«Nordmenn! Jøss, dere er de første nordmennene i dag!» smiler sveleselgeren mot oss når vi spør om en svele med syltetøy. Og det var faktisk ikke mange nordmenn å se nede på brygga i Bergen denne formiddagen. 

bergen-svele

«Turistene har enten ikke penger, eller så kan de ikke engelsk», fortsetter selgeren, som tydelig kan bli litt lei av alle utlendingene. Utlending eller ikke, svelene er nydelige og er uansett verdt de 25 kronene vi betalte for dem.

Gamle trehus, regn og snakkesalige mennesker er ting man gjerne forbinder med Bergen, og alle tre kan vi bekrefte at stemmer. MEN vi har også funnet så mye mer enn det! Vi fikk nemlig bo hos May og Preben, et hyggelig bergensk par vi traff i Egypt rett etter jul. Vi fikk derfor se noen litt andre deler av byen enn vi ellers ville sett..

bergen-regn

May og Preben bodde oppe i Skanselia. Å gå opp dit var en opplevelse i seg selv må jeg si! Trange, koselige gater med blomster stikkende opp fra brosteinen, og vakre trehus i forskjellige farger. Idyllisk! Flere av gatene hadde også spesielle butikker det var morsomt å titte inn i, og ikke minst lokalet til May og Prebens nye bokcafe, Krok og Krinkel! Vi gleder oss til å se hvordan den blir neste gang vi kommer innom! =)

bergen-by

Vi har også vært innom Chill Out (en spennende reisecafe), spist meksikansk mat, og vært en tur oppe på Fløyen, men det får jeg fortelle om senere. Det har jammen vært deilig å få sove inne i to netter, men nå er det ut i telt igjen!

I dag drar vi videre til Rosendal i Hardanger etter anbefaling fra May.

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. Kjærester på tur

    Sveler minner meg om mormor, det fikk jeg alltid når hun var på besøk! Så utrolig godt. Noe mer sjarmerende enn gamle små trehus og brosteinsgater skal du lete lenge etter!

    Svar

Legg igjen en kommentar