Et sett med praktiske reiseflasker vil jeg varmt anbefale til deg som reiser med bare håndbagasje, planlegger fjelltur eller skal reise som backpacker over lengre tid. Jeg har testet tre gjenbrukbare reiseflasker for å sjekke hvilke som gjør det enklest og smartest mulig å frakte såper, kremer og flytende matprodukter på reise.

Har du noen gang åpnet bagasjen etter en lang flyreise og kjent at klærne dine føles våte og lukter såpe? Eller har du betalt overvekt som kanskje kunne vært unngått hvis du hadde droppet alle såpene og kremene du bruker hjemme?

Dette kan du lett unngå ved å investere i noen gode gjenbrukbare reiseflasker. I samme slengen kan du spare penger og miljøet også, fordi det betyr at du ikke trenger å kjøpe/bruke engangs-såpeflasker lengre!

Så la oss sjekke ut tre ulike små reiseflasker som kan spare deg både plass, penger og plagsomme lekkasjer. 

Dette innlegget inneholder annonselenker. Det betyr at hvis du kjøper produkter gjennom disse lenkene, vil en liten prosent gå til driften av Hamaca Reiseblogg. Det er helt nødvendig for at jeg skal ha mulighet til å skrive innlegg som disse =)

 

De tre reiseflaskene jeg har testet

I flere år nå har jeg brukt silikonflaskene, GoToob fra Humangear, på reisene mine, og jeg har vært veldig fornøyd med kvaliteten og hvor praktiske de er i bruk. På min siste reise til Israel hadde jeg imidlertid med to andre typer reiseflasker for å sammenligne om de var mer praktiske og holdbare. Produktene jeg tester er valgt ut i samarbeid med ChillOut, der vi har lagt vekt på å teste tre ulike typer reiseflasker opp mot hverandre.

Humangear GoToob – Matador Travelpak – Lifeventure Travel Bottles

Humangear GoToob – Silikonflasker i ulike størrelser som er designet til å være praktiske og holdbare til reisebruk.

Matador Flatpak – Reiseflaske i nytt design som både er lettere og mindre enn de tradisjonelle flaskene.

Lifeventure Travel Bottles – Disse representerer de klassiske reiseflaske-settene i hardplast som du får kjøpt billig i mange ulike butikker.

Jeg har sammenlignet flaskene ved hjelp av fem ulike kategorier for å se hvordan de gjør det med tanke på størrelse og vekt, holdbarhet, praktisk bruk, om de er tette og pris. Grønn markering har jeg brukt når et produktet gjør det ekstra bra i en testkategori, mens rødt er brukt når det er noe som er åpenbart negativt.

Ok, la oss sette i gang! 

 

1. STØRRELSE OG VEKT

GOTOOB
(Humangear)
FLATPAK
(Matador)
TRAVEL BOTTLES
(
Lifeventure)
Vekt 58,6 g (den på 89 ml) 11,5 g 17 g
Plass 89 ml, 74 ml eller 52 ml 90 ml 75 ml
Fysisk størrelse Størst Minst (når brettet sammen) Midt imellom

Det er ingen tvil om at Matador Flatpak både er den letteste og minste reiseflasken, og på samme tid rommer mest – imponerende!

 

2. MATERIALE OG HOLDBARHET

Humangear GoToob: Beholderen er laget av silikon, mens lokket er i hardplast. Silikonet er nokså tykt, og er fleksibelt, noe som gjør at det tåler en god del juling. Lokket kan knekke ved har bruk. Det har skjedd med min etter at den har falt i gulvet i dusjen en del ganger. Silikonen skal være FDA-sikker (trygg å frakte mat og drikke i), og er uten BPA og PC.

Matador Flatpak: Posen er laget av Cordura, et nylonmateriale som tåler mye røff behandling. Stoffmaterialet virker holdbart, men jeg er litt mer usikker på lokket som er i plast. Den lille hengslen mellom lokket og åpningen virker ganske skjør. og jeg har på følelsen at den lett kan bli revet av. Det oppgis på Matadors hjemmesider at beholderen ikke egner seg til å frakte mat og drikke.

Lifeventure Travel Bottles: Reiseflasken er i ganske tynn transparent hardplast. Om dette materialet egner seg til å frakte spisbare produkter finner jeg ingen informasjon om. Mest sannsynlig ikke. Hengslen til lokket virker også litt skjør på denne.

 

3. PRAKTISK I BRUK

GOTOOB
(Humangear)
FLATPAK
(Matador)
TRAVEL BOTTLES
(
Lifeventure)
Lett å åpne Ja, kan åpnes med en hånd. Nja, litt hard. Vanskelig å åpne med en hånd. Ja, kan åpnes med en hånd.
Lett å fylle Veldig stor åpning Liten åpning Middels åpning
Klembar Ja Ja, og kan lett klemmes helt tom. Nei, nesten ikke.
Hvordan få ut såpe Klemme. Tuten åpner seg ikke med mindre det klemmes på flasken. Såpen renner ut av seg selv når lokket er åpent.  Kan klemmes bittelitt. Såpen renner sakte ut av seg selv når lokket er åpent. 
Lett å vaske Ja Nja. Litt vanskelig å vite om det er rester igjen i flaska siden den ikke er gjennomsiktig. Nja. Kan være vanskelig å få bort såperester som sitter fast.
Kan merkes med navn Ja. Rundt kanten på korken. Ja. Hanken kan skrives på. Ja. Klistremerker følger med.

Humangear GoToob er den reiseflasken med flest praktiske fordeler, både når det gjelder påfyll, bruk og vask. Her ble jeg litt skuffet over at Matador Flatpak siden jeg trodde det var meningen at jeg kunne henge flasken med hanken i dusjen, åpene lokket, og klemme ut det jeg trenger av såpe (slik som en Lano-flaske). Men det er ingen stopper i åpningen. Såpen renner derfor ut hvis lokket ikke settes på. Dette er litt klønete. Lifeventure Travel Bottles er den minst praktiske i bruk fordi den er lite klembar og er vanskelig å tømme for såpe.

 

 

4. ER DE TETTE?

Humangear GoToob er et produkt jeg har brukt mye på reise og som jeg aldri har hatt problem med lekkasjer. De to andre reiseflaskene hadde jeg med meg da jeg reiste til Israel for noen uker siden. Begge to med en ganske tyktflytende såpe og sjampo. Matador Flatpak var tett da jeg tok den ut både da jeg kom frem til Israel, og da jeg kom hjem igjen.

Lifeventure Travel Bottle hadde imidlertid lekt. En liten mengde sjampo lå på utsiden i plastikkposen (heldigvis hadde jeg pose rundt). Om dette kun er tilfeldig ved akkurat denne flasken er jeg usikker på.

 

5. PRIS

Humangear GoToob: 199 kr for 3-pakk med 53 ml eller 249 kr for 3-pakk med flasker på 74ml hos ChillOut. Du har to ulike GoToob-reiseflasker, en som heter bare GoToob, og en som heter GoToob+. Sistnevnte er den nyeste, og har fått enda større åpning, et bedre lokk, en hank og enda flere fine farger.

Matador Flatpak: 149 kr for en stykk, eller 399 kr for 3-pakk hos ChillOut. Alle er sorte.

Lifeventure Travel Bottles: 149 kr for en pakke med 3 flasker, 2 ulike sprayflasker, 2 pilleesker og etui hos ChillOut. Travel Bottles er den eneste av de tre som kommer med et gjennomsiktig plastetui som du kan bruke hvis du vil ha med deg flere reiseflasker gjennom sikkeretskontrollen på flyplassen.

 

KONKLUSJON

Både Humangears GoToob og Matadors Flatpak er gode produkter som jeg vil anbefale videre. Jeg ville brukt Matador Flatpak hvis du ønsker å bruke minst mulig plass og vekt. Men den mest praktiske i bruk synes jeg fortsatt er Humangear GoToob.

Noen praktiske tips til slutt. 

Hva kan du fylle opp reiseflasker med? 

Nesten all flytende væske (noen unntak ser du nedenfor), men jo mer tyntflytende væsken er, jo lettere er det å få lekkasjer. Er du usikker på om flasken vil holde seg tett kan du enten teste den på forhånd, eller ta en ekstra pose rundt den på reisen.

Eksempler: Såpe, sjampo, balsam, body lotion, solkrem, tannkrem. Matprodukter som f.eks ketsjup, smør, dressing osv. Såpe til oppvask.

 

Hva bør du ikke fylle i slike reiseflasker?

En del etsende væsker bør du ikke putte i silikon- og plastikkbeholdere. Det gjelder f.eks:

Parfyme, DEET-baserte insektsmidler, neglelakkfjerner og andre alkoholholdige væsker. Oljer bør du være forsiktig med siden disse lekker fortere ut. 

 

Hvordan bør du frakte flytende produkter i håndbagasjen?

  • Flasker med væske du skal ha med gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen kan ikke være større enn 100 ml. Totalt kan du ikke ha mer enn 1000 ml med flytende væske i håndbagasjen.
  • Alle flaskene må ligge i gjennomsiktige plastposer. Plastposene skal ikke være større enn 1 liter. Du har lov til å ha med et eget gjennomsiktig etui der du oppbevarer reiseflaskene.
  • Hva som regnes som flytende er f.eks hudkrem, tannkrem, smøreost, lipgloss, sjokoladepålegg og smør. Alle disse tingene skal plasseres i gjennomsiktige plastposer og legges for seg i sikkerhetskontrollen.

 

Andre pakketips:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar