Mitt første møte med Stavanger var i sommer på en nokså overskyet dag. Likevel fikk jeg oppleve litt av hva Stavanger hadde å by på ved hjelp av en lokalkjent kompis ved navn Tomas. Disse plassene var jeg innom:

ØVRE HOLMEGATE

En fargerik, koselig gate med søte, små butikker og cafeer. Vi stakk innom Sjokoladepiken som hadde nyyydelig varm sjokolade og masse annet godt!

stavanger-sentrum2

stavanger-sjokolade

stavanger-sentrum

HAVNEN

Gjett hva som lå til kai nede i Stavangers havn? The World – en av verdens største cruiseskip! Vi prøvde å snike oss ombord, men det var litt for mange vakter utenfor.. Skulle likt å tatt en tur med den gitt!

stavanger-the-world

stavanger-volleyball

GAMLE STAVANGER

I alt 173 hvitmalte hus utgjør Gamle Stavanger og er Nord-Europas eldste trehusbebyggelse. Trehusene ble oppført på slutten av 1700-tallet og på begynnelsen av 1800-tallet, og er fortsatt bebodd.

stavanger-trebeyggelse

stavanger-trebeyggelse3

stavanger-trebeyggelse2

DOMKIRKEPLASSEN

Er du en av dem som har lest eller sett filmen om Nokas-ranet, er nok du like ivrig som meg etter å se hvor ranet egentlig foregikk. Jeg kjente meg faktisk igjen fra både filmen og boka.

stavanger-kirke

SVERD I FJELL

De tre sverdene er et minnesmerke fra slaget i Hafrsfjord og symboliserer fred – sverdene er satt ned og skal ikke lengre brukes. Det var etter dette slaget i 872 at Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike.

stavanger-sten-i-fjell

2015-07-21_0006

– Har du vært innom noen av disse stedene i Stavanger?


Relaterte artikler

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar