Å planlegge en lengre reise kan virke krevende, og det er det også hvis man ikke vet hvor man skal begynne. Men jeg har satt meg ned og laget en 13-siders reiseplanlegger som forhåpentligvis kan hjelpe deg et par hakk nærmere drømmereisen!

Hvor spennende hadde det ikke vært med en språkreise til mellom-Amerika, en roadtrip gjennom Afrika eller å reise med sekk gjennom sørøst-Asia!?

Dagdrømmene kommer snikende når vi minst venter det. Mens vi sitter på kontoret, står i kø til kassa eller leser om andre menneskers eventyr i avisa.

Men så var det denne planleggingen da. Hvor mye vil en slik tur koste? Trenger jeg visum? Hvilket utstyr trenger jeg å ha med? Er det trygt å reise der?

gratis-reiseplanlegger

En større reise vil ofte føles urealistisk når man er helt i starten av planleggingsfasen. Kanskje til og med uoppnåelig. Men det gjelder bare å komme igang. Få de første tankene ned på papiret og lage lister over praktiske gjøremål før avreise. Og litt etter litt vil reisen bli mer og mer virkelig, til du en dag står på flyplassen klar til avreise!

Jeg får stadig e-poster fra dere lesere med spørsmål om planlegging av større reiser. Og derfor har jeg laget en egen PDF-reiseplanlegger som tar utgangspunkt i min egen måte å planlegge en reise på. Den inneholder bokser, skjemaer og checklister til utfylling, samt noen praktiske tips på veien. Følger du punktene i heftet vil reiseplanleggingen bli enklere og mer oversiktlig, samt lede deg videre i forberedelsesfasen.

 

Reiseplanleggerens innhold

1. Den store reisedrømmen
Hvor drømmer du om å dra? Hva er målene dine for turen? Og hva er motivasjonen?

2. Reiserute
Hvor går turen? Tegn inn reiseruta på kartet og se om den lar seg gjøre!

3. Budsjett – forberedelser
Her følger en liste over vanlige forberedelsesutgifter. Ved å fylle ut skjemaet får du raskt oversikt over hvor mye penger du må spare til dette.

4. Budsjett – på reisen
Velg blant to ulike måter å regne ut reisebudsjettet for reisen din på, og finn ditt gjennomsnittlige dagsbudsjett.

5. Research
For å slippe ubehagelige overraskelser på reisen har jeg listet opp en del informasjon du bør finne ut av om hvert land du reiser til.

6. Inspirasjon til reisen
Å lese bøker, se filmer og finne gode nettsider og reiseblogger om reisemålene kan gi deg verdifull innsikt og lærdom om kulturen du besøker.

7. Pakkeliste
For å være sikker på at du har fått med alt det nødvendige på reisen din er det lagt ved en avkryssbar pakkeliste i Reiseplanleggeren.

8. Viktig checkliste før avreise
Og til slutt finnes en checkliste med viktige punkter du bør ha krysset av før reisen.

 

 

gratis-reiseplanlegger3

Jeg håper Reiseplanleggeren kan gi deg et spark bak til å komme deg ut av komfortsona! For hvis du ikke realiserer reisedrømmen din nå, NÅR vil du noensinne gjøre det? Du vil aldri være yngre enn du er nå og alltid være mulig å finne dårlige unnskyldninger. Nei, nå er tiden inne for å planlegge reisen din!

 

Her får du Hamacas Reiseplanlegger

Fyll ut navn og e-postadresse under og bekreft e-posten du får tilsendt. Et par minutter senere vil du motta Reiseplanleggeren som PDF på mail.

Du vil da også bli meldt på Hamacas nyhetsbrev som kommer maks én gang i måneden med de siste innleggene, nye reisetips og reiseinspirasjon (altså ikke noe spam – for det er noe jeg óg sterkt misliker..!)

 

Hvis du allerede er meldt på nyhetsbrevet vil du ha fått reiseplanleggeren rett i innboksen allerede!

Så, hvor drømmer du om å reise?! Del gjerne i kommentarfeltet under! 

15 Kommentarer

 1. Renates Reiser

  Så utrolig bra og inspirerende tiltak! 😀

  Hvor jeg drømmer om å reise? Altfor mange steder… :p Men til neste år håper jeg virkelig Sentral-Asia, Cuba, Israel og Mellom-Amerika står for tur altså. It’s about time!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Renate! Høres ut som du har mange interessante destinasjoner på lista! Blir imponert hvis du klarer alle dem på et år i tillegg til studier da! 😉

   Svar
 2. Beate

  Å så gøy, skal skrive ut lista og ta med meg når jeg reiser tilbake til Stavanger, så har jeg noe å gjøre på flyet!

  Svar
   • Beate

    Ojj, så aldri at du hadde svart. Ble aldri noen lang tur, men interrail i sommer (4 backpackerturen min). Helt fantastisk å følge med reisene dine på snapchat.

 3. Hanne Hellvik

  Dette må jeg ha! Helt topp! En kjempe god ide og godt å ha for meg som ikke er den beste til å planlegge turer så nøyaktig! Jeg har jo også alt for mange land på listen..

  Svar
 4. GlobetrotterElisa

  Dette er jo helt supert! Et veldig nyttig verktøy før enhver reise. Jeg har gjennomført så mange fine reiser i år, så jeg har ikke helt klart å tenke på hvor min neste drømmereise går. Jeg har jo fortsatt en drøm om ekspedisjon i Himalaya, men det blir dessverre ikke neste reise – denne ligger noen år frem i tid 🙂

  Svar
 5. Sonia Skjold Khan

  NICE side!! Midt i blinken for hva jeg har lett etter. Jeg og mannen skal på Norge-rundt reise til sommer, før vi beveger oss ut til det store utland!!:D

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Sonia! Hyggelig å høre at det jeg skriver kan komme til nytte =) Så kult at dere skal på Norge-rundt reise! Å utforske og oppleve sitt eget land er jo bare kjempespennende!

   Svar
 6. Nicoleta Eiden

  Hei , mitt navn er Nicoleta Eiden , er en ung bestemor på 52 år som har drømt i de siste årene å dra på mitt vrdens rund reise . Jeg har lest din blog og jeg synes at dine opplysninger er fantastiske og det har overbevist meg til å fullføre min drøm . Har tenkt å dra etter ny året slikk jeg får planlegge lit og få med meg mest mulig informasjon . Har reist en dell og jeg tror at jeg kommer å klare meg .
  Hvor kan man starte i den ianuar moned er en god tips jeg kan få fra deg , den første jeg vil reise , er Peru , men so mye jeg har lest , er ikke det sesong akkurat da , men alt forslag fra deg eller noen som på min alder hadde noen opplevelse eller erfaringer , jeg kommer å sette stor pris på .
  Hilsen fra meg , Nicole

  Svar
 7. Julie

  Jeg har meldt meg på nyhetsbrevet ditt, men får ikke reiseguiden på e-post 🙂

  Svar
 8. Ingrid

  var 5 uker på Bali i høst, dette vekket reiselysten min veldig. Så nå drømmer jeg meg bort til andre plasser! Egentlig hele verden? men ønsker å reise: Thailand, Vietnam, Laos og Kambodsja først.

  Svar
 9. Marianne

  Jeg driver et gjestehus på Cuba og pendler mellom Cuba og Norge. Nå er jeg SÅ klar for å oppleve et annet land snart. Super fin planlegger!

  Svar

Legg igjen en kommentar