Mens blåtimen kommer snikende over Oslo er ei eldre dame travelt opptatt med å prute på et gammelt kaffeservise med blå blomster på. På boden ved siden av står to jenter og graver i en haug med ringer i ulike størrelser og fasonger på jakt etter «den rette». Lengre bort står en selger og hutrer tettpakket i en blå dunjakke med skjerfet snurret rundt hodet slik at bare øynene synes.

Vi er på Birkelunden i Oslo. Det ukentlige søndagsmarkedet er igang under et dekke av blå, røde og gule partytelt. Jeg er veldig glad i å gå på markeder, og oppsøker det gjerne når jeg er ute og reiser. Ofte finner jeg mange artige detaljer og interessante situasjoner mellom lokalbefolkningen. Men enda jeg har bodd en stund i Oslo er dette første gangen jeg befinner meg på markedet på Grünerløkka.

De fargerike teltene gir meg faktisk deja vu til et helt annet land. Bare få måneder tidligere besøkte jeg kveldsmarkedet i Luang Prabang (Laos) der jeg ble fascinert av alle de vakre partyteltene med lys i satt i mønster bortover gaten. Jammen finnes de ikke her og!

Det er rart hvor lett det er å glemme alle fotomotivene som finnes i sin egen by!

Jeg merker hvor fort jeg unnskylder meg selv for at det alltid er så mørkt og kaldt ute på denne tiden av året. Nei, dette får det bli en slutt på, Ingeborg! Slutte å undervurdere fotografering i vårt eget land, og kom deg ut oftere!

 

For å se flere innlegg fra Oslo, trykk HER.

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Ingrid

  Så fine bilder! Jeg liker spesielt godt det med globusen som speiles! Hvor er bildet av lysekronen og graffiti på veggen fra? Og vet du om det er marked på Birkelunden hver søndag hele året?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Takk! 😀 Likte globusen veldig godt selv. Den stod for seg selv i mørket under et telt. Lysekronen og grafittien er fra Blå, ikke langt fra Akerselva. Mange kule motiver der, men akkurat da vi skulle begynne å fotografere begynte det så klart å regne.. Fikk bare tatt et par bilder før vi måtte finne ly, så jeg får dra tilbake dit senere. Jeg søkte på markedet på Birkelunden på nettet – det kan se ut til at de har søndagsmarked nesten hver søndag ja =)

   Svar
 2. ReiseLiv

  Markedet på Birkelunden er nok det aller beste jeg vet om i Oslo! Ser du også har noen bilder fra Blå, der er det også marked hver søndag på dagen, og så spiller Frank Znort der hver søndag kveld. Ser for meg at det kan være kult å ta bilder av, og så er konserten gratis! 😉

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Har vært på markedet på Blå før, men aldri på Birkelunden. Var virkelig koselig! Uff, jeg har ikke vært flink nok til å oppdage min egen hjemby gitt! Har et mål om å bli flinkere til det i 2014 da 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar