På bilferie i Norge har det slått meg hvor få andre nordmenn som velger å feriere på samme måten. «Jøss, er dere nordmenn ja, så hyggelig», har vi blitt møtt med på flere campingplasser.

Vi hører jo stadig at flesteparten av nordmenn tilbringer sommerfeiren i Norge, men hvor er de egentlig? Alle har vel ikke hytte ved sjøen eller bor på hotell?

 

bilferie med vakker utsikt i Norge

Selv trives jeg veldig godt på Norgesferie, og ønsker derfor å komme med gode argumenter for hvorfor også DU bør gjøre det samme.

Men først vil jeg gjerne hjelpe deg å fjerne to sterke motargumenter mot bilferie i Norge som jeg vet du sitter og gnager på:

VÆRET og PRISNIVÅET.

Det er en god grunn til at nordmenn liker å tilbringer sommeren i Syden; nesten garantert varmt og solrikt vær. Men spør deg selv følgende spørsmål; Hvilket minne er best å sitte igjen med på gamlehjemmet om 50 år?

1. Minnet om brunfargen du brukte en uke på å skaffe, og som gikk bort etter to måneder. Det trestjerners helt normale hotellrommet og de femten halvliterne med øl du drakk.

2. Eller minnet om å sitte rundt et glødende bål og grille marshmallows med din kjære til lyset fra midnattssola. Våkne opp i en varm sovepose til den beroligende lyden av lett regn på teltveggen, og friheten av å kunne velge neste destinasjon i hvert veikryss.

Litt overdrevet kanskje, men det er hvert fall slik jeg har erfart det selv. Jeg var på flere charterreiser da jeg var yngre, og hvor vellykket turen føltes ble gjerne målt etter graden av brunfarge på kroppen. Men hva i huleste skal jeg med den senere i livet da? Ikke misforstå meg – jeg har ikke noe imot å tilbringe et par dager i sola, men man får så mye mer ut av turen ved å legge til noen skikkelig gode opplevelser! Og det kan man absolutt få på en bilferie i Norge, vårt eget kjære hjemland.

 

bilferie i midnattssol

Når det gjelder prisnivået, har jeg et godt eksempel fra vår bilferie til Lofoten i år. For to personer havnet prislappen på rett under 12 000 kroner på to uker (Altså ca 430 kr dagen pr pers). Ikke så verst synes jeg – og jeg synes absolutt ikke vi levde dårlig! Og jo flere man reiser sammen – jo billigere blir det per pers!

Dette brukte vi penger på i løpet av to uker på bilferie i Norge:

 • To netter i campinghytter og fem netter med telt på campingplass (resten ute i det fri eller hos slekt)
 • Diesel til 350 mil i bil, pluss 6-7 ferjer
 • Flere forskjellige attraksjoner – Borg vikingmuseum, Lofotkatedralen, Art Fac Ory..
 • Mat – (Ja, vi tok oss rå til å spise hver dag!) Flesteparten av måltidene lage vi selv på grillen eller primusen, men vi hadde også tre-fire restaurantbesøk og en ukjent mengde kaffekopper.
 • Et par små suvenirer må man jo ta med seg!

 

bilferie med telt på campingplass

12 fordeler ved å dra på bilferie Norge:

 

1. Du kjenner landet og reglene

Siden du ferierer i ditt eget land vet du hva du har lov til og ikke, du kjenner språket og kulturen.

 

2. Det er lov til å campe overalt

Mange land i Europa har forbud mot å campe i villmarken. I Norge kan derimot alle som vil slå opp teltet og bo gratis bare du holder deg 150 meter fra nærmeste hus. En av de største fordelene med det er at du kan finne den fineste utsikten, slå opp teltet og krabbe ut til en ny, vakker utsikt hver eneste morgen om du vil! OG den er helt gratis!

 

3. Få andre turister

Norge er kjent for å være et av verdens dyreste land å feriere i. Du trenger derfor ikke å kjempe om plassen med så veldig mange andre enn noen tyske bobilsjåfører og et par spanske sykkelturister.

 

4. Du lærer mer om ditt eget land

Jeg har ofte tenkt at jeg kan alt for lite om mitt eget land. Og det fikk jeg virkelig erfare da jeg reiste rundt i Norge – vi har jo masse spennende historie! Derfor er en biltur i eget land perfekt for å spe på kunnskapen, enten med lokal historie, geografi, dialektlære eller naturfag.

 

5. Ren natur med lite søppel

I mange land flyter søpla i veikanter og på offentlige steder. I Norge synes jeg derimot de fleste steder er nokså rene, og at folk flest har respekt for naturen vår. Det er flott!

 

6. Du finner MYE vakker natur

Norges varemerke er den flotte naturen, men det er ikke bare et billig reklametriks. Ta en bilferie i Norge og du vil se blandingen av lange fjorder, dype daler, majestetiske fjelltopper, glitrende hav, lange sommerkvelder og mørke vinternetter.

 

bilferie med god utsikt i norge

7. Slipp unna høye telefonregninger

Har du et norsk mobilabonnement trenger du ikke å bekymre deg for å bruke opp alle sparepengene på internettsurfing, slik man ofte risikerer i utlandet.

 

8. Du trenger ikke nødvendigvis å reise så langt

En bilferie trenger ikke å være så omfattende. Hvorfor ikke ta en tur til den nærmeste uutforskede bygd i området du bor?

 

9. Bedre bagasjeplass

Sliter du med å begrense vekta i kofferten til flyturen, er bil et godt alternativ. På bilferie får du fint plass til både grill, bord, stoler, en haug klær, samt en haiker i ny og ne.

 

10. Besøk venner du ikke har sett på en stund

Hvis du tenker deg godt om har du kanskje slekt eller venner i området du skal besøke. Hvorfor ikke ta opp kontakten, og spørre om du kan stikke innom på en liten visitt?

 

11. Transportetapper er også del av reisa

Ser du noe interessant langs veien, er det bare å stoppe bilen og utforske! Ta omveier og småveier som andre ikke tar. Og ikke glem å kikke ut av bilvinduet.

 

12. Spar miljøet!

Velger du biltur istedenfor flytur sparer du miljøet for en hel del Co2! Og spesielt hvis du har el-bil!

 

Sees på neste bilferie i Norge!! =)

bilferie med overnatting på campinghytte

Les mer om bilferie i Norge her:

 

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Fiberbabe

  Elsker bilferie i Norge selv! Har sett isbreer, gått til Prekestolen og Kjeragbolten, kjørt Atlanterhavsveien, sett mange dyr og sovet på merkelige steder og digget det! Har planer om å kjøre rundt i Nord-Norge neste gang 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så bra det er flere av oss! Kanskje vi burde starte vår egen biltur-i-Norge klubb? ^^ Atlanterhavsveien ser utrolig stilig ut – der har jeg enda ikke kjørt, så det får bli neste gang. Nord-Norge anbefales på det sterkeste!! 😀

   Svar
 2. Maria

  Mange fine argumenter her altså 🙂 Jeg har reist en del i Norge i barndommen, men ikke noe særlig i voksen alder. Neste år blir det forhåpentligvis biltur til Lofoten 🙂

  Veldig fint det solnedgangbildet forresten! 🙂 Ser ut som det var en fin tur!

  Svar
 3. reisedagboka.net

  Det er et utrolig godt poeng! Var nettopp å kjørte deler av vestlandet, ble nesten litt overasket over hvor fint landet vårt er. Trenger ikke bestandig å reise så langt, vettu 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, ikkesant!? Jeg ble også det da jeg dro på Norgestur første gangen. Vi glemmer jo helt hvor vakkert vårt eget land er mens vi er travelt opptatte med å utforske andre land…

   Svar

Legg igjen en kommentar