annonVeldig mange jeg prater med tror reising er en dyr hobby, men det trenger det nødvendigvis ikke å være! Man må bare vite om triksene for hvordan man kan reise billigere! Her har jeg samlet 16 tips til hvordan reise billigere ved å spare penger både før og på reisen:

1. Reis i lavsesongen

Vil du reise billigere bør du passe på å reise til land hvor det er lavsesong. Sjekk på forhånd hvilken årstid som er den travleste i landet du vil reise til. Ønsker du å reise i Europa vil det være lurt å unngå sommermånedene, siden de fleste europeere har ferie på denne tiden. I sørøst-Asia er det derimot høysesongen i desember til februar. I høysesongen skrus prisene opp og de billigere bostedene blir fortere fulle.

 

2. Spis lokalmat

Den billigste og mest smakfulle maten finner du som oftest utenfor turistgatene. Både lokale restauranter og gatemat gir deg også et større innblikk i matkulturen enn de typiske turistrestaurantene. Befinner du deg i et land der restaurantmat er ekstra dyrt, kan det også være en løsning å kjøpe mat i den lokale matbutikken. Ta med deg litt brød, ost, banan og yoghurt og sett opp en picnic i nærmeste park.

 

hvordan-reise-billigere2

3. Finn rabattkuponger i byene

Mange shoppingsentere, restauranter og attraksjoner legger gjerne igjen brosjyrer med rabattkuponger på hotell eller turistkontorer. Spør derfor resepsjonisten på hotellet ditt eller og kikk i hylla med brosjyrer på turistkonteret i byen du er. Kanskje finnes det en rabatt til akkurat den attraksjonen du har lyst til å besøke? Rabattkortene tilbyr ofte 10-20% rabatt eller f.eks en gratis drikke/dessert på en restaurant.

 

4. Kjøp et lokalt SIM-kort

Å bruke et lokalt SIM-kort er vesentlig billigere enn å ringe med sitt eget, spesielt hvis du befinner deg på andre kontinenter enn Europa. Ved å kjøpe et lokalt SIM-kort i Asia kan du ofte få nesten norske ringepriser på samtaler til Norge, samt mulighet for billig datatrafikk hvor som helst! Jeg har blant annet skrevet om hvordan man kan skaffe SIM-kort i India og Nepal.

 

2015-04-23_0013

5. Bruk lokal valuta

Utenfor Europa kan det ofte lønne seg å ta ut lokal valuta istedenfor å bruke bankkort – men ta ut når du kommer frem, ikke på flyplassen i hjemlandet. I en del land legges en 3-5% avgift på regningen hvis du bruker bankkortet. Betaler du heller i lokal valuta istedenfor med dollar eller euro får du også ofte en bedre vekslingskurs.

 

6. Gratis museumdager

Mange storbyer har faste ukedager da museer er gratis. I Paris kan du for eksempel besøke Louvre og Orsay helt gratis den første søndagen hver måned. Mens i New York er mange av museene gratis på fredag ettermiddag.

 

hvordan-reise-billigere1

7. Bruk reiseapper

Ved å bruke smarttelefonen kan man ofte spare både tid og penger på reisen. Med Maps.me kan du laste ned gratis offline kart på mobilen og bruke GPSen til å navigere deg rundt. Bruker du Wi-Fi Finder kan du finne trådløse nett i nærheten. Appen, Foodspotting, gir deg oversikt over matretter i området der du er, ikke bare restauranter. Mens Uber kan gi deg billigere og raskere taxiturer fra stedet du befinner deg.

 

8. Finn gode dealer på nett

Vær på vakt for pakkepriser og restplasser som kan dukke opp på nettet. Nettsider som CupoNation, Groupon og Let’s Deal har stadig rabattkoder og tilbud på reiser rundt i verden.

Du bør også bruke sider som sammenligner priser på bosteder, flyselskaper og andre tjenester for å finne de billigste prisene.

For flybilletter kan du f.eks bruke momondo.no, mens for leiebil kan det være lurt å sammenligne prisene på Auto Europe.
2015-04-23_0009

 

9. Del på utgifter

Reiser du sammen med noen vil reisen bli vesentlig billigere siden du kan dele hotell- og taxiregningen på to. Hvis du reiser alene kan du dele kostnadene med folk du møter på veien.

 

10. Opphold deg lengre på hvert sted 

Ofte haster vi reisende fra sted til sted uten å utforske en brøkdel av attraksjonene som finnes på hvert reisemål. Trangen til å se mest mulig av verden drar oss ofte videre. Oppholder du deg lengre på ett sted vil imidlertid reiseutgifter minske og sjansen vil øke for at man oppdager de billige og gode bostedene og restaurantene.

 

hvordan-reise-billigere3

11. Prut! 

I mange land i verden er det både vanlig og helt forventet at du pruter på prisen. Hvor mye det er vanlig å prute kommer imidlertid an på landet du besøker og butikken du besøker. Men ofte kan du spare mye penger ved å prute på både shopping, hotell og taxi.

 

12. Vær fleksibel med hvilken dag du reiser

Hvordan reise billigere handler også om hvilken dag i uka du velger å reise. Prisene på flybilletter og hoteller kan f.eks variere veldig fra tirsdag til lørdag. De fleste har fri i helga og derfor er også helga den tiden det er dyrest å reise. Reiser du heller midt i uka vil det ofte være både billigere og mindre trengsel av turister. Helligdager og fellesferier bør også unngås, siden disse dagene er populære dager å reise på.

 

2015-04-23_0010

 

13. Skaff et turistkort

Mange store byer tilbyr turistkort som ofte lønner seg å kjøpe når du skal besøke flere attraksjoner i samme by. Med I amsterdam City Card kan du f.eks få «gratis» adgang til kollektivtransport, alle store museer og attraksjoner i Amsterdam, et elvecruise og et gratis bykart i to døgn for 59 euro.

 

14. Meld deg på flyselskapets bonusprogram

De fleste store flyselskap har i dag et bonusprogram du kan melde deg på for å samle bonuspoeng. Mange tilbyr også et eget kredittkort der alle kjøp bidrar til at en liten prosent av beløpet blir omgjort til bonuspoeng. Bonuspoengene kan deretter brukes til flybilletter og en del andre tjenester med flyselskapet, og på den måten gjøre reisen billigere

Jeg bruker f.eks Bank Norwegian-kortet mitt til å betale alle mulige utgifter, både hjemme og på reise. Ulikt fra de fleste andre norske bankkort er det gratis å både ta ut penger og betale med Norwegian-kortet i utlandet. I tillegg blir en prosent av alle kostnader gjort om til cashpoints som kan brukes til å fly med. Jeg har allerede fått dekket flere flyturer med cashpoints, genialt! Hvis du vil prøve det har jeg en link til en vervekampanje her som vil gi både deg og meg 200 cashpoints/kroner når du bruker kortet første gang!

 

2015-04-23_0012

 

15. Kutt ned på alkoholen

Alkohol er ikke overraskende en stor utgift for mange reisende, spesielt i vest-europiske land. Ved å kutte ned på drikking på restauranter og barer vil man kunne spare mye. Kjøp heller alkoholen på et lokalt supermarket og ha et godt gammaldags vorspiel på hotellrommet, i parken eller på stranda.

 

16. Bruk lokaltransport eller Uber

Selv om taxi alltid vil være det enkleste transportalternativet på reise er det langt fra det billigste! Bruker du lokale busser, ferjer og tog vil du spare mye penger i lengden! Hvis du absolutt trenger å komme deg kjapt og komfortabelt fra et sted til et annet vil jeg anbefale UBER. Denne kjekke skyss-tjenesten er tilgjengelig i veldig mange storbyer nå og er både billigere og enklere å bruke enn vanlig taxi. Alt kan bestilles og betales rett gjennom Appen med bare et par tastetrykk.

Hvis du vil prøve det kan du bruke denne vervekoden  cav8kwz6ue – og få første Uber-tur gratis.

 

2015-04-23_0011

Ønsker du å finne ut hvor mye penger du trenger til din neste store reise? Last ned Hamaca Reiseplanlegger gratis og regn ut dagsbudsjettet for reisen og forberedelsene.

Ha en topp reise!

 

Les også:

Hvordan spare til jorda rundt-turen
Backpackingguiden i 6 deler
Hvordan finne et godt og billig bosted?

 

Relaterte artikler

8 Kommentarer

 1. Mstraveltipsy

  Mange gode tips der. Følger mange av de selv, men det varierer veldig på hvordan type reise jeg er på. Jeg er en som ikke nødvendigvis må bo så flott, jeg vil heller spare litt penger på det. Men på en annen side så er jeg litt opptatt av hvilke flyselskaper jeg reiser med, holder meg til Star Alliance. Følg med på salg på flyselskapenes sider er et godt tips. For meg så har dette lønnet seg i form av et Eurobonus gull kort, og goder som lounge og fast track som jeg nyter godt av 🙂 Jeg betaler gjerne noen hundre ekstra for å fly Star Alliance men jeg er gjerrig på hotell utgiftene 🙂 🙂

  Svar
 2. Christina - Cavaforlunch.com

  Mange fine tips her! Jeg liker veldig godt å reise utenfor høysesongen, da er det i tillegg mye mindre folksomt og mye lettere å komme i kontakt med lokalbefolkningen 🙂

  Svar
 3. Travelfemme

  Her var det mange gode tips – og jeg kan skrive under på flere av de! 🙂 Har spart masse på å reise utenfor sesong; booke turer selv og søke etter lave priser (via f.eks skyscanner); ved å bruke rabattkuponger (booke alle netter via hotels.com og få gratisovernattinger!); bruke lokal transport så langt det lar seg gjøre; og også å høre med de lokale bade om hvor man bør spise, hva man bør se (gjerne gratisting) og ikke minst – hva man bør betale for taxi!

  Svar
 4. Forsvarsfrue

  Så mange gode tips! 🙂 Jeg er spesielt fan av å bruke lokal transport istedenfor taxi og det har gitt meg mange morsomme minner. Stappfulle biler på små humpete veier, bli kjent med lokalbefolkningen på bussen eller å leie en gammel bil og kjøre rundt selv er helt fantastisk 🙂

  Svar
 5. Nils

  Her var det mange gode tips 🙂 Noen bruker jeg selv, andre har jeg ikke tenkt på. Tusen takk 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar