Etter å ha tilbragt flere dager på biltur i innlandet var det på tide å se en skikkelig vestlandsby. Vårt førsteinntrykket av Ålesund var maange øyer, bratte tunneler fra øy til øy, forblåst kystlandskap, vakre hus i jugendstil, mye fluer og lite folk.

Teltet slo vi opp på Ellingsøy, noe som viste seg å bli en noe ubehagelig opplevelse! Vi fant en fin lomme i et skogholt like ved veien og tenkte at denne gressflekken var et fint sted å tilbringe natta. Men da vi hadde satt opp teltet dukket det opp titusner smådyr og annet herk. Etter jeg hadde vært på et nødvendig ærend i skogen oppdaget jeg også en kravlende flått gående over skjermen på pcn min mens vi satt trygt inne i bilen… Huff! Opp med døra og ut med flåtten, samt en grundig gjennomsjekk av sete, gulv og klær, men imens hadde en hel fluefamilie søkt tilflukt i bilen vår!

Vi kom oss hvert fall kjapt avgårde neste morgen. På bildet nedenfor her kan du resten av fluefamilien som ble sittende fast utenpå bilen da vi sprayet vinduet med vinduspylevæske. Digg..

For å få opp humøret fant vi stien opp til Ålesunds utsiktspunkt på Aksla, en fint tilrettelagt sti med trappetrinn i stein. For hvert trinn oppover sikksakkstien ble utsikten vakrere og vakrere, og vi kom et skritt nærmere cafeen på toppen.

Cafeen på toppen hadde sett bedre dager, men toppterassen var fortsatt flittig brukt av diverse turister og spreke Ålesundinger. Cafeprisene var også stive. Vi måtte til og med betale 5 kroner for et glass med springvann!

Panoramautsikten var nydelig fra cafeens terasse, bare synd jeg hadde glemt timelapsekontrolleren min, ellers kunne jeg også tatt en stilig timelapse. Men men. Det får bli neste gang! Å se Ålesund slynge seg innover i horisonten var absolutt verdt turen likevel!

PS: Det er også mulig å kjøre opp til toppen for de som ikke er så glade i å gå i bratte steintrapper…

Relaterte artikler

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar