gå til NESTE STEG — Hvilken sekk og hvordan pakke? (del 3)

 

Trenger du litt praktisk hjelp til å planlegge reisen din?

Jeg har også laget en Reiseplanlegger du kan printe ut og fylle ut selv. Ved hjelp av skjemaer, bokser og sjekklister kan du lettere finne ut hvilke forberedelser, reisebudsjett og research du trenger til drømmereisen din!

 

ELLER LES ANDRE DELER AV BACKPACKING GUIDEN:

Backpacking – Første tanker og ideer (del 1)
Backpacking – Hvilken sekk og hvordan pakke? (del 3)
Backpacking – Pakkeliste (del 4)
Backpacking – I toalettveska (del 5)
Backpacking – Siste tips før avreise (del 6)

18 Kommentarer

 1. sandi

  Hei !
  bloggen din er utrolig bra, spesielt forberedelsesinnleggene er virkelig hjelpfulle!
  Jeg har tenkt til å reise til vinter/våren. Ser på alternativer gjennom kilroy..men er også veldig nysgjerrig på det å arrangere selv ettersom jeg er litt skeptisk til alle ekstra kostnadene ved endring/lite frihet.. Har i hovedsak tenkt til å reise i slutten av Desember. Er da 19år, jente, som blir reisende alene (unntak av Sydney og Paris). Lurer på om du vil anbefale å arrangere selv i og med det blir min første «jorda rundt» ?

  Hadde satt stor pris på hjelp og svar, spesielt på mail !

  Tuusen takk på forhånd, har allerede fått mye hjelp fra bloggen !

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   (postet svar på denne i «Reisespørsmålsida», men limer svaret inn her også like godt)

   Skikkelig tøft av deg å reise alene! Om du er såpass selvstendig tror jeg ikke det å planlegge reisen på egenhånd blir noe problem heller =) For min del synes jeg det har vært både lærerikt og en artig del av selve turen, selv om det så klart også betyr at man må sette av ekstra tid til denne planleggingen. Likevel synes jeg det veier opp med friheten man får underveis, og under reisene mine har jeg alltid endt opp med å bruke mindre penger enn det jeg ville gjort gjennom et reiseselskap.

   Når det gjelder flybilletter kan det lønne seg å bestille den første/lengste flyturen litt i forveien ja. Nå vet ikke jeg hvor du tenker å reise først, men det kan uansett være lønnsomt å følge med på de store flyselskapenes hjemmesider. De har ofte gode tilbud til storbyer i Asia og Amerika. Jeg fikk f.eks billig flybillett til India nå i januar med Lufthansa bare 1 mnd før jeg skulle dra til 3800 kr tur/retur. Jeg spurte samme dag Kilroy om et tilbud, og det lå på 6600 kr!

   Har du fått lagt opp en ønsket reiserute enda? =) Hvilke land tenker du å besøke?

   Resten av kommentarene ligger på: http://www.hamacareise.com/reisesporsmal/

   Svar
 2. Thea

  Heihei 🙂

  Har akkurat samme spørsmål som over, hadde vært veldig kjekt å høre hva du anbefaler. I tillegg lurer jeg på hvordan du finner frem til ulike aktiviteter. Sånn som matlagingskurset du var på i India, spurte du noen av de lokale? For det fins jo slike aktiviteter som du kan sette opp på forhånd med Kilroy, men det blir så turistpreget på denne måten. Ville heller kommet nærmere lokalbefolkningen, og lært det fra dem. Hvordan er mulighetene for dette?

  Super duper blogg å lese!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Thea! =)

   Kommentaren over var postet to steder, så jeg svarte bare den ene, men jeg har nå lagt med svaret mitt her og 😉 jeg vil absolutt anbefale det samme til deg. Fiks ting selv og du vil få en helt annerledes tur! Du virker som en person som vil unngå de verste turistfellene og reise litt mer på eventyr – akkurat som meg. Kjør på og reis avgårde, det vil gå kjempefint! Tro meg 😉

   Jeg har faktisk aldri meldt meg på aktiviteter før en reise. Opplevelser og aktiviteter på mine reiser har jeg funnet tilfeldig, lest om på internett eller fått anbefalt av andre når man ankommer steder. Om du vil treffe mer av lokalbefolkningen og finne ukjente steder er tipset mitt å ta deg god tid der du er. Sett deg ned ved et tempel, ta langsom lokaltransport, gå i bortgjemte gater – hvis ikke du tar kontakt, gjør mest sannsynlig noen andre det. Vær nysgjerrig, imøtekommende og åpen for nye ting. Kikk rundt på skilt og plakater og se hva som foregår der du er (om du skjønner språket..), eller spør noen… Matlagingskurset i India så jeg bare på et skilt som stod utenfor et hus. Jeg gikk derfor inn, spurte litt mer rundt det og meldte meg på.

   Lykke til 😉

   Svar
 3. Tonje

  Hei 🙂 Jeg liker veldig godt bloggen din!
  Kan du skrive litt om hvordan man kan skaffe seg visum for Kina?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi, har helt glemt å svare på denne kommentaren – beklager! Den kom visst mens jeg var i India. Har du funnet ut noe om visum til Kina? Det jeg gjorde var å møte opp på ambassaden, fylle ut et skjema og klistre på et passbilde. Så ventet jeg i et par uker, og dro så for å hente det. På den kinesiske ambassadens hjemmesider (linken under) står det hvordan du søker om visum. Lykke til! =)
   http://no.china-embassy.org/eng/lsfwss/qz/t300743.htm

   Svar
 4. Tonje

  Hei. Ofte står det at man må ha med passfoto for å komme inn i land (f.eks. Laos). Bør man ha med en del passfotobilder på turen da?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, er veldig lurt å ha med et par ekstra passfoto. Man kommer gjerne plutselig utfor situasjoner der det trengs, så da er det greit å ha et par stykker klare! 😉 Har hørt at man trenger passfoto for å komme inn i Laos ja, og det kan jeg få bekreftet veldig snart. Jeg reiser nemlig inn i Laos om 10 dagers tid. =)

   Svar
 5. Carina

  Nok en gang må jeg si at jeg digger bloggen din! Tusen takk for masse gode tips! 🙂 Jeg kjøpte også billetter underveis, men fikk problemer i den forbindelse et par ganger. Var ikke bare-bare at jeg ikke hadde returbillett til Norge osv for enkelte immigrasjonsoffiserer.. 😛 Har det alltid gått bra for deg?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Carina! Tusen takk for hyggelige ord! 😀 Da jeg reiste på de to første jorda-rundtturene hadde jeg ikke returbillett, og jeg kan ikke huske jeg fikk noe stress for det. Eneste var at vi måtte kjøpe en returbillett ut av Vietnam for å komme inn der, men tror ikke da det hadde hjulpet å ha returbillett fra et annet land og hjem til Norge. Vi fikk uansett refundert billetten da vi kom inn i Vietnam. Nå om dagen reiser jeg jo alltid med returbillett da, siden jeg som oftest kun er borte i 3-6 uker av gangen. Men er sikkert litt forskjell fra land til land også.. =)

   Har du noen nye reiseplaner om dagen da? 😉

   Svar
 6. Tone Mathissen

  Takk for en inspirerende blogg med mange nyttige reisetips, flotte bilder og koselig lesestoff! Min datter og jeg starter opp vår ni måneder lange reise i begynnelsen av sept. Våre planer er foreløpig Sørøst Asia- New Zealand – Cook Islands- L.A – Panama++ – Cuba- hjem. Jeg sier foreløpig fordi vi vil være frie til å gjøre om på planene underveis, hvis vi ønsker det. Men, jeg har lest så mye fram og tilbake om krav om returbilletter i Sørøst Asia. På Killroy opplyste de meg om at det var et krav fra de fleste land, men jeg får et annet inntrykk av blogger etc. Vi starter i Indonesia, deretter tenker vi Bangkok som utgangspunkt for videre reise i Nord Thailand, Laos, Nord Og Sydover i Vietnam og deretter Kambodsja. Mulig vi bør fly noen av strekkene, men har også tenkt på tog, buss og båt, avhengig av vær og muligheter. Med din erfaring, høres dette greit ut, evt kjøpe flybill fra Vietnam til Kambodsja på forhånd?

  Du har forsøkt å svare på dette tidligere, men jeg forsøker på nytt. Kanskje du har fått flere erfaringer eller tips 🙂

  Takknemlig for svar
  Tone

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Tone!
   For en tur dere skal på! Så gøy! Ble litt misunnelig jeg nå 😉

   Etter min erfaring er det ikke slik at de fleste land i sørøst-Asia krever returbillett. Både i Thailand, Kambodsja, Laos, Malaysia og Singapore har jeg reist inn uten returbillett. I Vietnam fikk jeg derimot problemer på flyplassen da jeg ikke hadde returbillett. Løsningen ble å kjøpe en returbillett og refundere den på vei ut av Vietnam igjen, men dette var litt stress. Jeg skulle nemlig ta båt ut fra Vietnam igjen. Jeg vet ikke hvordan reglene er på landoverganger til Vietnam da. Indonesia har jeg ikke vært i, så vet ikke hvordan reglene er der dessverre..

   Fra Bangkok går det fine luksusbusser rett til Vientiene i Laos, og herfra kommer du fint videre inn i Vietnam både med buss og fly. Mange pleier å reise med buss/tog ned kysten av Vietnam, og med båt fra Ho Chi Minh til Phnom Penh, men det spørs helt hvor mye dere vil se 😉 Kambodsja er ikke et veldig stort land, så her fungerer det også fint med buss. Hvis dere skal ta fly i Asia, så sjekk ut AirAsia – de har mange billige ruter, og flyr også billig helt ned til Australia!

   Ha en knallfin tur! =)

   Svar
 7. Frida

  Hei! Jeg lurte på om du har noen erfaringer med å reise i Afrika uten returbillett? Jeg og en venninne reiser snart til Uganda på einveisbillett, da vi skal jobbe frivillig der i tre mnd, og deretter backpacke de siste to månedene i Malawi og Mosambik. Vi har altså bare flybillett til Uganda, men ikke noe annet. Hva tenker du om det? 🙂

  På forhånd takk!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Frida! Oi, for en spennende tur!

   Jeg har ikke noe erfaring med returbilletter i Afrika, dessverre. Men jeg fant dette på nettet om Uganda: «Entry may be refused to passengers not holding sufficient funds, return or onward tickets, and other necessary travel documents.» (http://www.worldtravelguide.net/uganda/passport-visa)
   Jeg har opplevd at det står noe lignende til land jeg reiser til i Asia, og da er det veldig opp og ned hvor strenge de er. Men ofte holder det å ha en returbillett fra et land i området, så hvis dere har returbillett fra det siste landet dere skal backpacke i vil nok det være greit. Et annet alternativ er å sjekke opp om det finnes en billig bussbillett ut av Uganda som kan bestilles såpass lenge på forhånd.

   Ha en topp tur!

   Svar
 8. Anne K

  Hei igjen 🙂
  Du har en av de nyttigste bloggene jeg har sett på lang tid, takk!
  Jeg har tenkt å reise jorden rundt og vet ikke helt hvor lenge jeg blir overalt (både Afrika, Asia og Sør-Amerika) – tenker mye på dette med visum. Det er helt umulig å planlegge turen (ett år eller mer) såpass at jeg kan ordne alle visum før jeg drar, er det mulig å stikke innom ambassader i naboland og få visum for oss nordmenn? F.eks. kan jeg stikke innom Vietnams ambassade i Laos (om den finnes noe sted der) og ordne meg visum til Vietnam når jeg vet når jeg skal inn dit? Har du noe erfaring med dette? 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Anne! Så hyggelig å høre!! =)
   I de aller fleste tilfeller trenger du ikke å ordne visum før du drar. Det er fullt mulig å stikke innom ambassaden i en hovedstaden i nabolandet og ordne det ja 😉 Ut ifra det jeg leser på nettet skal det være mulig å skaffe visum til Vietnam i Vientiane. Ellers får du jo uansett 14 dagers visum til Vietnam ved innreise, men du vil kanskje være der lengre?
   Til Vietnam trenger man også returbillett. De var veldig strenge da jeg skulle inn der. Jeg måtte kjøpe en flybillett ut av landet, og refundere den senere for at jeg skulle få slippe inn.

   Svar
   • Anne K

    Så bra, da ordner jeg det etterhvert som jeg reiser. Kunne du kjøpe en flybillett der og da når du ankom og så vise den på mobil/nettbrett da, eller hvordan løste du det såpass på sparket?

   • Hamaca Reiseblogg

    Jeg mener vi ble sjekket før vi gikk ombord fra Hong Kong til Hanoi. Og da kunne vi kjøpe en ny flybillett på flyplassen som vi senere måtte til et kontor i byen for å få refundert. Ganske stress ?

Legg igjen en kommentar